Vineri, 14 12 2018
Experimentele Facebook distrug presa liberă. Media profesională, eliminată din pagina principală de știri: „Este o catastrofă!”

Experimentele Facebook distrug presa liberă. Media profesională, eliminată din pagina principală de știri: „Este o catastrofă!”

Facebook a fost criticat pentru impactul îngrijorător asupra democrației în ceea ce privește decizia sa „de-a dreptul Orwelliană" de a lansa un experiment în care se vede media profesională eliminată din feed-ul de știri principal din șase țări.

 

Experimentul, care a început în 19 octombrie și este în curs de desfășurare, implică limitarea elementului central al rețelei sociale Facebook doar la postărrile personale și anunțurile plătite.

 

Așa-numitele posturi publice, cum ar fi cele de la paginile organizației media Facebook, sunt mutate într-o cronologie separată de „explorare" a fluxurilor. Ca urmare, organizațiile mass-media din cele șase țări care conțin 1% din populația lumii - Sri Lanka, Guatemala, Bolivia, Cambodgia, Serbia și Slovacia - au eliminat una dintre cele mai importante platforme de publicare peste noapte, scrie The Guardian.

 

„Pagina Explorează Facebook a ucis 66% din traficul nostru. Doar l-am distrus ... ani de muncă cu adevărat grei au fost șterși cu buretele ", spune Dina Fernandez, un jurnalist și membru al redacției la site-ul de știri Guatemalan Soy502. „A fost catastrofic, și sunt foarte, foarte îngrijorată".

 

În Slovacia, datele de pe site-ul de analiză CrowdTangle deținute de Facebook arată că „interacțiunile" - angajamente cum ar fi plăceri, acțiuni și comentarii - au scăzut cu peste 60% peste noapte pentru paginile Facebook dintr-o selecție largă de pagini de pe Facebook ale țării. Filip Struhárik, jurnalist slovac la site-ul de știri Denník N, declară că situația sa înrăutățit de atunci, scăzând cu încă 5%.

 

„Acoperirea mai mică poate fi o problemă pentru editorii mai mici, inițiativele cetățenilor, ONG-uri mici", a spus Struharik. „Ei nu își pot permite să plătească pentru distribuție pe Facebook prin stimularea posturilor - și nu au infrastructură pentru a ajunge la oameni în alte moduri".

 

Struhárik crede că angajatorul său va supraviețui schimbării. Denník N are venituri din abonament, ceea ce înseamnă că nu se bazează pe traficul vast pe care Facebook îl poate conduce pentru veniturile din publicitate și se asigură că cititorii cei mai dedicați merg direct la pagina de pornire pentru știrile lor. Dar Fernandez, din Guatemala, este mult mai îngrijorat.

 

Chiar dacă Facebook a inversat schimbarea de astăzi, ea spune: „Chiar nu știu cât va dura să recupereze audiența. Dacă o vor face destul de repede, va fi mai puțin dificilă. Dacă va dura mult timp, s-ar putea să nu o mai recuperăm niciodată ". Soy502 este un nou site într-o democrație instabilă în care jurnaliștii și grupurile societății civile se confruntă deja cu o bătălie în ascensiune pentru a fi auzite.

 

„În prezent, avem o campanie de scandal care vizează jurnaliștii, ceea ce este cu adevărat vicios, alimentat de grupurile de interese care se opun luptei anti-corupție din țara noastră", spune ea. „Suntem considerați în regiune ca o poveste de succes pe noile media pentru epoca digitală. Acest lucru ne poate distruge."

 

Știrile pe Facebook, greu de găsit

 Mutarea conținutului media pe fluxul de explorare, o secțiune secundară a site-ului care se derulează în întreaga lume, înseamnă că utilizatorii care doresc să vadă cu adevărat postările din site-urile pe care le urmează trebuie să facă clic pentru a le căuta - dacă le găsesc.

 

„Nu știu care sunt criteriile folosite pentru a arăta știrile. Văd o mulțime de știri de umplutură”, spune Fernandez. „Cel puțin cu algoritmi din trecut ai avut o idee despre ceea ce ar apărea. Cu acestea, este complet ciudat.

 

Fernandez a împărtășit exemple de feluri de postări care au completat fluxul de explorare: clipuri de show-uri de lupte și reality-show din pagini precum „Filosóraptor" și "Cabronazi" (ilustrate cu o imagine a lui Adolf Hitler într-o uniformă roz) paginile pe care ea și colegii ei au ales să le urmeze. „Cronologia mea îmi arată foarte puține știri locale".

 

În Slovacia, meme-urile și gif-urile reprezintă sfârșitul optim al spectrului. „Cercetarea mea este destul de normală, dar câțiva oameni mi-au spus că văd conținut concret aici - glume vechi, pagini altoite, articole postate de politicieni nestandardizați", a spus Struhárik. „Avem alegeri regionale în două săptămâni și mulți membri ai partidului fascist sunt candidați, deci nu este un moment potrivit să ascundem știrile serioase și să arătăm oamenilor un cocktail ciudat de postări aleatorii populare".

 

În cazul în care sunt învinși, există câștigători. Jim Anderson, directorul executiv al Facebook-ului mega-editor SocialFlow, spune că „milioane de editori de toate formele și dimensiunile au pagini pe Facebook”, deci poate fi cineva acolo care beneficiază de această schimbare.

 

Facebook a testat mult timp modificările aduse produsului pe subsecțiunile bazei sale de utilizatori. Când a vrut să lanseze o nouă poveste, de exemplu, a făcut-o în primul rând în Irlanda; când a vrut să încerce o nouă aplicație pentru camere, a făcut-o în Brazilia; când a vrut să testeze anunțuri în Messenger, Australia a fost subiectul.

 

Dar, în acest caz, practica standard a concentrării asupra țărilor mai mici, mai puțin dezvoltate, care contează mai puțin pentru linia de jos a companiei, înseamnă că națiunile care au fost lovite sunt cele care au cel mai mult un ecosistem media stabil.

 

„Mass-media independentă din țara mea este vitală pentru construirea unei noi democrații și combaterea corupției", spune Otto Angel, un jurnalist difuzat în Guatemala. „În prezent, folosim Facebook Live pentru a difuza audierile judiciare în cazurile de corupție. Cu această „catastrofă", pierdem aproximativ 57% din clicurile pe zi.

 

„Dacă aș putea să vorbesc cu un ofițer din Facebook, mă întreb dacă pot să reactivez acest proiect", a spus Angel.

 

Fernandez a acuzat Facebook că pur și simplu nu a îngrijit ce s-a întâmplat cu subiecții săi de testare. „E ca și cum am avea site-uri pe piețele emergente unde nu contează cu adevărat. Noi, de la Soy502, am muncit foarte mult pentru a deveni un site de știri viabil și respectabil acum patru ani și totul poate fi distrus imediat. "

 

Într-o declarație lansată luni, șeful Facebook al știrilor, Adam Mosseri, a declarat că firma „în prezent" nu a avut intenția de a continua testul. Dar a adăugat că scopul testului a fost acela de a vedea dacă utilizatorii Facebook preferă site-ul dacă sunt separate posturile "personale" și "publice". Dacă rezultatele sunt pozitive și Facebook constată că măsurătorile pe care încearcă să le optimizeze sunt îmbunătățite de experiment, atunci planurile sale s-ar putea schimba bine.

 

Pentru cei care se bazează pe Facebook pentru a-și desfășura o campanie politică, pentru a împărtăși știri sau pentru a fi la curent cu lumea, ar putea fi un gând în discuție. „Sunt îngrijorat de impactul Facebook asupra democrației", a spus Fernandez. „În special, o companie are un control gigantic asupra fluxului de informații din întreaga lume. Numai acest lucru ar trebui să fie îngrijorător. E chiar Orwellian”, a spus jurnalistul pentru The Guardian.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

