fbpx
 
Proiect înghețat, regula supraviețuirii: CSMS Poli Iași trăiește din drepturi TV

Proiect înghețat, regula supraviețuirii: CSMS Poli Iași trăiește din drepturi TV


Cu excepția lui Qaka, vândut la FCSB la disperare, nu mai există oferte pentru niciun jucător. Scopul noii echipe în 2017 era de a propulsa jucători cu potențial de a fi vânduți pe sume importante, iar apoi mecanismul finanțării ar fi luat amploare ca la un club cu pretenții, care face profit. Proiectul n-a reușit: nu există oferte, nu se cumpără nimic pe bani, se iau tot împrumuturi. Echipa își drămuiește banii din drepturi TV, alte „intrări” nu mai există.

 

În timp ce la alte cluburi din Liga I este forfotă mare legată de viitoare transferuri, la CSM Poltiehnica Iași, este liniște, atât președintele Adrian Ambrosie, cât și antrenorul Flavius Stoican, fiind plecați în concediu.

Mai mult de atât, oficialii grupării ieșene au anunțat că au intrat în „silenzio stampa“ până pe 15 iunie, când este stabilită reunirea lotului.

Între timp, președintele Comitetului Director, Leonida Antohi, anunță că s-a aprobat prelungirea înțelegerilor cu cei trei jucători ai căror contracte expirau în această vară. „Cioinac, Sin și Bădic vor continua să joace la noi. Conducerea clubului a propus prelungirea contractelor pe o perioadă de un an, iar noi am fost de acord“, a spus Leonida Antohi.

Bani doar din drepturile TV

În condițiile în care clubul ieșean a încasat de la FCSB o parte din suma de 300.000 de euro pentru transferul lui Kamer Qaka, banii s-au dus în mare parte pe salariile restante ale jucătorilor pe ultimele două luni. Cealaltă parte va ajunge în conturile clubului până la finalul acestei luni.

În luna iulie, formația ieșeană urmează să primească aproximativ 1,15 milioane de euro din drepturile de televizare, prima rată pentru sezonul 2018-2019. Cum clubul avea o datorie de 900.000 de euro, mai rămân câteva sute de mii de euro, cu tot cu ce rămâne de la Qaka, cu care se va asigura perioada precompetițională, cantonamentul de vară, 3-4 transferuri și se vor achita salariile până în luna octombrie.

 

Stoican rămâne cu nucleul de anul trecut. Șansa Iașului ar fi ca tinerii proveniți de la juniori să devină „bunuri de export”

 

Cine rămâne

Pe lângă cei trei jucători care și-au prelungit contractele, Flavius Stoican și-a stabilit deja nucleul de jucători pe care va conta în noul sezon.

Astfel, fundașii centrali Mihalache şi Frăsinescu rămân oameni de bază ai echipei, alături de căpitanul Andrei Cristea. Pe listă se mai află portarul Rusu, adus în iarnă, Bosoi, Zaharia și Platini, chiar dacă ultimul a avut un conflict cu antrenorul.

În ceea ce-i privește pe Kizito și Pedro, sunt șanse mari ca ultimul să plece, în timp ce la ugandez se va renunța doar dacă se va găsi o variantă mai bună pentru postul său.

În ceea ce-i privește pe jucătorii Under 21, în continuare se va miza pe Danale, Panţîru şi Chelaru.

Pe picior de plecare

În ceea ce privește jucătorii la care se va renunța în această vară, pe lângă Jo, căruia i-a expirat împrumutul, sunt șanse mari ca echipa ieșeană să se despartă de portarul Kelava, dar și de Koșelev. În cazul ultimului o decizie se va lua de-abia în momentul în care se găsește o altă variantă.

Pedro și Jagodinskis au jucat puțin în sezonul recent încheiat și ar putea părăsi și ei echipa în această vară, la fel ca și Ștefănescu, fotbalist care nu a mai arătat forma pe care a avut-o în trecut.

Pe lista celor care vor părăsi Copoul mai intră Gavrilă, jucător care a fost mai mult accidentat și Mihăescu, ce a gafat în multe jocuri.

 

Cristea și Frăsinescu, ale căror salarii de câteva mii de euro sunt suportabile, rămân să ducă greul pe umerii lor

 

Niciun nume sonor pe lista de transferuri

La capitolul veniri, oficialii grupării ieșene nu au avansat încă niciun nume. „Am făcut o lsită cu jucătorii pe care ni-i dorim, dar nu am negociat cu nimeni până nu știm pe ce bani contăm. Ceva discuții am avut, dar nu pot da încă nume”, a precizat antrenorul Flavius Stoican, aflat în concediu cu familia, în Spania.

Posturile pe care se dorește aducerea de jucători ar fi fundaș central, mijlocaș de creație și atacant.

Dacă pentru postul de fundaș nu a fost vehiculat niciun nume, varianta de mijlocaș aleasă ar fi Prepeliţă, ce se va despărţi de Concordia Chiajna la sfârşitul play-out-ului. Un alt jucător dorit în Copou este Lukacs Bole, care a mai evoluat la formația ieșeană. Pentru postul de atacant este dorit camerunezul Abang, de la Astra, însă acesta este și în vizorul FCSB.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30