Duminica, 16 12 2018
PSD și-a ales noii miniștri. Propunerile vor ajunge luni, la Cotroceni

PSD și-a ales noii miniștri. Propunerile vor ajunge luni, la Cotroceni

A fost noaptea negocierilor şi a deciziilor, în PSD. După lungi discuţii, premierul Mihai Tudose a obţinut remanierea dorită a miniştrilor cu probleme penale.

 

Vineri, Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit pentru a decide cine va prelua portofoliile celor trei miniştri demisionari.

 

Paul Stănescu, Felix Stroe și Marius Nica au fost votaţi în unanimitate în CEx pentru a-i înlocui pe miniştrii demisionari.

 

Șeful PSD și premierul au susținut o conferință de presă, în care au confirmat numele propunerilor pentru Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Publice și cel al Transporturilor.

 

„Am prezentat colegilor din CExN propunerile pentru miniştri astfel: Paul Stănescu pentru Dezvoltare Regională, Felix Stroe la Transporturi şi Marius Nica la Fonduri Europene. Domnul Adrian Ţuţuianu va prelua funcţia de chestor, rămas vacant”, a spus Liviu Dragnea.

 

Totodată, șeful PSD a anunțat că a propus-o pe Rovana Plumb ca șefă a unei comisii parlamentare. Totodată, Sevil Shhaideh devine consilier de stat, a confirmat premierul Mihai Tudose. Pe de altă parte, Răzvan Cuc „are postul de parlamentar”, a spus șeful PSD.

 

Premierul Tudose a mai anunțat că funcția de secretar general al guvernului va reveni Roxanei Bănică.

 

În ceea ce privește demiterea ministrului ALDE Viorel Ilie, premierul a afirmat:  „Înțeleg că decizia s-a luat. Partenerii noștri de la ALDE au hotărât să îl mențină în Guvern. E decizia lor, suntem aliați”, a spus Mihai Tudose.

 

La rândul său, Liviu Dragnea a afirmat că PSD „nu a renunțat la Shhaideh și Plumb”.

 

„PSD și-a arătat susținerea pentru cele două doamne, susținere generate de sentimental unui semnal că se fac abuzuri. PSD nu a renunțat la ele, ele și-au prezentat demisia. Nu este aceeași situație. La ALDE este o decizie politică pe care am luat-o. În PSD nu este o umbră de frustrare față de Viorel Ilie, ci față de situație”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

Liviu Dragnea a vorbit și despre activitatea ministrului Justiției, Tudorel Toader, precizând că speră ca, săptămâna viitoare, să fie finalizat pachetul de legi privind Justiția.

 

Premierul a precizat că, cel mai probabil, va înainta propunerile către președinte luni.

„Nu am vorbit cu domnia sa (n.r - Klaus Iohannis) încă. Nu există un plan B”, a spus Mihai Tudose.

 

Liviu Dragnea a mai precizat că, în ședința de joi seara, s-a discutat foarte mult despre faptul că PSD nu este lăsat să guverneze.

„Dl. Zamfir, de la PNL, a făcut o afirmație halucinantă: că depune moțiune pentru că nu există stabilitate politică”, a spus Mihai Tudose.

 

Liviu Dragnea a precizat și că nu dorește să meargă la Palatul Cotroceni, pentru că „nu mai crede în neimplicarea politică” a președintelui Iohannis și l-a rugat, public, ca dacă își dorește să mai vorbească despre PSD, să se înscrie în formațiune.

 

„Da, cred din ce în ce mai mult că președintele Iohannis nu mai este neimplicat politic. Îmi pare foarte rău. Nu mai am încredere. Îi transmit și doamnei purtător de cuvânt să nu mai dea sfaturi PSD-ului. Vrea să își spună părerea, face o adeziune, se înscrie la noi”, a spus Liviu Dragnea.

 

„Sunt deschis la dialog de doi ani de zile. Am stat cu mâna întinsă până când am obosit. Nu cred că am făcut ceva împotriva instituției prezidențiale”, a continuat șeful PSD, explicând că nu mai dorește altă relație cu Administrația Prezidențială decât una instituțională.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top