Luni, 17 12 2018
UPDATE. Iașul, ras de pe lista de investiții

UPDATE. Iașul, ras de pe lista de investiții

Surpriză neplăcută la dezbaterea pentru buget. Iașul pur și simplu a fost ras de pe lista de investiții la capitolul „Transporturi”. Banii pentru autostradă au dispărut, investițiile în drumurile județene și în Aeroport s-au evaporat și, mai grav, cele 152 de milioane de lei alocate inițial de Guvern pentru șoseaua de centrură a orașului s-au micșorat până la un milion de lei. După negocieri strânse, parlamentarii au revenit la sentimente mai bune și au alocat Iașului suma prevăzută inițial.

 

 UPDATE - 11.00

Răsturnare de situație, în Legislativul României. Parlamentarii de Iași au reușit să-și convingă colegii să aloce cei 152 de milioane de lei prevăzuți inițial de către Guvern pentru continuarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Iași. Pentru revenirea la suma inițială s-au purtat negocieri până aseară târziu și pe tot parcursul acestei dimineți.

 

Știre inițială

Vestea proastă a fost dată în această seară de parlamentarul liberal Marius Bodea:

 

 

„Bătaie de joc cât casa la adresa Iaşului!

Deşi într-o primă formă a bugetului de stat întocmit de Guvernul PSD-ALDE, la capitolul „Transporturi”, Iaşului i se alocase suma de 152 mil. lei pentru continuarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Iaşi (şoseaua de centură), în forma transmisă Parlamentului, această sumă „s-a transformat” în 935 mii lei.

Așa arăta varianta inițială a bugetului propus de Guvern

 

Guvernul PSD-ALDE ţine să ne umilească, pur şi simplu.

Bătaia de joc la care este supus Iaşul de către aceşti guvernanţi arată că urăsc Iaşul. Nu este vorba de resurse bugetare limitate, ci de rea-credinţă!

Nu s-au alocat bani nici pentru autostradă, nici pentru şosea de centură, nici pentru drumurile judeţene, nici pentru Aeroport”, a scris Bodea pe pafina sa de Facebook.

 

Așa arată varianta transmisă de Guvern la comisia parlamentară.

 

Banii alocați inițial pentru șoseaua de centură erau singura sumă consistentă ce putea fi investită în Iași, în 2017.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Go to top