fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 30 Octombrie 2017

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis, luni, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv în cazul comisarului Liviu Ciobanu, de la Poliţia de Frontieră, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la favorizarea făptuitorului, potrivit unui comunicat de presă transmis de Serviciul teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

 

Conform sursei menţionate, înlocuirea măsurii preventive în cazul lui Ciobanu ar fi fost dispusă, la cererea procurorilor DNA, după ce ofiţerul ar fi încercat să ia legătura cu martorii din dosar.

 


Publicat in Moldova
O tânără de 17 ani din municipiul Lugoj, judeţul Timiş a fost găsită de familie spânzurată într-o anexă a locuinţei, iar fata nu a lăsat niciun bilet de adio. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

 


Publicat in Social
„Prin faptul că în Consiliul Local nu va vota niciun Plan Urbanistic Zonal, Partidul Naţional Liberal doreşte să tragă un semnal de alarmă că Iaşul se sufocă din cauza haosului urbanistic premeditat întreţinut de Mihai Chirica pentru ca mafia imobiliară din jurul său să prospere”, arată deputatul liberal Marius Bodea, într-o declarație de presă.

 


Publicat in Politica Locala
Fostul lider catalan Carles Puigdemont se află luni la Bruxelles alături de mai mulţi foşti miniştri ai Guvernului Cataloniei, scrie El Pais citând oficiali ai Guvernului spaniol, în contextul în care un oficial belgian a semnalat că Puigdemont ar putea să primească azil politic în Belgia. Vizita lui Puigdemont are loc în ziua în care procurorul general al Spaniei, José Manuel Maza, a anunţat fostul lider catalan Carles Puigdemont şi alţi foşti oficiali ai regiunii vor fi acuzaţi de rebeliune, după ce Parlamentul regional a adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Spania.

 


Publicat in Panorama
Zeci de caracatițe au fost observate în timp ce ies din ocean și se târăsc de-a lungul coastei Țării Galilor într-un „pelerinaj” nocturn. Localnicii nu mai văzut atâtea caracatițe pe uscat și nu au încă explicații, relatează The Guardian.

 


Publicat in Naturism
Deputatul Valentin Popa, secretar general executiv al organizației județene PSD Brașov, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, de către procurorii DNA pentru șantaj și trafic de influență. Deputatul este acuzat că și-a folosit autoritatea pentru menținerea în funcție a unei persoane din conducerea unui spital, care urma să fie revocată.

 

Procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA au dispus măsura controlului judiciar pe 60 de zile, din 30 octombrie, în cazul deputatului Mihai Valentin Popa. Acesta a fost timp de opt ani, până în 2016, președinte al Organizației Făgăraș a PSD, iar de atunci a devenit secretar general executiv al Organizației județene Brașov a PSD. Deputatul este acuzat de folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și șantaj.

 


Publicat in Justitie
Senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat luni că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună, relatează News.ro.

 

„Am rude care au luptat pe frontul de vest. Să le spunem că unii mergeau să lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, în timp ce alţii luptau cu regimul instalat în august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, în principal, din foştii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau români contra români. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munţi cu trupele sovietice aflate pe teritoriul României. N-a fost atacată nicio unitate, niciun corp, există doar câteva incidente izolate cu ofiţeri sovietici care au fost atacaţi. Între cei care s-au refugiat în munţi erau şi oameni care erau căutaţi pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum să fiu de acord cu cei care l-au omorât pe Nicolae Iorga şi să spun că erau partizani anticomunişti sau că erau luptători pentru libertate”, a afirmat Şerban Nicolae în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului a iniţiativei legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie - Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă.

 


Publicat in Parlament
Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, a ajuns luni la FBI după ce a fost somat să se predea autorităților federale, în cadrul anchetei asupra implicării Rusiei în campania prezidențială din SUA.

 


Publicat in Panorama
Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit, ascunse pe fundul dublu al unei cutii din carton şi în aripile spate ale unui autovehicul condus de un cetăţean român, 950 fiole anestezic dentar.

 


Publicat in Moldova
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse, asupra a patru cetățeni din R. Moldova, patru cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.

 


Publicat in Moldova
Pagina 1 din 4

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31