UDMR se delimitează de Guvernul Grindeanu: „Considerăm că a fost o greșeală modificarea codurilor penale prin ordonanță  de urgență”

UDMR se delimitează de Guvernul Grindeanu: „Considerăm că a fost o greșeală modificarea codurilor penale prin ordonanță de urgență”

Surpriză în scandalul ordonanței vine din partea UDMR. Liderii uniunii maghiarilor au declarat, marți, că nu sunt de acord cu decizia Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile Penale prin OUG.

 

„Acțiunea guvernului este „o greșeală". (...) Codurile să fie puse în acord cu deciziile CCR în Parlament”, se arată într-un comunicat al UDMR.

 

În același timp, formațiunea critică și o decizie a Guvernului Cioloș, de modificare a Codului Penal, prin OUG, despre care afirmă că „acest aspect nu a deranjat pe nimeni în acel moment". 

 

Surse politice  spun că UDMR va susține moțiunea de cenzură a PNL și USR împotriva Guvernului Grindeanu.

 

Comunicatul integral al UDMR

Nu suntem de acord cu decizia Guvernului și considerăm că a fost o greșeală modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală prin ordonanță  de urgență. UDMR își menține opinia și consideră că ambele Coduri să fie modificate în conformitate cu deciziile Curții Constituționale și strict în urma unei dezbateri în Parlament.

 

Este îngrijorător modul ascuns și graba în care Guvernul a decis în această situație, de asemenea, nu suntem de acord nici cu modul în care, în luna mai 2016, a fost modificat Codul Penal, tot prin OUG, fără nicio dezbatere publică. Prin acea modificare procurorul a fost situat într-o poziţie superioară judecătorului, însă acest aspect nu a deranjat pe nimeni în acel moment.

 

Indignarea cetățenilor este absolut justificată. Parlamentul nu poate fi ocolit de Guvern prin adoptări de OUG. De fiecare dată când s-a încercat reglementarea acestei probleme prin ordonanță de urgență, au fost erori grave.

 

Modificarea Codului Penal este necesară pentru că forma sa actuală are cel puțin 40 de prevederi care au fost declarate neconstituționale. Este nevoie de voință politică pentru a efectua aceste corecții, întrucât cei care au încercat până în prezent remedierea erorilor prin adoptarea de amendamente, au fost criticați vehement.

 

Noi propunem o dezbatere în Parlament în regim de urgență, cu scopul de a armoniza prevederile celor două Coduri cu deciziile Curții Constituționale.

 

(Sursa: b1.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Go to top