fbpx
 
Paula Vornicu, contracte la școli și sponsor la PSD

Paula Vornicu, contracte la școli și sponsor la PSD


Caz-şcoală de drenat fonduri publice pe linie de partid: era mâna dreaptă a lui Nichita, o sprijină şi Chirica. Drept mulţumire pentru contractele din 2016 cu unităţi de învăţământ, Paula Vornicu s-a achitat de sarcini pe linie de partid: a organizat pentru filiala partidului din care face parte Revelionul pensionarilor de la Hotel Moldova.

 

Ecuaţia este simplă: prinzi nişte contracte-beton de la autoritatea locală, care îţi asigură supravieţuirea de la un an la altul cu lucrări la şcoli şi grădiniţe, cu minimum de oameni şi profit maxim. În contrapartidă, faci ceva şi pentru partid. În cazul Paulei Vornicu, vicepreşedinte al PSD Iaşi, acel ceva pentru partid a fost bătaia de cap cu organizarea Revelionului pensionarilor de la Hotel Moldova, pentru care a contribuit cu o sumă de bani. În acest timp, lucrările contractate de firmele Paulei Vornicu şi ale colegului de partid Constantin Neculau merg cu două viteze: încet şi pe loc.

 

Tot pe loc

Luni, 27 februarie, înainte de prânz. Zi caldă, numai bună pentru construit. Se poate turna şi beton la temperaturile de afară, darămite să desfaci nişte lemn putred de la un acoperiş, să pui unul nou şi să-l vopseşti. La Şcoala Petru Poni, lucrare din portofoliul firmei Confort Construct a fostului viceprimar PSD Constantin Neculau, nu-i nimeni pe schela din curtea interioară. O parte a lucrării de 124.000 de lei, fără TVA, a fost deja finalizată: partea de jos a acoperişului, „capacele”, cum le spun oamenii. Lemnul vechi a fost schimbat cu unul nou, o lucrare care în nici un caz nu se justifică prin suma acordată prin încredinţare directă firmei lui Neculau. De fapt, preţul achitat de şcoală, din fondurile Primăriei, aproape că ar ajunge pentru un acoperiş nou (78.000 de lei cu manoperă şi materiale). Neculau ia 124.000 de lei doar pentru recondiţionat şi vopsit acoperişul cel vechi, de la clădirea principală a şcolii şi de la două anexe. „Am primit banii şi credem că i-am utilizat foarte bine. De altfel, domnul Pălimaru, directorul de la Petru Poni, a făcut în trecut reparaţia capitală a şcolii cu aceeaşi firmă şi a fost foarte mulţumit”, spune Nicoleta Creţu, directorul Şcolii Ion Creangă, ordonatorul de credite pentru Petru Poni.

Nu doar că suma este mare, dar şi lucrarea înaintează greu. Termenul de finalizare a fost deja prelungit o dată până în mai, dar nici acesta nu va putea fi respectat, la cum merge treaba. „Probabil a fost o coincidenţă că nu era nimeni acolo. Eu vă spun că se lucrează”, afirmă Nicoleta Creţu.

 

Doar o schelă stingheră în curte la Petru Poni. Niciun muncitor să se sprijine măcar de ea.

 

Au înlocuit geamurile la grădiniţa din Păcurari

Firma Paulei Vornicu, Coninstal, a început lucrarea pe care a primit-o la Grădiniţa nr. 15 din Păcurari. Termenul de finalizare este octombrie 2017, iar până acum au fost schimbate mai multe geamuri şi uşi. „Nu doar atât. Am finalizat cinci săli de clasă, dintre care în trei au fost deja mutaţi copiii. Grădiniţa era foarte veche, nereparată din 1980, de patru ani ne doream fondurile s-o reparăm. Lucrarea are un ritm normal şi cred că va fi finalizată mai repede de luna octombrie”, susţine Nicoleta Creţu, directorul de la Şcoala Ion Creangă, ordonator de credite şi în cazul grădiniţei.

Ca şi în celelalte cazuri de unităţi de învăţământ, se lucrează cu turaţia la minimum. Contractul este pentru reparaţii la clădire: se schimbă geamurile şi uşile, se fac câteva recompartimentări, se dă cu var, se reface faţada. Preţul: 417.463 de lei, fără TVA.

 

Grădiniţa nr. 15 din Păcurari: s-au schimbat geamurile, dar era un singur angajat al Coninstal care lucra acolo luni, 27 februarie

 

Cu ce se mai ocupă antreprenorul Vornicu

Paula Vornicu nu este doar administratorul şi asociatul firmei Coninstal, care are lucrări cu Primăria condusă de primarul PSD Mihai Chirica, ci şi important membru PSD şi vicepreşedinte la Organizaţia Municipală. Din această postură, partidul i-a cerut sprijinul pentru organizarea unuia dintre cele trei Revelioane ale pensionarilor pus la cale de filială.

Ca şi la celelalte două petreceri (una la Castel Medieval şi alta la Ciric), evenimentul de la Hotel Moldova a avut 250 de participanţi. Meniul fiecărui invitat a costat 60 de lei, dar pensionarii au plătit doar 20 de lei. Diferenţa a fost achitată de membrii PSD Iaşi, cu documente, cât se poate de oficial. Fiecare petrecere a costat partidul aproximativ 10.000-12.000 de lei. „Mihai Chirica a cerut vicepreşedinţilor o cotizaţie pentru acest eveniment de 1.000 de lei. Consilierii au contribuit fiecare cu câte 500 de lei, au mai contribuit şi alţi membri şi s-a strâns suma. Paula Vornicu a contribuit la nivelul vicepreşedinţilor şi s-a ocupat de organizarea petrecerii de la Hotel Moldova. De celelalte evenimente au răspuns Sorin Iacoban şi Gabriel Harabagiu”, au povestit surse din cadrul PSD Iaşi.

 

Paula Vornicu a dat cu subsemnatul în dosarele penale ale fostului primar Gheorghe Nichita, fiind unul dintre „trezorierii” acestuia

 

Pentru gardul de la Grădiniţa 23, termen nedefinit

Dacă la alte lucrări ale celor doi pesedişti mai mişcă câte ceva, în cazul unuia dintre ele orice activitate este total îngheţată. La Grădiniţa nr. 23 de pe strada Florilor este neclar de ce a fost dat lui Neculau un contract de peste 34.000 de lei pentru reparaţii la un gard în condiţiile în care actele pentru terenul împrejmuit al unităţii de învăţământ sunt contestate de un vecin. „Şi în cazul acestei grădiniţe termenul de finalizare s-a prelungit, până în luna mai”, spune directorul Nicoleta Creţu. Din ce se vede acum, este aproape sigur că gardul nu va fi finalizat nici măcar atunci.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: