Luni, 17 06 2019
Ambasada Suediei a postat imaginile cu Helmuth Duckadam apărând cele 4 penaltiuri, aluzie la îndemnul lui Tusk

Ambasada Suediei a postat imaginile cu Helmuth Duckadam apărând cele 4 penaltiuri, aluzie la îndemnul lui Tusk

Ambasada Suediei la București a postat vineri pe contul de Facebook imaginile cu portatul Helmuth Duckadam apărând cele patru penaltiuri care au adus Stelei Cupa Campionilor Europeni. Este o referință clară la discursul de joi seară de la Ateneu al președintelui Consiliului European, Donald Tusk, care îi îndemnase pe români să apere statul de drept și libertatea cu aceeași hotărâre cu care Duckadam a apărat la Sevilla.

Vorbind într-o română cursivă, Tusk a spus în discursul său de joi: ”Fac apel la români să apere libertatea, integritate, statul de drept și Constituția cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Și voi veți reuși! Vă asigur de tot sprijinul meu”.

Ambasada Suediei s-a remarcat în trecut prin alte postări ironice la adresa autorităților române. În septembrie 2018, a postat tot pe Facebook un mesaj în care arată că Stockholm și-a rezolvat problema traficului rutier, iar acum ”nimeni nu trebuie să plece foarte devreme la drum pentru a ajunge la timp”. Deși nu făcea referire directă, mesajul a fost o trimitere la întâlnirea ratată dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Comisiei Europene, Jean – Claude Juncker.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top