51426 comments

 • Eblanned - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Three years https://www.unesco-ic.cz/king-fahad-medical-city-career-1179.pdf king fahad medical city job opportunities The reported cooperation is sure to raise more concerns about the extent of government surveillance, and the intelligence community's involvement with major tech companies -- of which Microsoft is just one. 
  http://epscoindia.com/conehealthcombh-open-1ab7.pdf#idle mychart.conehealth.com A series of 11 towers with hydraulic mechanisms controlling 205-kg (450 lb) cables under the ship and attached to its side slowly rotated the vessel, aiming to place it on six specially built platforms drilled into the granite rock bed.
  https://www.nejshopik.cz/believe-to-achieve-mitchelstown-d774.pdf#athwart believe to achieve mallow The Malroux twins have dedicated their lives to living as two halves of one whole. If soulmates really do exist (and I’m not convinced they do) then maybe this is it – in its purest of forms. Maybe a soulmate isn’t something everyone automatically gets, maybe it’s something rare, and fantastical. And maybe that’s ok – who really wants to go around being ‘incomplete’ if they don’t meet their ‘special person’ anyway?
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/petmedscouk-voucher-ae41.pdf#absorbed petmeds.co.uk review "Based on these views and the currently availableinformation, the (WHO) Director-General (Margaret Chan) acceptedthe Committee's assessment that the current MERS-CoV situationis serious and of great concern, but does not constitute aPublic Health Emergency of International Concern at this time,"the WHO said in a statement issued in Geneva.
  https://www.unesco-ic.cz/best-drugs-for-obsessive-thoughts-1179.pdf#swamp online pharmacy in nairobi “The comments made by Anand Chandrasekher, Qualcomm CMO, about 64-bit computing were inaccurate,” a Qualcomm spokesperson said in a statement delivered to BGR via email. “The mobile hardware and software ecosystem is already moving in the direction of 64-bit; and, the evolution to 64-bit brings desktop class capabilities and user experiences to mobile, as well as enabling mobile processors and software to run new classes of computing devices.”

  Report
 • Fernando - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'd like to withdraw $100, please http://www.robanoko.com/use-of-tablet-diamox-b12b.pdf#sue generic diamox dosage The company, which had warned that job cuts were in the offing, plans to shed 4,500 jobs. BlackBerry has already undergone a major round of job cuts over the last 12 months. It employed 12,700 people as of March, and once had close to 20,000 employees.
  https://www.kvetiny.com/healthkapookcomview3335html-d50a.pdf#cautious health.kapook.com/view3335.html
  The DRD2 Taq1A gene, called the "orchid/dandelion gene" by researchers who study it, is a "sensitive" one, meaning that its effects are driven by the environment. The gene controls the release of dopamine, a hormone that regulates behavior in the brain and is often associated with cocaine and other drug use.
  https://www.zonaoptica.pt/proton-20-mg-omeprazole-4b4a.pdf prilosec otc omeprazole magnesium "It's hard because there are so many taxes, so many problems, the logistics aren't there," Scervino told Reuters before his brand's show which featured its signature Swarovski crystal embellishments on denim and dresses.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/mymedricacom-a0f5.pdf#constant 12019.portal.athenahealth.com Aggressive enforcement of federal criminal laws is necessary, but "we cannot simply prosecute or incarcerate our way to becoming a safer nation," Holder said. "Today, a vicious cycle of poverty, criminality and incarceration traps too many Americans and weakens too many communities. However, many aspects of our criminal justice system may actually exacerbate this problem, rather than alleviate it."
  http://www.sunabi.com/cyclopentolate-rxlist-7800.pdf cyclopentolate rxlist
  Thankfully for those who don’t have backstage access at the tents at Lincoln Center, the best of Lagerfeld’s legendary witticisms — call ’em Karlisms — are on display in “The World According to Karl,” out Sept. 17.

  Report
 • Taylor - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  How many days will it take for the cheque to clear? https://www.erininysims.cz/nutrakey-dhea-100mg-caf4.pdf nutrakey dhea 100mg reviews
  "State aid control does not enable the Commission to'harmonise' measures that member states intend to implement, butmerely to set minimum standards for them to be compatible withthe internal market," the spokesman for the EC's competitiondivision said. "Inconsistencies ... are thus due to the choicesof member states."
  https://expand.disruptive.live/viagra-prescrizione-ssn-9787.pdf donde comprar viagra en espaa In contrast, the glass, beverage can and carton boardbusiness, Australasia and Packaging Distribution (AAPD), garnerstwo thirds of its earnings from Australia and New Zealand. Itaccounted for about 15 per cent of the company's profits beforeinterest and tax last financial year.
  https://www.nejshopik.cz/2106-grand-concourse-pharmacy-d774.pdf mid concourse pharmacy bronx ny Tsvangirai also argued that the Zimbabwe Electoral Commission (ZEC) had failed to discharge its constitutional duty of managing and supervising the conduct of a credible, efficient, transparent, free and fair election.
  https://www.svetvzpominek.cz/gambir-serawak-asli-9c39.pdf#indicate cara pakai gambir serawak cair She said: ''I haven't once regretted having a hysterectomy - but I did have a little period of mourning for that part of myself ... But it had given me two wonderful songs, which I'm eternally grateful for.
  https://www.hcnv.cz/tarheeldrugcom-3a66.pdf#beautifully pharmadra.com The cat crisis is believed to be  due to a number of factors such as  owners no longer being able to  afford to keep them, cats falling ill  and owners not being able to pay  the vet bills, and cats falling pregnant and having large number of  kittens because their owners  failed to neuter them.

  Report
 • Layla - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  What do you do for a living? https://www.erininysims.cz/nutrakey-dhea-100mg-caf4.pdf#permit nutrakey dhea 100mg The Swedish government, the second-biggest owner, said itwould sell up to 284 million ordinary shares in Nordea and usethe proceeds to reduce the national debt. The deal was expectedto be priced and allocated on Wednesday, the government said. (Reporting by Ritsuko Ando; Editing by Louise Heavens)
  https://www.tri-pruhy.cz/nama-generik-obat-ibuprofen-e829.pdf pris trop ibuprofene The roster will now include 6-10 Orlando Sanchez, cleared by the NCAA to play this season after missing out on the last one; 6-5 three-point specialist Max Hooper, who had to sit out last season after transferring from Harvard; and 6-9 senior God’sGift Achiuwa, who was redshirted last season.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/fitness-health-directorycom-5953.pdf platform.gethealth.io Such a step would, however, be politically hazardous and mayinvite many of the bloc's 28 member countries to try torenegotiate its terms. Britain's Prime Minister David Cameroncould use it to further distance the country from Brussels.
  https://www.jolana.cz/olmesartan-40-price-0262.pdf#remarkable generico benicar anlo
  More are currently reviewing existing policies for certain treatments, while others have brought in new systems to limit the number of patients being sent to hospital, according to the investigation by the British Medical Journal (BMJ).
  https://www.amos-ova.cz/century-pacific-medical-supplies-eb83.pdf century pacific medical supplies "So if you think about it, things like natural gas, oil,electricity there are a lot of commodities out there and Ithink that we are probably eventually going to see somethinglike a benchmark for those particular commodities."

  Report
 • Franklin - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  A company car http://mec.npic.edu.kh/index.php/kosten-acai-berry-pure-max-5953.pdf#scholars donde comprar absolute acai berry en espaa "The United States has seen marked declines in childbearing in the wake of the Great Recession, b ut we think that this fertility decline is now over," says Sam Sturgeon, president of Demographic Intelligence, a demographic forecasting firm in based in Charlottesville, Va. "As the economy rebounds and women have the children they postponed immediately after the Great Recession, we are seeing an uptick in U.S. fertility."
  https://www.jolana.cz/wwwhealthstreamcomhlchcalogin-0262.pdf#bench healthstream.com/hlc/login Her 'impeccable' resume: Yellen has a Ph.D. in economics from Yale and more than a decade of experience in various Federal Reserve roles, including as president of the San Francisco Fed and Bernanke's number-two in command since 2010.
  http://www.ultimate.cz/wear-impress-your-ex-c3e7.pdf how to impress ex girlfriend on facebook The 2008 scandal, in particular, shredded public confidencein Chinese dairy companies, opening the door to foreign formulafirms, which have now grabbed about half of the total market andcan sell for more than double the price of local formula.
  http://epscoindia.com/how-often-to-take-amoxicillin-500mg-for-sinus-infection-1ab7.pdf#require amoxicillin trihydrate 50 mg/ml Prices dropped despite upbeat economic data from China andEurope, with Brent crude futures settling at $108.16 perbarrel, down $1.06 or 0.97 percent, and U.S. crude oil futuresoff $1,16 or 1.11 percent, closing at $103.59.
  http://lotusmedia.in/pillsandcarecom-4dcb.pdf affordablepharm.com Reid's spokesman Adam Jentleson issued a statement on Mondayattacking what he called "Boehner's credibility problem,"including the speaker's assertion that there are not enoughvotes in the House to pass a clean bill.

