fbpx
Print this page
Concurs de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești -„Cămara lui Păstorel”, Ediția a III-a

Concurs de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești -„Cămara lui Păstorel”, Ediția a III-a


Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează ediția a III-a a concursului de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești „Cămara lui Păstorel” – eveniment inclus în agenda Festivalului „Teodorenii” 2017. Tema ediției din acest an este „Povești cu vânători, pescari și gurmanzi”, astfel că vor acceptate în concurs și conserve pe bază de pește.

 

Degustarea și jurizarea vor avea loc sâmbătă, 9 decembrie 2017, începând cu ora 10.00, la Restaurant Eden.

 

Concursul are două secțiuni:

  1. Dulce (magiunuri, dulcețuri, peltele, compoturi, siropuri etc.);
  2. Sărat (zacuști, tocane, sosuri, bulion, murături etc.).

Produsele care nu se încadrează în linia bucătăriei moldovenești nu vor fi acceptate în concurs.

 

 

Concursul se adresează cititorilor Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, de toate vârstele și are ca scop încurajarea și totodată promovarea tradițiilor culinare moldovenești, biblioteca având obligația de a contribui la consolidarea și valorificarea sentimentului de identitate locală și culturală în comunitate.

 

Persoanele interesate își pot manifesta dorința de a participa prin completarea formularului disponibil la sediul central al Bibliotecii (Centrul de înscriere sau Secția de Împrumut carte pentru Copii - Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin) și la cele șase filiale de cartier.

 

Persoanele interesate se pot înscrie până pe data de 5 decembrie 2017. Fiecare concurent se poate înscrie cu maximum un produs pentru fiecare secțiune.

 

Participarea este gratuită, dar este condiționată de deținerea unui permis de acces la bibliotecă valabil.

 

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu condus de Marius Cristian. Vor fi punctate: 1) Creativitatea (găsirea unei denumiri inspirate); 2) Calitatea gastronomică a produsului (ingrediente și combinațiile folosite); 3) Impresia generală (concordanță între aspect vizual și gust). Premiile constau în ustensile de bucătărie și alte surprize din partea sponsorilor. Toți concurenții vor primi diplome de participare. Contestațiile vor fi adresate exclusiv juriului.

 

 

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare complexă ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile (7, 8 și 9 decembrie 2017), organizată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu instituţii reprezentative din domeniul cultural şi educaţional. Ajuns la cea de a patra ediție, Festivalul „Teodorenii” reprezintă deja un reper cultural de primă mână, prin profesionalismul cu care este organizat, prin relevanța activităților propuse și prin calitatea invitaților săi. Actuala ediție se intitulează „Povești cu vânători, pescari și gurmanzi”, temă care atrage după sine participanți pe măsură.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare