Marti, 20 11 2018
Crimă din nepăsare: radioterapia la Iași se face „facultativ”

Crimă din nepăsare: radioterapia la Iași se face „facultativ”

Fără soluţii de rezervă la aparatura de radioterapie, bolnavii de cancer sunt condamnaţi pentru a doua oară. Ce-ar trebui să-l intereseze pe deputatul Ciuhodaru: să aducă mai multe acceleratoare la Iași. Din ianuarie până în martie, acceleratorul a stat mai mult pe avarie. Sunt pacienți care au făcut 21 de ședințe din schema obligatorie de 35. Restul zilelor, aparatul a fost defect. Anual, sunt peste 1.000 de bolnavi din toată Moldova amânați la tratament. Explicația medicilor: trebuie un număr dublu de aparate, pentru că se strică și e nevoie de „back-up”. În Ljubliana (Slovenia) sunt 8 acceleratoare tocmai din acest motiv. Deputații Ciuhodaru și Bănicioiu au alte preocupări, printre care bătălia pentru ciolan, în timp ce 3 milioane de euro investiți ar salva mii de vieți.

 

Institutul Regional de Oncologie (IRO) deţine acceleratoare de particule care acţionează interpretând datele şi lansează „razele” doar asupra tumorii localizate 3d. Aceste aparate sofisticate se defectează sau au nevoie de lucrări de întreţinere, iar în acele zile pacienţii pierd şedinţele de radioterapie. Faptul că nu există, în toată Moldova, o soluţie de a le înlocui face ca şedinţele să fie reprogramate. Ce spun medicii? „Pentru o zi, nu este nici o problemă. Există scheme de compensare. De la două-trei zile în plus pauză în tratament, compensarea nu mai este eficientă”.

 

Cancerul şi pauzele de tratament

Dacă medicii au decis o anumită schemă de tratament radiologic, aceasta trebuie respectată cu sfinţenie. La ora stabilită, pacientul trebuie întins pe masa de tratament a acceleratorului şi poziţionat perfect, pentru a se potrivi cu imaginea tridimensională a tumorii ce există deja în memoria aparatului. Apoi, dintr-o colaborare între fizicieni şi medici, rezultă o anumită intensitate a „razelor” cu care celulele canceroase şi doar ele vor fi bombardate. 15, 20, 35 de zile - în funcţie de deciziile luate -, pacientul urmează acceaşi rutină.

Problema este că în această rutină mai intervin, din când în când, revizii sau defecţiuni ale aparaturii. „Cu cât acceleratorul este mai performant, mai sofisticat, cu atât există şanse să se defecteze ceva la el. Are sisteme de protecţie şi atunci îşi comandă închiderea dispozitivelor, se blochează şi va reporni doar după intervenţii”, explică Mirela Grosu, managerul IRO. Chiar dacă aparatul este blocat efectiv doar o oră, timpul în care nu va funcţiona este, de fapt, mult mai îndelungat. Asta pentru că, după reparaţia sau revizia efectivă, intră pe mâna fizicienilor. Aceştia verifică, calibrează dacă este cazul şi totul mai durează încă două, trei sau patru ore. „Nu am realizat încă statistici pentru primele două luni din acest an, dar trăiesc cu senzaţia că anul acesta aparatele au fost blocate mai des”, spune Mirela Grosu. Problema la Iaşi este că nu există aparatură de rezervă care să preia pacienţii programaţi.

 

Acceleratorul de 10 milioane de electron-volţi (MeV), speranţa pentru mulţi pacienţi de la IRO

 

Efectele asupra pacienţilor

Medicii spun că o zi de pauză în radioterapie nu ar reprezenta un risc pentru pacienţi. Tot ei spun, însă, că pauzele de mai mult de două-trei zile sunt riscante şi evoluţia este imprevizibilă. „Există scheme de compensare a întreruperilor din tratament. Pauza mai mare de două-trei zile nu este de dorit. În statele civilizate, există contracte între spitalele care au astfel de aparate şi, în cazul unor defecţiuni, pacienţii sunt trimişi la alte clinici, dar nu se face pauză. În plus, în ţările dezvoltate nu există câte un singur aparat din fiecare model. Pentru fiecare accelerator există back-up. S-a defectat unul, automat treci la următorul până la finalizarea intervenţiei”, a declarat profesorul Gabriel Dimofte, directorul medical al IRO.

Medicul dă şi un exemplu: Ljubljana, capitala Sloveniei. Spitalele de aici deţin, în total, 8 acceleratoare. Cu toate acestea, sistemul a fost atât de prevăzător cu pacienţii de acolo încât nu s-a bazat doar pe existenţa acestor aparate. “Dacă, prin absurd, s-ar defecta toate în acelaşi timp, pacienţii din Slovenia sunt trimişi imediat în Germania, la clinici cu care există contracte în acest sens”, explică Dimofte. Ce se întâmplă la noi cu pacienţii dacă există o problemă a aparaturii? Şedinţa este pur şi simplu întârziată sau amânată.

 

20 de aparate la nivel naţional

În Iaşi există 3 aparate – unul mai vechi, amplasat la Spitalul Sfântul Spiridon, care funcţionează clasic, „bombardând” o zonă a corpului, dar afectează şi ţesut sănătos, şi două moderne, la IRO, care „bombardează” în spaţiu 3d doar zona bolnavă. În Moldova mai există un singur aparat, la Bacău, la noua secţie de radioterapie a Spitalului Judeţean. Celelalte aparate, până la 20, sunt ori în sudul ţării, ori în Ardeal. „Pacienţii din zona noastră depind doar de cele trei aparate pe care le avem şi, în special, de cele două de la IRO. Problema lipsei aparaturii de back-up pe domeniul radioterapie este cunoscută la nivel naţional, la Minister, peste tot. Nu este doar la Iaşi, celelalte centre de tratament au aceeaşi problemă”, mai spune Mirela Grosu.

 

„Dacă, prin absurd, s-ar defecta toate acceleratoarele în acelaşi timp, pacienţii din Slovenia sunt trimişi imediat în Germania”, Medic Gabriel Dimofte, director medical IRO

 

Câţi pacienţi sunt afectaţi

În 2016, IRO a tratat în ambulatoriu, timp de 220 de zile (în celelalte zile a fost week-end, sărbători sau aparatele au fost defecte sau în revizie) 1.378 de pacienţi care au beneficiat de 24.758 de şedinţe de radioterapie (medie de 20 de şedinţe la fiecare pacient). Încă 1.294 de pacienţi au fost trataţi fiind internaţi – 11.422 de zile (medie de 8 şedinţe de pacient). În total, au fost trataţi, în 2016, peste 2.600 de pacienţi, care au avut, la 220 de zile, 165 de şedinţe de radioterapie pe zi. O medie de peste 50 la fiecare aparat.

 

IRO are proiecte pentru achiziţia a două acceleratoare. Unul ar urma să fie montat la Hotelul IRO din Tătăraşi, într-un buncăr din subsol, iar cel de-al doilea la un viitor centru de diagnostic şi tratament de pe Sărărie. Aparatele costă, cu tot cu buncăre, 6 milioane de euro.

 

Defecţiuni şi revizii

Acceleratorul de 10 MeV al IRO a fost defect sau în revizie 15 zile în primele 6 luni de anul trecut. Acceleratorul de 15 MeV a fost defect, în aceeaşi perioadă, 8 zile. „Este un deficit de 70% la numărul de aparate. Service-ul îl face o firmă care asigură orice piesă defectă în maximum 24 de ore, în orice perioadă a anului”, declară Mirela Grosu. Spre exemplu, acum câteva zile, acceleratorul de 15MeV a fost blocat o zi din cauza unui rulment de uşă defect. Uşa are 5 tone greutate şi eventuala defectare ar bloca pacientul în interior. Tot aparatul a fost închis până la înlocuirea rulmentului.

Citeste si...
Nota
(1 Vote)