  Report
 • Grant - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'm sorry, she's https://www.zonaoptica.pt/pescience-supplement-reviews-4b4a.pdf#luke pescience reviews In the meantime, Obama's engagement with Iran could be limited by the influence of the pro-Israel lobby in Washington and lawmakers who share Netanyahu's suspicion of Rouhani. They could block any White House effort to ease major sanctions on Iran and even impose new ones.
  https://expand.disruptive.live/joseph-pharmacy-nyc-9787.pdf#grandchild st joseph pharmacy school prerequisites Paul Krieg, a business experience manager at Northern Kentucky University, argues that mentoring is key to long-term success. He advises that "mentors can provide you with the 'big picture,' yet put you in control of deciding the best course of action for yourself."
  http://mariascakes.com.au/clindamycin-phosphate-and-benzoyl-peroxide-cream-review-8392.pdf clindamycin phosphate and benzoyl peroxide cream review Here are a few of the long-accepted graduation rates: Morris High School in the Bronx, 31%; Erasmus Hall High School in Brooklyn, 32%; Samuel J. Tilden High School in Brooklyn, 43%. All were beset by disorder and violence.
  https://www.hrani-rulety.cz/allsteroidsnet-forum-e73a.pdf#procured allsteroids.net forum
  The spot, for Josh Condoms, features an ordinary looking husband with a doting, supermodel wife. When the neighbors ask why such a beautiful woman is so sweet and attentive and married to him, the husband smiles and holds up a packet of Josh Condoms. 
  https://www.hcnv.cz/ultimate-nutrition-amino-gold-formula-3a66.pdf ultimate nutrition amino gold formula Washington's inability to persuade Russia to return Snowdento the United States has curdled U.S. relations with Russia.Obama canceled a planned summit in Moscow with PresidentVladimir Putin, although the two countries held high-levelpolitical and defense talks in Washington on Friday.

  Report
 • Alfred - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'm in a band http://www.sunabi.com/navarro-pharmacy-16-ave-7800.pdf#maud navarro pharmacy 16 ave
  An engineering survey shown to The Associated Press after the Rana Plaza collapse showed many Bangladesh garment factories added floors that the building foundations couldn't support and were located in converted residential buildings not designed to withstand use of heavy equipment.
  https://www.mpu.sk/ppsrxcom-8a46.pdf#frightening drugsandgenes.com Ireland’s parents had a famously bitter divorce and child custody battle that culminated in an infamous irate voicemail from her dad that was leaked. She has since repaired her relationship with her father and lives with her mother in California.
  http://www.sunabi.com/dermafoliant-vs-exfoliant-7800.pdf dermafolia scam To say nothing of the fact that a shutdown wouldn't come cheap. Federal agencies have to use up time, energy and resources to plan for one. Shutting down, and then reopening the government, also costs money. Two shutdowns in the mid-1990s cost an estimated $1.4 billion, according to the Congressional Research Service.
  https://www.serpsmart.com/healthstoreipswichcouk-fc2f.pdf healthstoreipswich.co.uk In an interview with The Associated Press, McGinn said he thought $15 was a "fair starting point" for the minimum wage discussion. He cautioned that the issue was best handled legislatively and that the actual number would be determined by city councilmembers.
  https://www.okdom.sk/anabolenkopennl-ervaring-2fbc.pdf anabolenkopen.nl review Time Warner Cable, which serves 12 million video customers, has 30,000 subscribers for its security business, incoming Chief Executive Rob Marcus said at a recent investor conference. Consumers can now "watch what your dog or cat or nanny are doing during the day," he told investors.

  Report
 • Darrin - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  In tens, please (ten pound notes) http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/healthandherbscoza-ae41.pdf http://www.southparkmedical.nhs.uk "You, you in the blue. You right there. You. Come up here a minute," the 59-year-old TV personality said to one very lucky member of the crowd after stopping mid-interview to tell Kimmel she "got that feeling."
  https://www.amos-ova.cz/uses-of-ciprofloxacin-500-mg-eb83.pdf#savoury ciprofloxacin tab 500mg side effects In May, after Bernanke spoke about potentially slowingstimulus this year, the S&P 500 fell 7.5 percent. Theindex is unlikely to see a similar decline on any surprise thisweek, with many analysts citing its 50-day moving average assupport. Currently, the index is 0.7 percent above that level.
  https://www.kvetiny.com/mydietitian-reviews-d50a.pdf#stationery mydietshopz Today, there are ongoing struggles for human rights in Africa, Asia, the Middle East, Europe, the Americas and every corner of the world. When we talk about rights today, we rarely think of just how many there are, and how often they’re infringed upon or taken away. It’s easy to forget that the rights many take for granted are the very same others die fighting for.
  https://www.hrani-rulety.cz/buy-sumatriptan-online-uk-e73a.pdf generic sumatriptan price The devil is always in the details. Broad agreements forglobal coordination can quickly break down into national andinternational disputes over specific rules. Washington's mainlegislative response to the financial crisis, the Dodd-FrankWall Street Reform and Consumer Protection Act, recognized theglobal importance of regulation and required that U.S.regulation shall apply when derivatives have "a direct andsignificant connection with activities in, or effect on,commerce" of the United States.
  http://www.robanoko.com/tlm-research-meth-lab-b12b.pdf tlm research meth lab review Why would you pay a grower $100k/yr cash and a free McMansion on the hill for an unnecessary drug, who pays you $25k/yr minus $800/mo rent on a ghetto alley house and food inflated by the same real estate ponzi to deliver his food? That is pretty f-ing stupid.

