Sambata, 15 12 2018
Lansare de carte : ”Cum vindecăm sistemul de sănătate din România”

Lansare de carte : ”Cum vindecăm sistemul de sănătate din România”

Ieri, la Iaşi, în prezenţa specialiştilor din sistemul de sănătate ieşean, a reprezentanţilor mediului academic, precum şi a simpatizanţilor, europarlamentarul Cristian Bușoi și-a lansat cartea: "Cum vindecăm  sistemul de sănătate din România. Analiză, diagnostic și soluții concrete de reformă". Volumul, care conține cinci capitole, face o analiză a sistemului medical românesc, începând cu anul 1990 și propune soluții concrete pentru îmbunătățitea sistemului medical actual pe 3 paliere: pacienți, medici, investiții.

Cristian Buşoi, Europarlamentar: “Pentru ca situația să se îmbunătățească, există câteva direcții de acțiune. Astăzi, sistemul de sănătate românesc duce lipsă de o strategie şi de un pact pe care să le agreeze toată lumea şi pe care România să meargă înainte, indiferent de culoarea politică a Guvernului. Țările vest europene ale căror sisteme de sănătate le luăm ca reper și-au asumat cu mult curaj un plan și o strategie pe care le-au respectat indiferent de schimbările politice din sistem.

Este de neconceput să ai 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, bani gratis, și să nu faci aproape nimic pentru a atrage acești bani. Noi suntem exact în momentul în care nici măcar nu s-a pornit licitația, nici măcar nu s-a selectat consultantul care va pregăti caietul de sarcini. E, în opinia mea, criminal și iresponsabil să nu faci din construirea celor trei spitale un obiectiv prioritar măcar al Ministerului Sănătății, dacă nu măcar al Guvernului României.”

Costel Alexe, Preşedinte PNL Iaşi: “La momentul actual, Iaşului încă i se vând speranţe şi promisiuni, dar vreau să cred că se va înceta cu tăiatul panglicilor la clădiri nefuncţionale şi cu inauguratul pe hârtie, iar autorităţile au înţeles că nu se face rabat de la calitate când vorbim de viaţa oamenilor! Dotarea cu aparatură modernă a Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Sf. Spidiron din Iaşi şi construirea Spitalului Regional de Urgenţe sunt investiţii de minim bun simţ într-un oraş cu o bogată istorie universitară şi medicală, un important centru medical regional!”

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top