Olteanu doarme în papuci pe salariu de 1.000 de euro

Olteanu doarme în papuci pe salariu de 1.000 de euro

Este în cărţi să ajungă vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, dar face greşeli de doi bani. Eroare fără precedent în administraţia locală. Directorul Fotbal SA, Romeo Olteanu, plătit cu 1.000 de euro pe lună, a uitat să se înscrie pe lista creditorilor unei firme care datorează 110.000 lei către Fotbal SA. Olteanu a depus o astfel de cerere după data stabilită de judecătorul sindic pentru definitivarea tabelului. În cazul în care Fotbal SA nu va fi înscrisă pe listă, Olteanu ar putea fi acuzat de neglijenţă în serviciu.

 

Romeo Olteanu a dat cu piciorul unor bani pe care trebuia să-i încaseze din închirierea unui spaţiu.

 

Au uitat că au de luat bani

SC Fotbal SA are de recuperat de la firma Podirom SRL suma de 110.396 lei. Suma reprezintă contravaloarea restantă a unei chirii aferente perioadei mai 2013 - martie 2014, Podirom închiriind de la Fotbal SA un spaţiu comercial pe Bd. Independenţei. După ce a obţinut în instanţă această sumă în 2015, firma condusă de Romeo Olteanu a apelat la biroul executorilor judecătoreşti Gabriel Bârcă şi Cristian Nicolăiţă pentru a încasa datoria.

În septembrie 2016, judecătorul sindic a decis intrarea în insolvenţă a firmei  Podirom SRL, în urma unei cereri formulate de Conest SA, care avea de recuperat bani în urma unor lucrări prestate tocmai la spaţiul închiriat de la Fotbal SA.

În aceste condiţii, executarea silită nu a mai fost posibilă, Fotbal SA fiind obligată să se înscrie în tabelul creditorilor Podirom la administratorul EuroBusinees LRJ SPRL.

 

Romeo Olteanu ar putea avea dosar penal

 

„Nimic la dosar din partea Fotbal SA”

Surpriză însă. După contactarea executorilor judecătoreşti, demersurile Fotbal SA pentru recuperarea banilor nu au mai continuat. „De la Fotbal SA nu am primit nicio declaraţie de creanţă. Această firmă nu s-a înscris la masa credală. Singurul creditor care apare este firma Conest, care, de altfel, a şi obţinut în instanţă intrarea în insolvenţă. Nu este absolut nimic la dosar din partea Fotbal SA. Ultimul termen până la care puteau cere să se înscrie în tabelul preliminar a fost iniţial 29 noiembrie 2016, iar termenul pentru tabelul definitiv a fost 1 februarie 2017“, a precizat consilierul juridic din cadrul EuroBusinees LRJ SPRL, Annabella Pădurariu, care se ocupă de acest dosar.

De altfel, pe 4 februarie 2017 a avut loc Adunarea creditorilor de la Podirom, la care a participat doar un reprezentant al SC Conest.

 

Banii sunt ca şi pierduţi

După ce REPORTER DE IAŞI s-a interesat de situaţia banilor pe care îi are de recuperat Fotbal SA, firma condusă de Romeo Olteanu s-a adresat pe 7 februarie Tribunalului, contestând tabelul preliminar. În aceeaşi dată, Fotbal SA a depus o acţiune la Judecătoria Iaşi, obiectul fiind „contestare la executare”. Apoi, pe 9 februarie, Fotbal SA a depus acte la dosarul de insolvenţă al firmei Podirom SRL. „Există un termen limită până la care te poţi înscrie la masa credală, dar oricine se poate înscrie în orice stadiu al procedurii. Ceri repunere în termen, doar că trebuie să explici de ce nu te-ai încadrat în termenul stabilit de instanţă. Am avut situaţii în care nişte firme nu au primit nicio notificare şi, la câteva zile după expirarea termenului, au făcut cerere şi au fost acceptate. Cei de la Fotbal SA au ştiut de procedura de insolvenţă deoarece executorii judecătoreşti ne-au trimis o hârtie în care ne-au informat că au o procedură de executare silită faţă de SC Podirom“, a declarat Annabella Pădurariu. Iar executorii judecătoreşti fuseseră angajaţi de Fotbal SA în vara lui 2016. În aceste condiţii, e greu de crezut că instanţa poate accepta înscrierea firmei la masa credală.

 

Procedură greoaie de recuperat banii

Pădurariu susţine că nu poţi primi vreun ban dacă nu eşti în tabelul definitiv de creditori: „În cazul Podirom s-a dispus intrarea în insolvenţă şi este în perioada de observaţie. Urmează să se stabilească dacă se va intra în faliment sau se va stabili un plan de reorganizare. În funcţie de specificul dosarului, creditorii vor hotărî prin adunările convocate de noi cum vor putea fi recuperaţi banii. În cazul unor valorificări din patrimoniul firmei aflate în insolvenţă, banii sunt daţi celor înscrişi în tabelul definitiv.“

 

Acesta este spaţiul Fotbal SA de la care a pornit totul. Acum este închiriat unei firme cu activitate în domeniul medical

 

Chiria pe 10 luni

Firma condusă de Romeo Olteanu a închiriat în 2011 un spaţiu în suprafaţă totală de 531,81 mp celor de la Podirom. Contractul de închiriere a fost prelungit până în 2014. În toamna anului 2014, cei de la SC Fotbal SA au dat în judecată SC Podirom deoarece nu au primit chiria pentru acel spaţiu. Valoarea chiriei a fost stabilită la 10.036 lei lunar, iar în perioada mai 2013 - martie 2014 s-a adunat o restanţă de 110.396 lei. În această speţă, instanţa le-a dat câştig definitiv de cauză celor de la Fotbal SA în iulie 2015.

Pentru a-şi putea recupera banii, cei de la Fotbal SA au apelat la biroul executorilor judecătoreşti Gabriel Bârcă şi Cristian Lupu Nicolăiţă.

„Sunt informaţii confidenţiale şi nu vă pot spune de ce nu s-a putut face executarea silită până la începerea procedurii de insolvenţă. La aceste informaţii au acces doar părţile implicate în dosar“, s-a limitat să spună executorul judecătoresc Cristian Lupu Nicolăiţă. Romeo Olteanu nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top