  Report
 • Johnathon - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  What's the last date I can post this to to arrive in time for Christmas? https://www.kvetiny.com/methotrexate-sodium-injection-uses-d50a.pdf#legacy cost of methotrexate for ectopic pregnancy 4. Place a dough square in the center of your palm and addabout 2 tablespoons of filling. Bring one pair of diagonallyopposed corners together and press to seal, then bring the otherpair together and press again. Seal the dumpling completelyalong the edges to make a pyramid shape with a square base.Brush each dumpling with a thin layer of beaten egg yolk.
  http://rnd.npic.edu.kh/should-i-take-paracetamol-or-ibuprofen-for-a-headache-4c14.pdf acetaminophen or ibuprofen for cramps On Sept. 15, less than three weeks after the March, the 16th Street Baptist Church in Birmingham, Ala., was bombed, killing four African-American schoolgirls attending Sunday school. It was one of the worst hate crimes in American history. Conflict continued throughout the South between blacks and whites, and many African-Americans started to lose patience with King's philosophy of nonviolence.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/vidalista-20-side-effects-5953.pdf photos vidalista "This proposal will narrow the difference in generation tariffs between the north and south of Britain. Tariffs in the north will decrease whilst tariffs in the south will increase relative to the status quo."
  https://www.okdom.sk/my-protein-impact-whey-vanilla-review-2fbc.pdf myprotein impact whey chocolate smooth review Alere itself toyed with the idea of selling the unit in the past. Chief Executive Ron Zwanziger said at the JPMorgan healthcare conference in January 2011 that the company had a "fair amount of debt" on the balance sheet and could opt to sell the toxicology business if needed to pay down debt.
  https://www.unesco-ic.cz/progesterone-estrogen-receptors-1179.pdf harga cygest progesterone The former British protectorate has also escaped much of the chaos and violence that plague Somalia, although attacks on Western aid workers in 2003 raised fears that Islamic militants in the territory were targeting foreigners.

  Report
 • Harley - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I have my own business https://www.amos-ova.cz/healthgskeg-eb83.pdf#including dr.hauschka-med.ch A Frenemy is a friend who really doesn’t have your best interests at heart. They like to have the inside scoop on your personal life and have a tendency to use upsetting or embarrassing information against you. Recognizing a friend from a frenemy can be tricky, here are some tips to help guide you.
  http://alka-mzdy.cz/10medspacom-65cb.pdf#conquered gt3med.com “We aren’t driving in any runs. So he tried to make a big play and maybe ignite us a little bit,” Collins said about Murphy. “I don’t have a problem with it. I really don’t. I wish it would have been a little closer, maybe, than it was. But I understood. And he plays the game so hard. Tonight we had chances, didn’t drive runs in, so he took a shot.”
  https://www.mpu.sk/force-factor-supplement-real-estate-8a46.pdf#joke force factor supplement real estate
  WASHINGTON Officially, it is a working weekend for Congress, but one of the busiest places in Washington today happened to be the outdoor plaza on the east side of the Capitol where aides waited to whisk lawmakers away moments after the House of Representatives cast its only vote of the day.
  https://www.svetvzpominek.cz/quercetin-pharma-vital-9c39.pdf#silas th pharma vitalia serum renovador The Indian rupee has tumbled 17 percent so far this year and hit an all-time low of 66.30 against the dollar on Tuesday, resisting a spate of interventions by the central bank and the government as investor fears about emerging markets deepened in anticipation of reduced U.S. monetary stimulus.
  https://www.demaster.cz/amoxicillin-and-potassium-clavulanate-tablets-dosage-c0a4.pdf#aggregation 875 mg of amoxicillin for strep throat The couple pleaded guilty in June 2009 to misdemeanor child abuse, according to the affidavit first obtained by KMGH-TV (http://goo.gl/4uGf48 ). The ABC affiliate also reported that police found clutter and unsanitary conditions at the home last year.

  Report

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top