fbpx
 
Skoda amantei blonde: dezvăluiri ignorate din 2015 Foto: Ziarul de Iași

Skoda amantei blonde: dezvăluiri ignorate din 2015


Echipa REPORTER DE IAȘI a prezentat în premiera și în exclusivitate, în iulie 2015, faptul că Adinei Samson, fosta amantă a lui Gheorghe Nichita, nu-i ies banii pentru mașina rosie, Skoda Rapid, pe care o includea în declarația sa de avere. REPORTER DE IAȘI a făcut atunci toate calculele, conform mecanismului utilizat de ANI, și a informat în exclusivitate că această mașină nu poate fi justificată din veniturile lui Samson. Din 2015 până în prezent, materialul nu a stârnit nicio reacție din partea autorităților.

 

Echipa REPORTER DE IAȘI a atras atenția încă din 2015 faptul că Adinei Samson nu-i ies banii pentru mașina Skoda Rapid care apăruse brusc în declarația sa de avere.

 

 A „spălat” Adina Samson bani primiţi cadou de la primarul Gheorghe Nichita, cu care avea o relaţie? Este unul dintre misterele pe care procurorii anticorupţie trebuie să-l deslușească în acest caz.

 

Nu şi-a mai achitat ratele

Femeia care susţine că a fost amanta primarului suspendat din funcţie Gheorghe Nichita a avut probleme în instanţă cu recuperatorii de credite. Adina Samson a fost dată în judecată de SC Serraghis Loan Management Ltd., care a cerut Judecătoriei încuviințarea executării silite.

 

În iunie 2008, fosta iubită a primarului contractase un împrumut de nevoi personale de la Alpha Bank, dar n-a plătit decât câteva rate.

 

A venit la birou şi a spus că plăteşte tot

Banca a cesionat creditul către firma de recuperare, iar aceasta a apelat la executorul Bogdan Tufeanu, care a intrat în acțiune în 2013. Suma totală solicitată Adinei Samson este de 32.244 de lei. „E suma împrumutată, plus dobânzi, penalități și comisioane”, a precizat executorul. „Țin minte că am trimis o somație pe numele acestei persoane și o domnișoară a venit la mine la birou și a spus că va achita întreaga sumă. Acum dosarul este închis, deci a plătit tot”, afirmă Bogdan Tufeanu despre întâmplările din 2013.

 

Nu ies calculele

Cei circa 7.500 de euro care nu par să-şi găsească justificarea în averea Adinei Samson, se adaugă altor 12.000 de euro, tot “picaţi din neant“, cu care femeia a achiziţionat, cu banii jos, în 2014, un autoturism Skoda Rapid Sedan de culoare roşie.

 

Cum în singura declaraţie de avere disponibilă, semnată în iunie 2014, Samson a menţionat drept singur venit salariul de angajată a Primăriei, de circa 3.400 de lei lunar, se ridică întrebarea legitimă de unde a avut banii pentru rambursarea creditului şi achiziţia maşinii. Problema Adinei Samson este că în declarația din 2014, valabilă pentru anul precedentm, era obligată să menționeze închiderea creditului de la Alpha Bank, ceea ce n-a făcut. Cei 7.500 de euro au fost ascunși de ANI.

 

În lipsa altor declaraţii de avere şi pentru că Samson nu a răspuns la apelurile reporterilor noștri, se poate doar specula că în perioada februarie 2013 (data începerii executării silite) şi iunie 2014 (data declaraţiei de avere), femeia a cheltuit doar pentru credit şi maşină circa 86.000 de lei. Nu a avut însă venituri nici pe jumătate, iar din salarii a trebuit şi să se întreţină. De exemplu, printre altele, în anchetă s-a aflat că mergea de două ori pe săptămână la un select centru de înfrumuseţare.

 

DNA a intrat pe fir

Mai mulţi funcţionari din Primăria Iași au fost puşi, în aceste zile sub acuzare de procurorii DNA într-un dosar ce vizează modul în care a fost achiziţionată cu bani publici mașina cu care se plimba fosta amantă a lui Gheorghe Nichita, Adina Samson. Toți cei implicați în dosarul „Amanta” sunt vizați de această nouă anchetă a procurorilor anticorupție. Este vorba despre fostul primar Gheorghe Nichita, acuzat de abuz în serviciu, dar şi fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, care fost prezenţi au fost chemați, miercuri la sediul DNA Iași.

În noul dosar mai apar Eugen Chişcă, fost şef al Serviciului Administrativ din Primărie - care ar fi şi denunţător, dar şi Dumitru Tomorug, director tehnic al Primăriei şi foşti şefi ai serviciilor Economic şi Juridic din Primăria Iaşi. Numele primarului Mihai Chirica apare și el în dosar, însă nu este menționată calitatea: martor sau suspect.

Procurorii anticorupție au în vizor o licitație organizată de Primărie privind achiziţia prin leasing operaţional a patru vehicule marca Skoda. La finalizarea procedurii de achiziţie, a cărei valoare a fost de 419.000 de lei, în loc de patru maşini marca Skoda, mărcile Octavia şi Superb, ar mai fi ajuns una: o Skoda Rapid, de culoare roşie, cu număr de înregistrare B-99-KNG. Mașina apare, ulterior, la Adina Samson, fosta amantă a lui Gheorghe Nichita.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30