Vineri, 19 04 2019
Brigitte Macron, prima doamnă a Franței, apariție de senzație la învestitura soțului Foto: L'Express

Brigitte Macron, prima doamnă a Franței, apariție de senzație la învestitura soțului

Emmanuel Macron a devenit oficial preşedintele Franţei, după ce a fost învestit în funcţie în cadrul ceremoniei care a avut loc astăzi. 

 

În schimb, cea care a furat toate privirile a fost soţia sa, Brigitte Macron. Aceasta a purtat o vestimentaţie bleu, marca Louis Vuitton, scrie presa franceză.

 

Emmanuel Macron a dat asigurări că nu va ”ceda nimic din angajamentele luate în faţa francezilor”, în discursul de învestire, în care şi-a prezentat ambiţia de a ”le reda francezilor încrederea în ei”.

 

Foto: L'Express

 

„Francezii au ales pe 7 mai speranţa şi spiritul de cucerire”, a declarat noul preşedinte. ”Responsabilităţile pe care mi le-au încredinţat sunt o onoare de a cărei gravitate îmi dau seama. Lumea are nevoie de ceea ce franţuzoicele şi francezii au învăţat-o întotdeauna: îndrăzneala libertăţii, exigenţa egalităţii, voinţa fraternităţii”, a continuat Macron.

 

„Eu îi voi convinge pe compatrioţii noştrii că puterea Franţei nu este în declin, ci că ne aflăm în pragul unei extraordinare renaşteri, pentru că ţinem în mână toate atuurile care vor face şi care fac marile puteri din secolul al XXi-lea”.

 

„Din acest motiv, eu nu voi ceda nimic în angajamentele luate în faţa francezilor”, a dat asigurări Macron. ”Europa, de care avem nevoie va fi refondată şi relansată, pentru că ea ne protejează şi ne permite să ne purtăm în lume valorile”, a mai promis preşedintele. ”Instituţiile noastre, criticate de unii, trebuie să-şi regăsească în ochii francezilor eficienţa care le-a garantat perenitatea. Căci eu cred în instituţiile Republicii a V-a şi voi face tot ceea ce îmi va sta în putere ca ele să funcţioneze potrivit spiritului care le-a făcut să se nască”, a dat asigurări Macron.

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top