fbpx
 
Atac armat într-o școală din Colorado: un elev a fost ucis și alți șapte, răniți

Atac armat într-o școală din Colorado: un elev a fost ucis și alți șapte, răniți


Un elev de 18 ani a fost ucis şi alţi şapte au fost răniţi marţi într-un atac armat care a avut loc la o şcoală din Highlands Ranch, o suburbie a oraşului Denver din statul Colorado, transmite DPA.

Poliţia nu a dezvăluit numele tânărului care şi-a pierdut viaţa.

Mai multe victime ale atacului armat, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, au fost internate în stare gravă, potrivit informaţiilor furnizate de şeriful comitatului Douglas, Tony Spurlock.

Cei doi suspecţi, ambii elevi ai şcolii, au fost arestaţi.

Doi indivizi au pătruns în incinta şcolii STEM (abreviere pentru ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică) din Highlands Ranch şi au atacat în două locuri diferite. Poliţia a sosit la două minute de la primirea informaţiilor despre atac, când încă se mai auzeau împuşcături, a precizat Spurlock, potrivit Reuters.

Oamenii legii au refuzat să comenteze în legătură cu motivul atacului, afirmând că este prea devreme, ancheta desfăşurată cu sprijinul FBI fiind în curs.

Atacul armat a avut loc la mai puţin de o lună de la comemorarea a 20 de ani de la masacrul care a avut loc la liceul Columbine, situat în Littleton, la aproximativ 8 km de Highlands Ranch.

Un bărbat care s-a prezentat ca fiind Fernando Montoya a declarat că fiul său de 17 ani, elev al şcolii, a fost împuşcat de trei ori şi că unul din prietenii săi a fost, de asemenea, rănit.

Potrivit mărturiei fiului lui Montoya, care a părăsit ulterior spitalul, un atacator a intrat în clasă şi a deschis focul. Celălalt atacator se afla deja în clasă.

„A spus că un tip a scos un pistol dintr-o cutie de chitară şi a început să tragă”, a declarat Montoya pentru Denver 7, canal afiliat ABC.

Casa Albă a transmis mesaje de susţinere pentru victime, familiile acestora şi toţi cei afectaţi de atac.

Colorado se numără printre statele americane în care s-au produs unele din cele mai grave atacuri armate în masă din SUA, precum cele de la Columbine sau Aurora.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: