Duminica, 26 05 2019
Rectificare: nu doi, ci CINCI români au fost uciși în teribilul accident de pe autostrada M6 din Marea Britanie

Rectificare: nu doi, ci CINCI români au fost uciși în teribilul accident de pe autostrada M6 din Marea Britanie

Destin tulburător pentru mai mulţi români care plecaseră peste hotare să îşi facă un rost. Cinci dintre ei au pierit într-un grav accident rutier, pe o autostradă din Marea Britanie, în timp ce mergeau cu maşina la muncă.

 

În total, sunt cinci morţi şi un rănit grav – toţi români - după ce miercuri dimineaţa un camion a spulberat automobilul în care se aflau victimele pe autostrada M6 lângă localitatea Stoke-on-Trent, în apropiere de Birmingham. Şoferul TIR-ului a fost arestat. Este bănuit că a provocat tragedia prin felul periculos în care a condus.

 

Ministerul de Externe a confirmat că toate victimele proveneau din ţara noastră. „Secţia Consulară a Ambasadei României la Londra a efectuat demersuri atât telefonic, cât şi în scris pe lângă autorităţile de poliţie din Staffordshire, pentru obţinerea unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea tuturor victimelor de cetăţenie română implicate în accident.

 

În seara zilei de 24 mai 2017, misiunea diplomatică română a primit confirmarea din partea autorităţilor de poliţie britanice cu privire la faptul că toţi cei şase pasageri ai autoturismului implicat în accident sunt cetăţeni români. Aceştia se deplasau pe autostrada M6 într-un autoturism, care a fost acroşat de un camion. În urma impactului, cinci dintre cetăţenii români au decedat, iar a şasea persoană a fost transportată la o unitate medicală şi se află în afara oricărui pericol”, se arată în comunicatul MAE.

 

Printre victime se numărau doi soţi, ambii în vârstă de 47 de ani. Plecaseră în Anglia în urmă cu un an. Voiau să strângă bani să cumpere o casă pentru fiul lor de 22 de ani, aflat la muncă în Germania. Acum, autorităţile din comuna lor, Tulnici fac demersuri să ajute financiar rudele, ca să poată aduce în ţara trupurile celor doi. „Erau oameni simpli, înainte fuseseră în Spania, iar acum erau în Anglia. Lucrau în agricultură, la cules de căpşuni. În drumul spre muncă a avut loc accidentul" , spune primarul.

 

În urma accidentului, o secţiune de aproape 18 kilometri din autostradă a fost închisă timp de mai bine de 8 ore. Şoferul camionului care a provocat tragedia, un englez de aproximativ 60 de ani, a fost arestat.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top