4339 comments

 • Rogelio - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Looking for work https://www.amos-ova.cz/costco-pharmacy-mississauga-eb83.pdf#avoid job description for pharmacy buyer The report had support from the NIH, the American Foundation for AIDS Research, the International Maternal Pediatric Adolescent AIDS Clinical Trials Network, the University of Massachusetts Center for Clinical and Translational Science, the Collaboratory of AIDS Researchers for Eradication, the Department of Veterans Affairs, the Johns Hopkins University Center for AIDS Research, the University of Massachusetts Medical School CFAR, the NIAID Intramural Research Program, and the National Cancer Institute.
  http://madisonminiwarehouses.com/4med-pdfcom-d80a.pdf#table automatic-pill-dispenser.com "It is disappointing that a number of motorists are still not heeding our advice. All road users must be aware of their surroundings at all times. This is particularly important when carrying out manoeuvres at junctions, roundabouts and whilst reversing. In particular, be aware of cyclists and motorcyclists who sometimes travel in groups.
  https://www.hcnv.cz/is-there-a-generic-version-of-telmisartan-3a66.pdf#ocean generic medicine for telmisartan Lim told Reuters Health the next step will be to follow people with sleep troubles over time to see if they develop brain plaques more quickly than others. If that's the case, researchers could then test whether improving sleep might help prevent Alzheimer's.
  https://www.serpsmart.com/rosehill-pharmacy-normanton-road-fc2f.pdf#jessamy rosehill pharmacy normanton road derby "Jinan is a safe choice, as we are a conservative city, so officials are confident the trial can proceed without incident," said taxi driver Liu Jinsen. "Here in Shandong we provide more soldiers to the army than any other province, and they are the most obedient."
  http://madisonminiwarehouses.com/illegal-use-of-prescription-drugs-statistics-d80a.pdf signed order pharmacy As Sophia McDougall argues when discussing Peggy Carter from Captain America, there is an, “underlying deficit of respect the character starts with, which she’s then required to overcome by whatever desperate, over-the-top, cartoonish means to hand.” Skyler doesn’t get turned into a Strong Female Character cartoon because that’s not the world of Breaking Bad, a smart show that offers a different kind of entertainment than fiction with less complex heroes and villains (I like both kinds of stories, for the record). But the mostly negative audience reaction to Skyler is pretty cartoonish.

  Report
 • Leonardo - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Best Site good looking https://www.hcnv.cz/kamagra-gel-ingredients-3a66.pdf kamagra pharma nl "I just want to know if my brother is dead or alive," said one man as he remonstrated with a volunteer supervising access to the morgue. The arrival of another corpse was met by screams of "There is no God but God!"
  https://www.svetvzpominek.cz/pharmnettw-9c39.pdf briobliss.hidoctor.me "The snakes were not being suitably cared for and were in distress. The anxious officers called the Society for the Prevention of Cruelty to Animals who attended and took 40 pythons into their care," local police said in a statement.
  http://www.zeebra-online.de/index.php/owens-pharmacy-hours-warsaw-in-3528.pdf owens pharmacy mt shasta ca The November presidential election, in which Obama captured more than 70 percent of the growing Hispanic vote, was seen by many Republicans as a wake-up call that their party must do more to appeal to minorities.
  https://expand.disruptive.live/health-benefits-of-deer-antler-spray-9787.pdf deer antler spray supplement reviews Scientists report in Nature Communications that they have engineered yeast to consume acetic acid, a previously unwanted byproduct of the process of converting plant leaves, stems and other tissues into b ...
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/best-drugstore-mascara-brand-ae41.pdf rx pharmacy systems "Folks will definitely be focusing on that. If nothing elseit will be a reminder of what we heard a couple of weeks agofrom the Fed in terms of the direction of the quantitativeeasing program and (let's) see if we can get any additionalinsights into timing of that," said Paul Mangus, head of equityresearch and strategy at Wells Fargo Private Bank in Charlotte,North Carolina.

  Report
 • Cletus - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  We've got a joint account http://alka-mzdy.cz/loperamide-generique-de-quel-medicament-65cb.pdf#insignificant generique loperamide Speaking at length Thursday for the first time since Hernandez's arrest, Patriots quarterback Tom Brady said the team has had a "challenging offseason" and that it must work hard to "re-establish what we're all about."
  https://www.hrani-rulety.cz/where-to-buy-liquid-zantac-e73a.pdf ranitidine 300 mg side effects He said DCMA identified "room for improvement" in four areas: updating documentation to better align with manufacturing processes; improving management and integration of scheduling tools; better estimating and forecasting of costs; and improving work package planning.
  http://mariascakes.com.au/what-is-low-dose-of-lisinopril-8392.pdf#tearing lisinopril 5 mg identification Brokerage Raymond James downgraded the oilfield servicescompany's stock to "market perform" from "outperform", citingits "overly optimistic" full-year forecast and the managementuncertainty following the departure of Chief Financial OfficerJohn Briscoe.
  http://alka-mzdy.cz/suppz-dubuque-65cb.pdf suppz gym fennimore David Crosby, general manager for Macmillan Cancer Support in central and south west England, said: "We congratulate the Trust for being rated by its patients as one of the most improved Trusts in the country and the work they have done to achieve this.
  https://www.unesco-ic.cz/micro-factory-car-1179.pdf#usually micro factors in marketing
  Whether it is facilitating a recovery from a disaster or the more routine tasks of creating communities, educating workers for a better life, celebrating diverse cultures and helping ensure our nation's bedrock values protecting laborers are upheld, hundreds of worker centers open their doors each day for anyone seeking their services and support. Some focus on specific industries; others are neighborhood-based. Largely funded by charitable donations, we meet the unmet needs of low-wage and immigrant workers. We educate them about their rights. We offer the workforce development they need to gain dignified employment, teach English, and often help them navigate their new country.

