fbpx
 
Este oficial: USR va adera la partidul liberal european ALDE. Decizia, luată cu un vot covârşitor

Este oficial: USR va adera la partidul liberal european ALDE. Decizia, luată cu un vot covârşitor


Comitetul Politic al USR, reunit sâmbătă la Bucureşti, a aprobat cu un vot covârşitor aderarea Uniunii Salvaţi România la partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE).

Astfel, USR a transmis că ALDE promovează valori liberale şi democrate în Europa şi aderarea la acest partid constituie un pas firesc în contextul în care Uniunea a participat la fondarea noului grup politic din Parlamentul European "Renew Europe".

Decizia de aderare a fost luată cu 82 de voturi „pentru", niciun vot „împotrivă" şi 4 abţineri.

„După ce am contribuit la formarea unui grup parlamentar nou, al treilea ca mărime din Parlamentul European, USR aderă la partidul european ALDE, pentru că împărtăşim valori şi idei comune şi pentru că doar în acest mod, în perspectiva unor negocieri politice care vor excede cadrul Parlamentului European, vom putea împinge subiecte care ţin atât de interesul României, cât şi de cel al USR. Vom putea participa la elaborarea politicilor familiei politice şi vom avea susţinere pentru a ne promova, vom beneficia de schimburi de bune practici în domenii cum ar fi managementul campaniilor. Vom beneficia de training-uri şi sprijin metodologic prin diferitele organizaţii sau fundaţii care depind de partid sau sunt aliate acestuia. Totodată, calitatea de membri într-un partid european precum ALDE Europe va permite o aliniere a partidelor componente pe subiecte externe sau europene de interes, un exemplu în acest sens fiind un eventual sprijin pe subiecte privind Republica Moldova", a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

În ALDE Europe sunt 67 de partide membre şi câteva mii de membri individuali din ţări de pe întreg cuprinsul Europei.

Potrivit USR, ALDE Europe are o puternică reţea de reprezentare la nivel european: 108 eurodeputaţi din grupul Renew Europe, a treia cea mai mare forţă politică din Europa, iar în prezent 5 din 28 de comisari europeni reprezintă ALDE Europe. Nu în ultimul rând, şase din actualii prim-miniştri din state membre UE aparţin partidelor membre ALDE.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: