Sambata, 20 04 2019
Scrisoare deschisă, în apărarea fostului preot Cristian Pomohaci. „Pentru ce atâta mânie?”

Scrisoare deschisă, în apărarea fostului preot Cristian Pomohaci. „Pentru ce atâta mânie?”

Scrisoare deschisă, în apărarea fostului preot Cristian Pomohaci. Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Cristian Pomohaci a fost exclus din Biserică. Decizia Consistoriului Mitropolitan în cazul fostului preot este una definitivă. Iată prima declarație a lui Cristian Pomohaci după 4 luni de tăcere. „Am curajul”.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit pe 27 iulie 2017, prin decizia Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. El este acuzat că ar fi racolat un minor în scopuri sexuale.

 

Acum, 926 de creștini ortodocși care au frecventat, mai bine de 17 ani, biserica unde slujea Pomohaci au redactat o scrisoare deschisă, în apărarea acestuia. Scrisoarea acuză posturile TV de defăimare, dar îi atacă și pe amfitrionii care l-au denigrat pe fostul preot și le-au permis și invitaților acest lucru.

„Pentru ce se manifestă atâta înverșunare, atâta mânie împotriva Părintelui Pomohaci? De ce s-a dorit nimicirea totală a sa, omorârea morală, dupa 17 ani de slujire în cadrul BOR (Biserica Ortodoxă Română – n.r.), după susținute eforturi duhovnicești, organizatorice și gospodărești de excepție” – este doar un scurt fragment din scrisoarea deschisă.

Mai mult, semnatarii scrisorii îl acuză chiar și pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, de alimentare a unei confuzii generale.

„Ar fi fost de dorit ca și declarațiile ‘Purtătorului de cuvinte’ V. Bănescu să fie clare și lămuritoare, să nu alimenteze o și mai mare confuzie. La acest nivel, afirmațiile bazate pe ‘vorbe din auzite’… nu au nicio justificare „, au precizat aceștia.

 

Scandalul imens a izbucnit după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care Cristian Pomohaci i-ar fi spus unui adolescent de 17 ani că l-ar plăti ca să întrețină relații sexuale cu el.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top