fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 10 Decembrie 2017

Noi proteste faţă de actuala putere au loc în această seară în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj Napoca, Piteşti, Braşov, Iaşi şi Galaţi.

Mii de manifestanţi protestează, duminică, în Piaţa Universităţii împotriva proiectelor de modificare a legilor justiţiei.

Ei scandează ‘Justiţie, nu corupţie!’, ‘PSD, ciuma roşie!’, ‘Rezistăm, nu cedăm’.

Manifestanţii au pancarte printre care se numără următoare ‘Toţi pentru justiţie!’ şi ‘Nu-mi furaţi viitorul!’.

De asemenea, unii protestatari au cruci pe care sunt scrie diferite cuvinte: ‘Rujeolă’, ‘imunoglobulină’, ‘marii arşi’, ‘medicamente lipsă’, ‘rezidenţiat’, ‘tuberculoză’, ‘medicină de familie’.

La protest sunt prezenţi şi preşedintele PNL Ludovic Orban, cel al USR, Dan Barna, precum şi fostul premier Dacian Cioloş. Prin cei care protestează – vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, senatorul liberal, Florin Cîţu, foştii miniştrii Vlad Voiculescu, Raluca Prună, Dragoş Pîslaru.(Agerpres, Radio Iasi/FOTO arhiva ziarulputerea)


Publicat in Justitie

Actorul Alexandru Arşinel a fost transportat, duminică, de urgenţă, la Spitalul Universitar, acuzând o durere toracică, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

‘Actorul a fost dus la Spitalul Universitar cu o durere toracică, dar echilibrat hemodinamic, respirator’, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, el se află la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. (Agerpres/FOTO arhiva news.ro)


Publicat in Sanatate

Trei curse ale companiei aeriene Blue Air – care ar fi trebuit să decoleze, astăzi, de la Londra spre Bucureşti, Iaşi şi Bacău – au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, care au dus la închiderea aeroportului Luton de lângă Londra.

Compania nu ştie exact când va fi redeschis aeroportul respectiv şi nici când ar putea să fie reprogramate cursele către România.

Centrul Angliei este sub avertizare de vreme rea, iar mai multe curse aeriene au rămas la sol şi unele trenuri au fost anulate în urma căderilor masive de zăpadă înregistrate în unele zone din Marea Britanie.

De altfel, o cursă aeriană Tarom care urma să decoleze de la Bucureşti cu destinaţia Londra a fost amânată cu aproximativ trei ore din cauza zăpezii de pe Aeroportul Heathrow, unde ar trebui să ajungă.(Rador/FOTO arhiva hotinfo)


Publicat in Moldova

Autorităţile sunt pregătite să facă faţă provocărilor iernii – afirmă premierul Mihai Tudose.

Acesta a avut aseară discuţii cu reprezentanţii Ministerului de Interne, în contextul în care meteorologii avertizează că se strică vremea.

Mihai TudoseEste clar că, intrând în decembrie, de acum astea sunt fenomenele meteo care ne aşteaptă. Şi am venit să discut, fiind anunţat că este şi o pregătire la Ministerul de Interne pe acest subiect, să văd despre ce este vorba şi cât de bine pregătiţi sunt; şi sunt. Am rugat Poliţia să îşi ia în serios şi rolul de prevenire, în special pe circulaţia rutieră, fiindcă e preferabil să închidem un drum până când se dezăpezeşte decât să ne chinuim să scoatem de prin nămeţi şi nici nu ştim pe cine să căutăm. (Rador/ FOTO wall-street.ro )


Publicat in Parlament

Un bărbat de 33 de ani a fost reţinut, aseară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău pentru distrugere, loviri şi alte violenţe, tulburarea liniştii publice şi ultraj.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, Mona Alexa, a precizat că, vineri, în localitatea Poiana din comuna Deleni a existat un incident ‘de o amploare relativ mare’ la un bar din localitate. ‘Din păcate, la intervenţia poliţiei, persoanele aflate acolo nu au avut atitudinea care ar fi trebuit. Ca atare, în acest moment s-a înregistrat cauză penală, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, unde avem trei acte materiale, distrugere – două acte materiale, tulburarea ordinii şi liniştii publice – un act material. Şi, din păcate, cel mai grav, se efectuează cercetări în momentul de faţă şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, comis bineînţeles în dauna unei persoane vătămate care ar putea fi poliţist de poliţie judiciară‘, a declarat Mona Alexa.

