Sambata, 15 12 2018
Chirica acuză „greva” PNL din Consiliul Local: „E un vot împotriva studenților”. Cum explică liberalii

Chirica acuză „greva” PNL din Consiliul Local: „E un vot împotriva studenților”. Cum explică liberalii

În ședinta extraordinară a Consiliului Local, de astăzi, liberalii au rămas consecvenți deciziei de a nu mai vota niciun PUZ, ca un protest politic îndreptat împotriva mafiei imobiliare și a tergiversării noului Plan Urbanistic General al Iașului. Primarul Mihai Chirica a dat un comunicat, în urmă cu puțin timp, acuzând atitudinea liberalilor, afirmând că PUZ-urile supuse azi votului CL priveau construirea și modernizarea unor cămine studențești aparținând universităților ieșene. 

PUZ-urile au întrunit până la urmă voturile necesare, cvorumul fiind asigurat de consilierul independent Andrei Postolache, care a votat alături de reprezentanții PSD și ALDE. Primarul susține că „PUG-ul este valabil și perfect legal, acum lucrându-se doar la actualizarea acestuia”. El îi acuză pe liberali că s-au opus amplasării Spitalului Regional în municipiul Iași și că au respins programul Sărbătorilor Iașului. „Consilierii PNL nu s-au opus unor proiecte ale Primăriei, ci au votat chiar impotriva studentilor ieșeni”, a concluzionat Mihai Chirica. 

Anterior, consilierii locali PNL au explicat decizia de a nu mai vota PUZ-uri in Consiliul Local prin întârzierea de 10 ani a noului PUG, precum și prin nerealizarea Registrului de Spații Verzi, expirat din 2007, strategii prin care este sprijinita mafia imobiliara, afectând grav interesele marii majorități a ieșenilor. 

 

 

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top