Cumătrul lui Chirica, angajat pe șest la DAC

Cumătrul lui Chirica, angajat pe șest la DAC

La un an după câştigarea alegerilor locale din municipiul Iaşi, camarila lui Chirica taie şi spânzură. Invazie de pesedişti şi naşi în jurul unui concurs derulat recent la Direcţia de Asistenţă Comunitară. Pesedista Luminiţa Munteanu l-a angajat pe pesedistul junior Marian Nistor, finul iubitului său, fostul deputat PSD Sorin Iacoban. Băiatul lui Nistor îl are ca naş pe primarul Chirica. O ieşeancă acuză faptul că i-a fost respins neîntemeiat dosarul pentru acest concurs organizat „cu dedicaţie”.

 

Un concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector la Biroul de Proiecte Programe din cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC), instituţie subordonată Primăriei, este contestat de o persoană căreia i s-a refuzat dosarul.

 

S-au tot pierdut pe drum

În urma anunţului legat de un concurs desfăşurat în luna iulie la Direcţia de Asistenţă Comunitară pentru ocuparea unui post de inspector în cadrul Biroului Proiecte Programe s-au prezentat şapte candidaţi. Ulterior, doi au absentat la proba scrisă, iar un altul la interviu, iar din cei patru care au susţinul concursul până la final, a fost declarat câştigător Marian Nistor, lider al Tineretului Social Democrat Iaşi şi fin de cununie al fostului deputat PSD, Sorin Iacoban. Acesta este concubinul directoarei de la DAC, Luminiţa Munteanu.

A mai existat o persoană care a dorit să se înscrie la acest concurs, dar a fost descurajată de funcţionarii de la Direcţie. A.M. a povestit, pentru REPORTER DE IAŞI, cum se comportau cei de la DAC în preajma concursului.

 

Munteanu şi Iacoban, „îngerii păzitori” ai lui Nistor

 

Funcţionarii nu ştiau de concurs

A.M. susţine că acest concurs a fost o făcătură de la cap la coadă. Într-o sesizare adresată primarului Mihai Chirica, la care nu a primit răspuns, ieşeanca afirmă faptul că a fost scoasă din concurs în mod abuziv. „Mi-am pregătit dosarul cu toate documentele necesare şi m-am dus să îl depun, însă doamna Ilona Mihăescu (şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul DAC n.r.) mi l-a respins invocând că nu am vechimea necesară pentru studii superioare, deşi aveam documente în dosar care confirmau acest lucru. Mai mult, mi s-a părut în neregulă comportamentul persoanelor la care am fost trimisă de la Registratură, respectiv la un birou de la etajul I, acolo unde nimeni nu ştia nimic de acest concurs”, a spus A.M..

 

„M-a luat peste picior”

Potrivit acesteia, ciudat a fost şi comportamentul şefei de la Resurse Umane care „voia să scape într-un fel, spunând că nu are listate declaraţiile pe proprie răspundere şi cererea de înscriere la concurs. I-am spus că am dosarul şi complet, moment în care a început să-l răsfoiască superficial şi a refuzat să îl primească, invocând lipsa vechimii în studii superioare”.

Femeia a părăsit bulversată sediul DAC, cu gândul că nu a fost atentă la cerinţele postului. Ajunsă acasă, a intrat din nou pe anunţul de participare, dându-şi seama, în urma confruntărilor dintre dosar şi cerinţele postului, că totul este în regulă cu candidatura ei. „Am sunat la DAC şi am cerut să mi se facă legătura cu funcţionara care mi-a respins dosarul. Aceasta m-a luat peste picior, spunându-mi că şi dumneaei poate să spună că este mediator şi mi-a cerut dovadă de la ANAF, deşi aceasta era la dosar”, a povestit candidata „fără noroc”.

 

Plângere către prim-ministru

A.M. este convinsă că membrii comisiei de examinare cunoşteau numele câştigătorului înainte de prima probă. „Imediat după discuţia cu acea funcţionară, am intrat la bănuieli şi am presupus că postul respectiv este cu dedicaţie. Pe pagina de Facebook a doamnei director Luminiţa Munteanu, printre prieteni se află şi Marian Nistor Constantin, unul dintre candidaţi. Am presupus că el va fi câştigătorul şi nu m-am înşelat deloc. O altă ciudăţenie este concurenţa foarte mică, 7 dosare, din care două nu s-au prezentat la prima etapă, iar al treilea la a doua etapă”, a declarat A.M.. Aceasta şi-a anunţat intenţia de a aduce această situaţie la cunoştinţa prim-ministrului: „Nu concep ca nişte instituţii publice să scoată la concurs posturi cu dedicaţie, iar nişte funcţionari publici să se comporte ca pe propria moşie.”

 

Munteanu: „Pe domnul Nistor nu îl ştiu într-un mod deosebit”

În replică, pentru a explica respingerea dosarului A.M., Luminiţa Munteanu a enumerat motivele invocate de subalterna sa de la Resurse Umane. „Dacă această doamnă s-a simţit nedreptăţită, trebuia să facă contestaţie la comisie. Să spunem că, poate prin absurd, comisia n-a verificat corespunzător dosarul, dar o eventuală contestaţie ar fi lămurit unele aspecte şi ar fi avut şanse de participare la concurs. Pe domnul Nistor nu îl ştiu într-un mod deosebit. Dacă el a fost admis la selecţia de dosare, înseamnă că a îndeplinit condiţiile solicitate prin postul respectiv”, a spus Munteanu.

Reprezentanţii Primăriei au declarat că vor verifica în perioada următoare cele afirmate de candidata respinsă.

 

Nistor: „Nu pot să cred aşa ceva”

Nistor respinge categoric speculaţiile făcute pe marginea acestui concurs. „Nu pot să cred că a fost un concurs aranjat. Nu pot să cred aşa ceva. A fost un concurs pe bune. Eu am terminat Inginerie la Universitatea Tehnică, dar, lucrând 4 ani în administraţia de campus, am acumulat destulă experienţă. Sorin Iacoban nu mai este naşul meu de cununie (Nistor a divorţat şi s-a recăsătorit n.r.). Ce a fost, a fost... Asta nu înseamnă că nu ne vedem, pentru că lucrăm amândoi la universitate, el fiind chiar şeful meu direct”, a declarat Marian Nistor, angajat până acum la Direcţia Servicii Social Studenţeşte de la Politehnică.

Iacoban s-a declarat surprins de faptul că finul şi subalternul său nu mai lucrează la Universitatea Tehnică. „Nici nu ştiam măcar că s-a angajat la DAC. Habar n-am! Eu ştiu că lucrează la Direcţia de Servicii Studenţeşti, de unde ar trebui să-şi dea demisia în condiţiile astea. Nu am vorbit cu el de vreo două săptămâni”, a spus Iacoban.

 

Primarul Chirica, cumătru cu Nistor

 

Cine este fericitul câştigător

Parcursul lui Nistor este unul spectaculos. A început ca referent social, apoi şef la căminul T17, la Cantina Gaudeamus, responsabil cu cazările în campusul Tudor Vladimirescu şi apoi membru în Consiliul de Administraţie al Fotbal SA, sinecură primită prin influenţa naşului său. Stea urcătoare în PSD Iaşi, Nistor a bifat o alianţă de zile mari în partid: în luna februarie a acestui an, băiatul său a fost botezat de primarul Mihai Chirica.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top