În urma audierilor, care s-au terminat în jurul orei 18,00, un bărbat de 33 de ani este suspectat pentru toate cele patru infracţiuni. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. Au fost audiate mai multe persoane în acest dosar în care au fost depuse plângeri din partea persoanelor lovite. O altă plângere a fost făcută de Inspectoratului Judeţean de Poliţie, după ce o maşină de poliţie a fost distrusă.

Vineri seară un echipaj de poliţie a fost solicitat să intervină pentru a aplana un conflict izbucnit în barul din Poieni între câţiva tineri. Scandalul a degenerat atunci când în zonă a ajuns echipajul de poliţie. Tinerii au încercat să îi atace pe oamenii legii şi le-au spart geamurile maşinii cu care ajunseseră la faţa locului.

Pentru a aplana conflictul, în sprijin au fost solicitaţi să intervină poliţiştii de la Hârlău, un echipaj de ambulanţă şi unul SMURD. Doi dintre scandalagii au fost preluaţi de echipajele medicale şi transportaţi la Spitalul Municipal Hârlău, unde au primit îngrijiri medicale. Ulterior, unul dintre aceştia a fost dus la audieri la postul de poliţie din Hârlău. Tot acolo au ajuns şi alte persoane martore la incident. (Agerpres/ FOTO


Publicat in Social
Duminica, 10 Decembrie 2017 22:31

La Oslo va fi înmânat Premiul Nobel pentru Pace

Astăzi, la Oslo va fi înmânat Premiul Nobel pentru Pace.

Laureatul din acest an este organizaţia ICAN – Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare.

Conform tradiţiei, la Stockholm vor fi decernate cele patru premii pentru literatură, medicină, fizică, chimie şi ştiinţe economice.

Ceremonia de astăzi se va desfăşura, ca de obicei, în prezenţa familiei regale norvegiene, a membrilor guvernului norvegian şi a altor oficialităţi. Dar vor lipsi ambasadorii ţărilor care deţin în mod oficial arme nucleare, nesemnatare ale Tratatului privind interzicerea armelor nucleare, tratat adoptat la 7 iulie anul curent şi semnat până acum de 122 de state, dar ratificat de doar trei din cele 50 necesare pentru ca tratatul să devină efectiv. Întrebată ieri, la conferinţa de presă, cum comentează această situaţie, Setsuko Thurlow, supravieţuitoare a bombardamentului atomic de la Hiroshima, a declarat:

Setsuko Thurlow: Ca să fiu sinceră, nu m-a mirat deloc. Nu este prima dată când aceste ţări se comportă aşa. A devenit un mod tipic de comportament încă de când ICAN şi-a început campaniile. Şi au încercat de multe ori să discrediteze şi chiar să saboteze ceea ce încercăm noi să facem. (Rador/ FOTO romania-actualitati.ro/Corina Negrea)


Publicat in Eveniment

Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial, a fost desemnată, aseară, cea mai bună jucătoare de tenis din România în 2017 în cadrul galei anuale organizate de Federația Română de Tenis.

Deși nu a putut fi prezent la eveniment, Horia Tecău, câștigătorul turneului US Open la dublu, a fost premiat pentru cea mai bună performanță masculină la dublu în 2017.