  Report
 • Jewel - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Languages https://www.serpsmart.com/probiogen-daily-digestive-balance-probiotic-fc2f.pdf#breathe probiogen daily digestive balance probiotic Ah, apologies for that. When I opened the link it was just one of those really long adverts that you can close after about five seconds. But woe betide you if you try and close it a second sooner, because you then end up opening a new window and buying a new Toyota, or something equally unwelcome. It's amazing the trouble you can get yourself into on the internet by clicking on the wrong button these days. Oi oi, here's Shane Watson.
  http://lotusmedia.in/vitamin-c-medscape-4dcb.pdf#stress vitamin c medscape
  "They are a tremendous intellectual resource, people who could, shall we say, be better compensated financially outside" of government, said Pelosi, who spearheaded passage of the health care law in 2010 as House Speaker.
  https://www.unesco-ic.cz/professional-discount-pharmacy-jasper-al-1179.pdf oregon board of pharmacy online renewal The median price of a home in Riverside Countyincreased by 25.9 percent in July, compared with the same month a year ago,while the number of homes sold rose by 14.9 percent, a real estate informationservice announced Wednesday.
  https://www.tri-pruhy.cz/pharmacy-technician-classes-online-in-texas-e829.pdf list of online pharmacy journals The quick, dismissive phrase sounds like something that came out of Tony Soprano's mouth a thousand times. But this movie isn't about the mob. Instead, it's about something we didn't often see Gandolfini play — a self-deprecating, sensitive, funny and socially uncertain guy.
  https://www.nejshopik.cz/nomedicineslifecom-d774.pdf healthyfoodchoices365.com His office is in The Colony, a gated community of 100 homes squeezed between the highway and seafront where, ironically, even the super-rich cannot prevent the public from strolling along the water’s edge. This is where John McEnroe and Tom Hanks also have homes.

  Report
 • Everette - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Free medical insurance http://www.techguy4u.in/articles-on-caverta-4cd3.pdf#solely caverta opinie Asked why she didn't better prepare to document the 53-hour swim with more video cameras that could have answered skeptics' questions, she said that after four failed attempts, most of the world had given up on her.
  https://www.kvetiny.com/flutamide-rxlist-d50a.pdf#nobody flutamide rxlist
  When the researchers pulled the porous silicon out of the furnace, they found that it had turned from orange to purple or black. When they inspected it under a powerful scanning electron microscope they found that it looked nearly identical to the original material but it was coated by a layer of graphene a few nanometers thick.
  https://www.nejshopik.cz/healthmedicinearticlescom-d774.pdf i-pharm.gr The army chief said it is not interested in running the country, yet it now appears faced with a choice between leaving control to struggling civil institutions and becoming a force of violent repression.
  http://www.robanoko.com/omeprazole-otc-cost-b12b.pdf omeprazole capsules 20mg buy "We know the use will go up. We know there'll be more violence. There'll be more women and children who will be abused. It will taper off. But it's something we're just going to have to deal with," he said. "I hope they talk about that. I hope it's not just about the money but how we can work with our people."
  http://www.techguy4u.in/healthnewenglandorgprovider-4cd3.pdf#gap healthnewengland.org/medicare Markit chief economist Chris Williamson said the survey"suggests that the disruptions and uncertainty caused by thecrisis hit companies hard," even if determining the preciseimpact of the shutdown remains difficult.

  Report
 • Jaime - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Could you tell me the number for ? https://www.svetvzpominek.cz/benchmarket-medical-9c39.pdf benchmarket medical llc
  Anglo has seen total capital employed more than double since 2007, but the rate of return on that capital has more than halved. It will now target a return on capital employed (ROCE) - a measure of the value a company gets from its assets - of 15 percent by 2016 - compared to 11 percent in the first half and 8 percent for the year to date on spot prices.
  http://www.zeebra-online.de/index.php/medicamentoscommx-3528.pdf#pine tamsulosina medicamentos.com.mx It did not disclose the terms of the deal, but said thetransaction was expected to close in the coming days, afterwhich IAC would continue to operate the property for atransition period of up to 60 days.
  https://www.amos-ova.cz/abc-pharmacy-mail-order-eb83.pdf#extent abc pharmacy jersey city The report is just the latest in a string of off-the-field distractions caused by Manziel. He's made headlines for tweeting that he "can't wait to leave College Station," despite having three years of eligibility remaining, he allegedly overslept at a football camp run by the Manning family and was supposedly kicked out of a University of Texas fraternity party in the last couple of months.
  http://xplor.hk/skinceuticals-c-e-ferulic-australia-d392.pdf#center skinceuticals c e ferulic uk Damian Markland, 34, was awarded £998 in damages after a six year legal battle against the car dealership, but was landed with a £90,000 bill after he was liable to pay his own lawyers and those representing the garage because he turned down a higher offer of a £2,500 out-of-court settlement.
  https://www.hcnv.cz/alco-pharmaceuticals-inc-3a66.pdf#merge alco pharmaceuticals ltd. bangladesh * South Korean train manufacturer Hyundai Rotem Company isexpected to price its initial public offering near or at the topof an indicative range of 17,000-23,000 won, three sources withdirect knowledge of the matter said on Friday.

  Report
 • Pedro - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I work for myself http://www.techguy4u.in/does-fildena-work-4cd3.pdf#perpendicular fildena cheap "We're not a party that has been making policies for a longtime, with party interests," she told Reuters. "I think it'simportant that experienced citizens, businessmen, professorsalso take part in politics," she said.
  http://www.ultimate.cz/elite-pharmacy-tarzana-ca-c3e7.pdf elite pharmacy calgary "In the last two years, California has made the most significant reforms to our criminal justice system in decades, reducing the prison population by 25,000 inmates," spokeswoman Deborah Hoffman said. "California will continue to build on these landmark reforms."
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/global-pharma-networks-ireland-ae41.pdf pharma networking events zrich If this sounds like you then Nokia as the perfect app for you in the form of Nokia Smart Camera. This amazing app launched with the Nokia Lumia 925 but with be coming to other devices as part of the Nokia Amber update. It brings with it a host to Windows Phone and comprises the brand new Best Shot, Action Shot and Motion Focus options, the Nokia Lumia 925 delivers amazing results every time.
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/natrol-melatonin-gummies-mixed-berry-ae41.pdf natrol melatonin gummies 10 mg "Secular, progressive and liberal voices are being increasingly targeted," said Shahzad Ahmad, the founder of Bytes For All, which campaigns for internet freedoms from a small, crowded office. "Anything can be banned without debate."
  https://www.okdom.sk/cialis-20-mg-8-comprims-prix-2fbc.pdf peut on obtenir du cialis sans ordonnance This is remarkable, given the size of the com-pany’s ambition. Maersk is known for its experiments with economies of scale. Emma Maersk, its E-class ship (rated according to an internal classification system), was built in 2005, and excited the industry partly because she could carry at least 15,000 containers. Triple-E-class ships, expected in 2014, will carry 18,000, and be able to fit a full-sized American football pitch, an ice-hockey arena and a basketball court in their holds, if they care to. Emma was envied by naval architects and engineers, but her arrival in Felixstowe in December 2006 also caught the public imagination. Along with her 150 tons of New Zealand lamb and 138,000 tins of cat food, she carried 12,800 MP3 players, 33,000 cocktail shakers and two million Christmas decorations.

  Report
 • Gregory - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Can you put it on the scales, please? https://www.kisjmk.cz/astelin-rxlist-2284.pdf astelin rxlist
  Plans to sell a 10 percent stake in Coal India have alreadybeen scaled back to 5 percent because of resistance from unionsthat now oppose any privatisation of the world's largest coalcompany. They plan a three-day strike next month to stop the 5percent sale from going ahead.
  https://www.zonaoptica.pt/1md-complete-candida-control-review-4b4a.pdf 1md complete candida control review This marks the latest in a string of killings targeting high-profile leaders within Iran. Five nuclear scientists have been killed since 2007, as well as the head of the country's ballistic missile program.
  http://www.zeebra-online.de/index.php/list-of-drugs-that-require-a-prescription-3528.pdf best drugstore bb cream for combination skin
  Furman has plenty of experience advising Democratic politicians. He worked as an economic advisor on the John Kerry 2004 presidential campaign and has served President Obama since 2008, when he joined the Obama campaign team as economic policy director. Currently, Furman serves as the principal deputy director of the National Economic Council.
  http://lotusmedia.in/wavelet-health-4dcb.pdf#calculate wavelet health funding Ahead of that, global financial markets will focus onChina's GDP figures for July-September, due out at 0200 GMT. Theworld's second-largest economy probably grew at its fastest pacein that three-month period as firmer foreign and domestic demandlifted factory production and retail sales.
  https://www.jolana.cz/brand-viagra-without-prescription-0262.pdf best selling herbal viagra This all happens at a time when you listen to the Democratic candidates for mayor and get the idea they think New York has somehow kept itself safe on Police Commissioner Raymond Kelly's watch. It makes about as much sense as Broadnax was making as he wandered through traffic.

