fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 06 Ianuarie 2017

O filmare de 3 minute şi jumătate cu un bătrân suferind la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) a Spitalului Municipal Roman a provocat indignarea publică pe reţelele de socializare. Pe tot timpul filmării, vârstnicul care abia se ţine pe picioare sprijinit într-un băţ, repetă încontinuu cuvintele „Nu mai pot“, dar nici un medic, vreo asistentă sau paramedic nu îi acordă atenţie.

 

Din filmare se vede că deşi stă în faţa uşii de intrare, apoi în zona de acces a salonului unde sunt preluate urgenţele medicale, bătrânul este complet ignorat de personalul care trece pe lângă el. Mai mult decât atât, la un moment dat i se trânteşte şi uşa în faţă, pentru că, probabil, deranja activitatea din CPU.

 


Publicat in Moldova
Școlile și grădinițele vor fi închise luni și marți, în București și Ilfov, din cauza condițiilor meteo. Decizia a fost luată de primarul general Gabriela Firea.

 


Publicat in Educatie
Gerul  Bobotezei nu a adus prea mulți credincioși, în această dimineață, la slujbă. Asa se face că în curtea Catedralei Mitropolitane au asistat ceva mai mult de 400 de persoane. Toți au plecat acasă zgribuliți dar bucuroși că au reusit să ia Aghiasma Mare.

 


Publicat in Social
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au transmis sesizarea I.P.J. Prahova – Serviciul de Investigații Criminale către Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea emiterii mandatului european de arestare și a cererii de urmărire internațională pentru inculpatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN.

 


Publicat in Justitie
O maşină a Ambasadei României în Republica Moldova, în care se afla şi consulul român Ioan Daniel, a fost implicată vineri într-un accident rutier în apropiere de localitatea Pojăreni, în raionul Hâncești, informaţia fiind confirmată de reprezentantul Ambasadei pentru relaţii cu presa, Radu Filip, pentru portalul de ştiri Deschide.md.

 


Publicat in Moldova
Oana Schmidt-Hăineală va fi pentru o perioadă de trei ani detașată în cadrul Ministerului Justiției, ca urmare a deciziei luată de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Publicat in Justitie
Un cuplu japonez a trăit respectând „legea tăcerii" din perioada anilor '90. Soţul s-a hotărât să nu mai vorbească cu soţia în ciuda faptului că în tot acest timp au trăit sub acelaşi acoperiş. Ba mai mult, în timpul acestei perioade de tăcere s-a născut unul dintre copiii lor.

 


Publicat in Media
De la 1 februarie zeci de taxe pe care le plătesc firmele vor fi eliminate. Preşedinte Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care elimină 102 taxe, urmând să fie publicată în următoarele zile în Monitorul Oficial şi cel mai probabil să intre în vigoare de la începutul lunii viitoare.  Dincolo de taxa de mediu şi taxa radio-tv, o serie de taxe importante pentru antreprenori vor fi eliminate, printre acestea se număra taxa de înregistrare la Registrul Comerţului şi taxa pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. 

Publicat in Fiscalitate
O înregistrare şocantă, realizată în China, a fost publicată de presa locală. Un bucătar a tăiat o balenă de opt tone chiar în fata restaurantului, unde a fost depozitată.

 


Publicat in Naturism
Bucuria unora dintre pensionari s-ar putea termina repede. Aproape două treimi din aceștia, adică aproximativ 3,1 milioane de persoane, nu vor primi niciun leu în plus în urma eliminării CASS la toate pensiile şi a impozitului la cele sub 2.000 de lei, așa cum le promisese noul guvern.

 


Publicat in Fiscalitate
Pagina 1 din 4