Duminica, 26 05 2019
Avocatul ucigaș de la Granit, sancționat pentru viteză excesivă

Avocatul ucigaș de la Granit, sancționat pentru viteză excesivă

Ion Victor Axinte (27 de ani), avocatul care a produs, la sfârșitul  lunii martie, un accident în urma căruia două persoane au murit, a mai fost amendat de două ori pentru că a depășit viteza legală.

 

Tânărul, care deținea permis de conducere de nouă ani, a fost sancționat în ambele cazuri, în 2015, pentru că a condus cu viteză excesivă. Informațiile apar în rechizitoriul prin care Victor Axinte a fost trimis în judecată, în 10 aprilie, pentru două infracțiuni de ucidere din culpă şi conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

 

Potrivit anchetatorior, în 22 martie 2017, tânărul a consumat băuturi alcoolice în incinta unui restaurant din Bucium, apoi s-a urcat la volan. „La intersecţia bulevardului Socola cu strada Bucium, datorită stării de ebrietate şi vitezei de deplasare (aproximativ 155 km/h), inculpatul Axinte Victor Ion a izbit din spate un alt autoturism ce tocmai plecase de la semafor pe aceeaşi bandă de circulaţie şi în aceeaşi direcţie, proiectându-l pe sensul opus de circu­aţie, unde a intrat în coliziune cu un auto­tu­rism echipat taxi“, susțin anchetatorii.

În urma impactului, un tânăr de 36 de ani și prietena lui de 26 de ani și-au pierdut viața. Alcoolemia stabilită în cazul avocatului Axinte a fost de 2,05 la mie în sânge.

 

Nu își amintește

La audieri, Victor Axinte a avut o atitudine ”parțial sinceră, recunoscând doar consumul moderat de băuturi alcoolice (5-6 pahare cu vin în amestec cu apă minerală)”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorul de caz Iulian Ispir, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

 

Avocatul a suținut și că nu își mai aminteșet nimic din momentul în care se afla în restaurantul în care a petrecut alături de prietenii săi, recunoscând doar ”în mod indirect” că s-a urcat la volan. ”În cuprinsul declarației, inculpatul a susținut că nu mai știe ce s-a întâmplat, nu mai are nicio amintire, nu știe cum a ajuns la volanul autoturismului său și nu-și poate explica nici viteza autoturismului și nici producerea accidentului”, se menționează în actul de sesizare al instanței. Axinte ar fi susținut că după accident, s-a trezit în jurul ore 4.00 la Spitalul ”Sf. Spiridon”, iar prietena sa i-a spus că a ucis un om. 

 

Atât iubita lui Axinte, cât și prietenul care a organizat petrecerea au confirmat varianta acestuia. Din bonul pus la dispoziție de reprezentanții restaurantului rezultă că la masa care s-a aflat avocatul și prietenii săi s-a consumat, în 22 martie, 250 ml țuică, 100 ml Campari, 50 ml whiskey Jim Beam, 7,5 litri de vin.

 

Avocatul, care este în arest preventiv, va fi judecat de Curtea de Apel Iași.

 

În cauză, mama și sora tânărului decedat în urma accidentului s-au constituit parte civilă cu 100.000 de euro daune morale și 6.000 de euro daune materiale, iar Spitalul „Sf. Spiridon” cu 39.407 de lei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top