fbpx
 
Dragnea îi răspunde președintelui: „Ar fi bine să nu ne mai jucăm cu vorbele, nici cu glumiţele”

Dragnea îi răspunde președintelui: „Ar fi bine să nu ne mai jucăm cu vorbele, nici cu glumiţele”


Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, la un post de televiziune, că se aştepta la un alt discurs din partea preşedintelui Iohannis după ceremonia de depunere a jurământului de către membrii guvernului Grindeanu. „Ar fi bine să nu ne mai jucăm cu vorbele, nici cu glumiţele”, a punctat liderul PSD, citat de News.ro.

 

„România este într-o situaţie care poate fi foarte bună sau într-una în care decidenţii din statul român nu reuşesc să aibă capacitatea de a contribui la un climat de dialog. Eu o să promovez tot timpul dialogul, nu conflictul politic, dar m-aş fi aşteptat la altfel de discurs şi altfel de observaţii într-o ceremonie de asemenea nivel şi în palatul prezidenţial”, a spus Liviu Dragnea, invitat să comenteze discursul preşedintelui Iohannis de la depunerea jurământului de către noul guvern PSD-ALDE.

 

Preşedintele PSD a arătat că nu este preocupat de consideraţiile lui Klaus Iohannis legate de programul de guvernare, dar a avertizat că este datoria celor cu putere de decizie în statul român să sprijine Guvernul.

 

„În ce priveşte cifrele la care s-a referit preşedintele, eu nu de acolo îmi fac probleme sub nicio formă, pentru că noi nu am făcut un program de guvernare mincinos, ci unul elaborat foarte bine. În schimb, mă aştept şi cer tuturor instituţiilor statului să sprijine acest guvern. Este Guvernul României şi este obligaţia tuturor oamenilor cu decizie în acest stat să sprijine acest guvern şi să nu-i pună piedici. Ar fi bine să nu ne mai jucăm niciunul nici cu vorbele, nici cu glumiţele, nici cu acţiuni văzute sau nevăzute”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Întrebat care sunt şansele elaborării unui proiect de ţară de către comisia prezidenţială înfiinţată în acest scop, în condiţiile unei relaţii tensionate între preşedinte şi coaliţia de guvernământ, Dragnea a răspuns: „Niciun fel de rezervă din partea noastră. Cel mai important lucru care trebuie definit rapid este care sunt componentele interesului naţional, care este conceptul interesului naţional. Noi am trimis oameni de la partid imediat când ni s-a solicitat astă-vară în acea echipă de la Cotroceni. Nu am împiedicat cu nimic, nu avem de gând să împiedicăm. În schimb, noi nu putem să punem în paranteze activitatea Guvernului şi a Parlamentului, pentru că în fiecare zi se întâmplă ceva în România”.

 

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor miniştri, după depunerea jurământului, că speră ca într-o zi să îi explice cum vor respecta un deficit bugetar de 3 la sută, după ce vor creşte salariile, vor scădea impozitele și TVA. Şeful statului le-a mai spus noilor miniştri că trebuie să „livreze” ceea ce au promis în campania electorală.

 

La sfârșit, adresându-se lui Liviu Dragnea, prezent la ceremonie în calitate de președinte al Camerei Deputaților, președintele, zâmbind ușor, i-a spus, folosind perfectul simplu (timp specific Olteniei): „Aflarăm de la televizor că dvs sunteți singurul care știți programul de guvernare din scoarță în scoarță. Vă rog frumos învățați-i și pe ei!” (pe membrii guvernului - n.r.).

 

„Vă promit că o să ne vedem mai des!”, le-a spus în încheiere președintele membrilor Cabinetului Grindeanu, o posibilă aluzie la faptul că ar putea participa la ședințele de guvern. Șeful statului are această prerogativă, iar atunci când merge la ședințele de guvern le și conduce.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: