fbpx
 
DNA tace, frăţia Timofte-Andrieş se reface. Procurorii se fac că nu văd ce se întâmplă la Tomeşti

DNA tace, frăţia Timofte-Andrieş se reface. Procurorii se fac că nu văd ce se întâmplă la Tomeşti


În 2012, la Tomeşti, un patron mergea în campanie alături de primar şi încuraja lumea să-l voteze din nou pe acesta. Ulterior, a primit de la Primărie contracte de 1,5 milioane lei, lucru dezvăluit anul trecut. Timp de un an şi două luni după acest moment, părţile au stat la cutie, „prietenia” reluându-se prin opt contracte de 100.000 de lei.

 

Ştefan Timofte, primarul PSD al comunei Tomeşti, depune toate eforturile pentru a alimenta cu bani publici firma Confi Mentor, administrată de bunul său prieten, Alin Andrieş. În perioada mai-septembrie 2016, Confi Mentor a primit, prin încredinţare directă, contracte de aproape 100.000 de lei. Anterior acestor contracte, relaţiile dintre cele două părţi se întrerupseseră după ce, în martie 2015, 7EST dezvăluise că Andrieş fusese un propagandist în campania pentru realegerea lui Timofte ca primar, în iunie 2012. După acel moment, Confi Mentor a primit contracte de 1,5 milioane de lei de la Timofte.

 

A încasat bani pe parcuri şi pavele

Conform Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, în perioada 5 mai – 20 septembrie 2016, Confi Mentor a derulat un număr de opt contracte cu Primăria Tomeşti. Pentru realizarea unui  parc în zona şcolii D.D. Pătrăşcanu, Andrieş a primit 72.500 lei, pentru 3 mese şi zece bănci pe schelet metalic, suma de 3.000 de lei, iar pentru construirea a două foişoare, 16.518 lei. Andrieş s-a angajat să monteze şi 2.262 de metri liniari de bordură. Comuna Tomeşti era dispusă să plătească 9 lei pe metru pătrat, dar Confi Mentor s-a lăudat că poate face treaba doar cu un leu pe metru pătrat. La fel şi la un contract pentru montare pavele. Edilii aveau nevoie de 1.075 metri pătraţi, pentru care erau dispuşi să plătească 19 lei pe metru. Oferta Confi Mentor a fost de doar 1,02 lei pe metru.

 

Andrieş, împărţind şepci şi pliante în campania din 2012 pentru realegerea lui Timofte. Scria pe Facebook că „primarul e «Prietenul meu» cu P mare” 

Primarul Timofte: „Aşa se dezvoltă România”

Primarul comunei Tomeşti a explicat că nu are o relaţie de prietenie cu administratorul Confi Mentor, dar că „se înţelege” cu acesta. „N-aveţi alt subiect de scandal? Cu cine să lucrez? Ştiţi că am lucrări de făcut, am banii şi nu vine nimeni? Să lucrez cu unul din Vaslui, ca să-l caut cu parul? Este aici în comună, am cum să-l caut în fiecare zi. Achiziţiile de care spuneţi sunt pentru parc, tot ce scrie acolo. Acest parc de odihnă este gata. Nu sunt prieten cu nimeni. Singurul meu prieten e din Republica Moldova. Nu sunt sălbatic, merg la o nuntă, o cumătrie. Încercaţi să vedeţi partea plină a paharului, aşa se dezvoltă o comunitate. Nu ştiu de ce preţul este aşa, trebuie întrebat la achiziţii”, a declarat Timofte.

 

Timofte îşi face de cap la Tomeşti

Andrieş: „Nici lui taică-meu nu-i fac cu un leu”

Andrieş a avut o explicaţie ciudată pentru preţul modic oferit montării de pavele şi borduri. „Nu are cum să fie un leu. Este un preţ informativ care demonstrează că pot realiza lucrarea. La bordură am lucrat cu 9 lei, iar la pavele cu 19 lei. Nu înseamnă că fac cu un leu. S-a trecut aşa... S-a făcut un deviz şi s-a ajuns la preţul de 9 şi 19 lei. Nici lui taică-meu nu-i fac cu un leu. Relaţia unui beneficar cu un constructor cum ar trebuie să fie, de ură?”, a spus Andrieş, caracterizând relaţia sa cu primarul Timofte.

 

Citește și „Cupola” din Tomești: primarul Timofte și prietenul Andrieș dau iama în bani publici


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: