fbpx
 
Teroare în SUA. Încă cinci bombe descoperite în New Jersey: cinci persoane au fost reținute

Teroare în SUA. Încă cinci bombe descoperite în New Jersey: cinci persoane au fost reținute


Cinci bombe au fost descoperite în New Jersey, într-un rucsac, au declarat autorităţile.

 

Cele cinci dispozitive nu erau conectate la niciun telefon, a declarat primarul oraşului Elizabeth, în New Jersey, conform CNN.

 

Primarul Chris Bollwage a mai spus că doi bărbaţi au găsit pachetul suspect într-un coş de gunoi de lângă o gară şi au sunat la poliţie după ce au văzut nişte fire electrice şi o ţeavă. Dispozitivul a fost dezactivat de către specialişti, în prezenţa FBI, chiar la faţa locului. Nicio persoană nu a fost rănită.

 

Gara Elizabeth a fost închisă şi traficul feroviar întrerupt, a indicat duminică seara, pe contul său Twitter, regia de transporturi din New Jersey (New Jersey Transit).

 

Oraşul Elizabeth este relativ aproape de Staten Island şi de podul Verazzano.

 

Cinci persoane au fost reţinute duminică seara în legătură cu atacul de sâmbătă asupra cartierului Chelsea din New York, au informat mai multe canale media americane, potrivit AFP şi Reuters.

 

Conform presei, cei cinci suspecţi ar fi fost arestaţi la bordul unui vehicul care circulă pe Belţ Parkway, o autostradă ce trece la sud de districtul Brooklyn. Maşina tocmai depăşise podul Verrazano, care leagă districtul Staten Island de Brooklyn.

 

Biroul FBI din New York a indicat, pe contul său de Twitter, că a reţinut un vehicul în legătură cu ancheta, dar nu a confirmat arestarea şi a asigurat că „nimeni nu fusese inculpat".

 

Intervievat de AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei din New York a refuzat să confirme aceste arestări, indicând doar că „ancheta continuă".

 

Ancheta vizează explozia unui dispozitiv sâmbătă la începutul serii în cartierul Chelsea, soldată cu rănirea uşoară a 29 de persoane.

 

Potrivit New York Daily News, anchetatorii ar fi identificat un suspect datorită unei camere de supraveghere video, recuperată în Chelsea.

 

Nu este însă stabilit dacă această persoană figurează printre cei cinci pasageri ai vehiculului interceptat duminică, potrivit cotidianului.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30