Cartelele PrePay, cumpărate doar cu buletinul. Ce se întâmplă cu datele personale ale utilizatorilor

Cartelele PrePay, cumpărate doar cu buletinul. Ce se întâmplă cu datele personale ale utilizatorilor

Tragedia de la Caracal schimbă legi. Autorităţile vor să ceară de acum datele de identitate ale celor care cumpără cartele pre-plătite.

 Există deja un proiect de ordonanţă de urgenţă în acest sens, pus în dezbatere publică.

Dacă acest proiect de ordonanţă va fi adoptat, cei care folosesc cartele pre-plătite vor putea fi identificaţi rapid.

Modificarea vine după ce s-a constatat că principalul suspect din dosarul Caracal folosea astfel de cartele SIM. Victima sa, Alexandra, a sunat la 112 de pe unul din telefoanele lui cu un asemenea număr, care nu a putut fi identificat. Prin urmare, noua reglemetare pregătită de Guvern prevede că furnizorii de servicii de telefonie mobilă care comercializează astfel de produse au obligaţia să colecteze şi datele de identitate ale celor care le cumpără şi le folosesc.

Astfel, dacă veţi dori să vă cumpăraţi o cartelă PrePay, o veţi putea face doar cu cartea de identitate, iar operatorul de telefonie va stoca numele şi prenumele dumneavoastră, codul numeric personal şi adresa de domiciliu.

Aceste informaţii vor fi păstrate de companiile de telefonie respectând reglementările GDPR şi vor fi puse doar la dispoziţia Sistenului Naţional Unic pentru Apeluri de urgenţă în caz de nevoie.

De asemenea, datele vor fi şterse în termen de 6 luni de la încetarea funcţionarii cartelei preplătite. Pe de altă parte, deţinătorul unei asemenea cartele va fi obligat să anunţe pierderea sau furtul acesteia în maximum 72 de ore.

Tot pentru a rezolva problema localizării rapide şi cu exactitate a unui apel de urgenţă, noua lege îi va obliga pe operatorii de telefonie mobilă să îşi actualizeze sistemele astfel încât acestea să preia şi să transmită în timp util informaţiile privind poziţia exactă a terminalului mobil de pe care este efectuat un apel la 112.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top