  Report
 • Bernie - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'm self-employed http://madisonminiwarehouses.com/arrow-pharmacy-500-farmington-ave-hartford-ct-d80a.pdf arrow pharmacy uconn health Definitely. That race was the first time we had shown some good upwind speed and previously that is where we had been weaker than the Kiwis and we actually surprised them a little bit. I don't know if that is necessarily why they had a bad tack and nearly capsized but we got back into them and won that race and for all of us on that boat it was a turning point.
  http://epscoindia.com/hvor-kan-man-kobe-kamagra-1ab7.pdf kamagra ajanta pharma 100 mg Nevertheless, when studies indicate that only about half of all patients get widely accepted and uncontroversial advice from their doctors--such as taking aspirin for heart conditions--it's time we consider something new. Moreover, if we had a national, intraoperative, medical information network, we would be able to see patterns in the aggregate data. We could learn, for example, whether a certain test is actually worthwhile in a certain situation. The quality of health-care would go up and the cost would go down.
  https://www.jolana.cz/abo-pharmacy-brooklyn-0262.pdf#exclusively abo pharmacy and surgicals - brooklyn ny 11236 After leaving the practice, Dr Slowther also sued the trust, but was gagged from speaking out over its handling of the crisis and is understood to have been paid a £150,000 settlement as part of a non-disclosure agreement.
  https://www.serpsmart.com/n1tros-darkwarez-fc2f.pdf n1tros darkwarez Members of the Pakistani Christian minority light candles during a memorial for the victims of the bomb blasts that targeted a Church in Peshawar, in Karachi, Pakistan, September 23, 2013. Two suicide bombers had targeted a Sunday mass at a church in north-western Pakistan, killing 80 people in the country's deadliest attack against Christians, police and medics said. The bombing in Peshawar, the capital of Khyber-Pakhtunkhwa province, was a rare attack on a church in Pakistan, where religious minorities are often persecuted. More than 135 people were wounded in the attack, which set off protests in several cities, police said.
  https://www.serpsmart.com/click2drugorg-fc2f.pdf drug.org.ua
  Police identified the suspect as Michael Brandon Hill, 20, and said he will face charges including aggravated assault on a police officer, terroristic threats and possession of a firearm by a convicted felon.

  Report
 • Dennis - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  We were at school together http://www.robanoko.com/possession-of-prescription-drugs-in-pa-b12b.pdf good neighbor pharmacy prescription savings club "The government has a very good argument" because the costof air travel has not come down, said David Newman, a partner atthe New York law firm Day Pitney, which has representedinternational airlines.
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/redpath-family-pharmacy-and-clinic-roodepoort-ae41.pdf#upper redpath family pharmacy and clinic
  “The energy in here? It’s cool,” he smiled. “I haven’t played a ton of games here, but over the years it’s been a tough building to play in, especially the last five years. It’s always a good crowd; they’re into it and yelling. It’s tough hockey in here. So it’s nice to be a part of it and feed off of that.”
  https://www.kvetiny.com/pharmacydirectgbcouk-review-d50a.pdf pharmacydirectgb.co.uk
  Another Olympus employee, Yoshihisa Ishikawa, filed a labor lawsuit against Tokyo-based Olympus Corp., demanding 8.8 million yen ($88,000) in damages for psychological stress and harassment — for sending him to work under Hamada.
  http://alka-mzdy.cz/maximum-living-mineral-rich-plus-aloe-uk-65cb.pdf maximum living mineral rich plus aloe A Washington state psychologist has been suspended after a prostitute took off with the laptop -- containing the health information of his 652 clients – he told her to hold until he returned from an ATM with cash, the state Department of Health charges.
  http://alka-mzdy.cz/long-up-down-kurti-65cb.pdf#forcible long up down kurti The diplomatic row has unluckily coincided with Monday'sscheduled arrival in Gibraltar of British warships on their wayto practice manoeuvres in the Mediterranean, leadingright-leaning Spanish media to accuse Britain of militarybullying.

  Report

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Clipul zilei

Go to top