fbpx
 
Polițistul Puțanu agață femei pe Facebook, dar nu prinde de 2 ani un suspect pe care REPORTER l-a găsit în două zile

Polițistul Puțanu agață femei pe Facebook, dar nu prinde de 2 ani un suspect pe care REPORTER l-a găsit în două zile


În urmă cu trei ani, un bărbat din Iaşi a fost victima unei agresiuni. S-a ales cu un deget amputat şi cu un altul pe care nu-l mai poate folosi. De atunci, Mihai Mărgineanu a făcut nenumărate plângeri la Poliţie şi Parchet, dar nici în ziua de astăzi nu ştie cine a fost agresorul. REPORTER DE IAŞI a aflat în doar câteva zile un potenţial suspect în acest caz.

 

Delăsare totală la postul de Poliţie din Tomeşti. În seara zilei de 4 aprilie 2015, după ce terminase tura, Mihai Mărgineanu, care era taximetrist, a mers cu un alt coleg într-un bar. După ce a băut timp de mai multe ore, bărbatul a luat un taxi pentru a-l duce unde stătea în gazdă, la Tomeşti.

Suspectat că nu ar fi vrut să plătească

„M-am îmbătat tare în noaptea aceea. Am luat un taxi din Tudor Vladimirescu să merg la Tomeşti, unde stau în gazdă şi acum. Mi-aduc aminte că era un taxi de la firma Lux, iar taximetristul era un bărbat gras. Când am ajuns acolo, la poartă, era un coleg de-al meu cu care stau în gazdă şi cu schimbul lui la taxi. Când să plătesc, mi-am dat seama că nu aveam portofelul la mine. I-am spus taximetristului că merg în casă să-i aduc bani. El a crezut că vreau să plec fără să-i plătesc. Am schimbat nişte înjurături, iar în momentul în care eu am pus mâna pe poartă să o deschid, acesta mi-a tras cu o bâtă de baseball, pe care o avea în maşină, peste mâna dreaptă“, îşi aminteşte bărbatul.

70 de zile de îngrijiri medicale

În momentul în care colegul lui Mărgineanu a văzut ce s-a întâmplat, a strigat la agresor, dar acesta s-a urcat în maşină şi a demarat în trombă.

„Colegul meu s-a speriat şi el şi mi-a spus pe urmă că nu a reuşit să vadă ce număr de înmatriculare sau indicativ avea cel care m-a lovit“, explică Mihai Mărgineanu.

Fiind băut, bărbatul susţine că nu a simţit foarte tare durerea în acea noapte şi că de-abia a doua zi a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul „Sf. Spiridon“. „M-au internat şi mi-au spus să solicit Poliţia pentru că este vorba despre o vătămare corporală. Degetul arătător s-a infectat şi după trei zile a fost necesară amputarea. Degetul mijlociu nu s-a infectat, dar a fost nervul afectat şi nu-l mai pot folosi. Mi s-a eliberat de la Medicină Legală un certificat medical cu 70 de zile de îngrijiri medicale. Certificatul a fost trimis la Poliţia Tomeşti“, precizează bărbatul.

 

Mihai Mărgineanu tot aşteaptă să i se facă dreptate

 

Cazul, preluat de Poliţia Tomeşti

În condiţiile în care bărbatul stătea în chirie la Tomeşti, cazul a fost preluat de poliţia din comună. „A venit la spital şi mi-a luat declaraţie Adrian Puţanu de la Poliţia Tomeşti. Mi-a spus atunci că e caz penal şi că agresorul riscă să facă puşcărie“, mai spune Mărgineanu.

După două săptămâni de spitalizare, bărbatul s-a externat şi a mers din nou la poliţie să vadă care este situaţia. „Atunci Puţanu mi-a zis să-i aduc pe martori pentru că a doua zi el pleacă în concediu două săptămâni. Colegul meu nu a putut să vină, aşa că nu au mai venit martorii“, explică victima agresiunii.

În următoarele luni, nu l-a mai căutat nimeni de la Poliţia Tomeşti, aşa că a mers el periodic să se intereseze de caz, transmiţând poliţiei datele martorilor pentru a fi chemaţi să dea declaraţie, lucru ce nu s-a întâmplat nici în ziua de astăzi. De fiecare dată, bărbatul spune că i se comunica faptul că dosarul este în cercetare şi că trebuie să aştepte.

După aproape jumătate de an de aşteptare, timp în care a fost la Poliţia Tomeşti de zece ori, Mărgineanu s-a adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, însă şi de acolo i s-a comunicat că dosarul 6493/P/2015, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală, este în cercetare. „Mi-a zis o doamnă procuror că poliţiştii au la dispoziţie doi ani să cerceteze cazul şi să aştept“, menţionează taximetristul.

Astea sunt glume?

Ieşit din spital, bărbatul a început din nou să lucreze. Ajuns la Aeroportul Iaşi, Mărgineanu a stat de vorbă cu un agent de la Poliţia Locală, Ion Butnaru, care i-a spus că a auzit de cele întâmplate şi că agresorul ar fi un văr de-al său. „Mi-a zis că pe bărbatul care m-a lovit îl cheamă Florin şi ar fi văr cu el şi că eu nu am vrut să-i plătesc cursa. L-am întrebat atunci cum îl cheamă, dar nu a vrut să-mi spună“, menţionează bărbatul.

REPORTER DE IAŞI a luat legătura cu agentul de pază, însă acesta a menţionat că a glumit cu Mărgineanu şi că nu ar avea nicio legătură de rudenie cu agresorul taximetristului. „Eu am auzit povestea de la alţi taximetrişti. Nu ştiu cine e agresorul. I-am spus în glumă că sunt văr cu acel taximetrist“, a precizat Butnaru.

 

Cele mai multe comentarii ale poliţistului Puţanu pe unul din cele două conturi ale sale de Facebook sunt „la poze cu gagici”

 

Rudă cu familia Butnaru din Cercu

REPORTER DE IAŞI a mers în satul Cercu, comuna Bârnova, şi a stat de vorbă cu mai multe rude de-ale lui Ion Butnaru, iar fratele acestuia, Marcel,  ne-a zis că a auzit de cele întâmplate şi că, într-adevăr, agresorul lui Mărgineanu ar fi văr cu ei. „Mi-a povestit ceva Ion atunci. Florin este văr de-al doilea cu noi şi e din Mogoşeşti. Din câte am înţeles, de ceva timp, e plecat la muncă în Anglia“, a spus Marcel Butnaru.

Poliţia tace

Şeful postului de poliţie din Tomeşti, Ilie Năstasă, a declarat că dosarul este în lucru, în continuare, la subordonatul său Adrian Puţanu. Poliţistul care se ocupă de caz a spus iniţial că ne va furniza toate informaţiile din dosar, după care nu a mai dorit să vorbească. „Este un caz penal şi nu vă pot da nicio informaţie“, a declarat Puţanu.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30