Lista completă a premiilor speciale acordate în cadrul Galei Tenisului Românesc este următoarea:

Cea mai bună jucătoare din România — Simona Halep

Cea mai bună performanță masculină la dublu în 2017 — Horia Tecău

Cea mai bună performanță feminină la dublu în 2017 — Monica Niculescu

Cea mai bună ascensiune feminină la simplu în anul 2017 — Mihaela Buzărnescu

Cea mai bună ascensiune masculină la simplu în anul 2017 — Marius Copil

Cel mai bun junior desemnat de Tenis Europe în anul 2017 — Nini Dică

Cea mai bună performanță la FOTE în 2017 — Nicholas Ionel

Premiu pentru câștigătoarea turneului românesc WTA BRD Bucharest Open la simplu și dublu — Irina Begu

Premiu pentru debutul în Cupa Davis — Vasile Antonescu, Dragoș Dima, Nicolae Frunză și Bogdan Borza

Premiu pentru contribuția adusă tenisului românesc — Ilie Năstase și Ion Țiriac. (Agerpres/ FOTO agerpres.ro)


Publicat in Sport
Duminica, 10 Decembrie 2017 07:00

Milionari din blocuri pe persoană fizică

În Europa construirea blocurilor de apartamente pe persoană fizică a fost interzisă, pentru că imobiliarii furau la plata impozitelor. În România, asiguratorii acceptă investitori persoane fizice, deși răspunderea lor este zero: se urcă în primul avion și dispar dacă structura de rezistență n-a fost ca lumea.

Există un semn de întrebare, și juriștii chiar se gândesc la asta. În caz de un cutremur care ar dovedi că structurile blocurilor au fost ridicate anapoda, furând la materiale, iar blocurile ridicate pe persoană fizică ar cădea, cât i-ar lua unui investitor imobiliar aflat acum în plină glorie să ajungă în Brazilia până se dezmeticesc autoritățile?

 

Problema juridică

Cel mai celebru caz de investitori imobiliari pe persoană fizică din Iași este al fraților Ovidiu și Cristian Negurici. Cartierul lor din Copou, Exclusive Resindence, este ridicat și vândut apoi, apartament cu apartament, pe numele lui Cristian Negurici. Și ca el sunt zeci alți investitori imobiliari în aceeași situație, numai din Iași. Au preferat să deruleze banii la distanță de problemele pe care le-ar fi cauzat o firmă și evitând plata unor impozite consistente. Legislația permite, nu-i nimic ilegal. Dar, juriștii spun că nu este în regulă. “Nu este vorba că statul ar găsi mai ușor o firmă, dacă este cazul, dar este mai simplu să te îndrepți împotriva unei personae juridice din cadrul căreia să răspundă administratorii, acționarii, cei care au semnat. Nu dispar 4-5 persoane dintr-un foc dacă este vreo catastrofă, tot mai ai timp să găsești un responsabil. Dar așa cum este acum, ce faci? Că într-o oră a și ieșit din țară?”, explică un jurist care activează în domeniul imobiliarelor.

 

Problema asigurărilor

Asiguratorii din România permit persoanelor fizice să asigure clădiri de apartamente, fără nici o restricție. “Este același regim care se aplică în cazul unui apartament. Dacă un investitor are un bloc întreg pe numele său, se face asigurare pentru acel bloc sau pentru apartamente, pe fiecare în parte”, explică un agent de asigurări din cadrul Generalli Iași. Este exclusă însă din start plata pentru defecte de fabricație; dacă structura este făcută prost, firma nu despăgubește. Există un alt tip de asigurare care funcționează pe perioada construirii și care funcționează în astfel de situații, dar acea asigurare este obligația firmei care construiește. În rest, imobilul este asigurat ca oricare altul, inclusiv pentru cutremur. Dar, dacă se prăbușește din cauza unui defect, nu se plătește nimic”, mai spune asiguratorul.

Există propuneri să fie interzisă practica

Tocmai pentru că juriștii au ridicat politicienilor această problemă, au fost în spațiul public discuții despre propuneri legislative de interzicere a construirii de imobile de locuințe colective pe persoană fizică. Nu a fost luată o decizie în acest sens. În Europa, cele mai multe țări au intersiz construirea de imnobile cu locuințe colective pe perssoană fizică, din cauza faptului că dezvoltatorii imobiliari păcăleau plata impozitelor.


Publicat in Reportaje