fbpx
 
Deputat PMP exclus din partid: „A avut un comportament de maidanez politic”

Deputat PMP exclus din partid: „A avut un comportament de maidanez politic”


Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, joi seartă, într-o conferinţă de presă la Zalău, că deputatul de Sălaj Liviu Balint a avut „comportament de maidanez politic”, tranzacţionându-şi votul pentru moţiunea de cenzură şi, de aceea, va fi exclus din partid. Tomac l-a acuzat pe Balint că şi-a negociat votul la moţiune pentru ca soţia sa să primească şefia Ambulanţei Sălaj.

 

„Sunt organizaţii în Mişcare Populară care au obţinut zeci de mii de voturi şi pentru că sistemul actual de alegeri parlamentare este cel pe care-l ştim, unii dintre colegii mei care au obţinut 25.000 de voturi, 17.000 de voturi, 21.000 de voturi n-au intrat în Parlament. În schimb, au intrat mai mulţi colegi de bună calitate care au înţeles menirea pe care o au şi au înţeles şi efortul pe care l-a făcut partidul în competiţia de anul trecut. (...) Însă ceea ce s-a întâmplat ieri (miercuri - n.r.), ne-a lăsat un gust amar, pentru că un coleg de-al nostru, până ieri preşedinte al organizaţiei judeţene Sălaj, a decis un lucru inacceptabil în politică, şi anume să spună că mandatul este al lui şi va face ce crede domnia sa, după cum îi dictează conştiinţa, deşi politic noi am luat o decizie foarte clară că nu ne băgăm în jocul PSD”, a spus Tomac.

 

Preşedintele executiv al PMP a afirmat că „Balint a avut un comportament de maidanez politic, crezând că mandatul pe care i l-a dat partidul poate face ce vrea cu el”.

 

„Poate face ce vrea, dar nu în acest partid. Noi credem că politica se face cu bună credinţă şi cu respect faţă de cetăţeni, cu respect faţă de colegi, cu angajamente politice ferme, aşa că am luat decizia de a-l exclude din partid şi aşa vom proceda de fiecare dată când un coleg de-al nostru va crede că a venit de-acasă cu funcţia în sac. Nu există aşa ceva. În politică este nevoie de echipă, este nevoie de atitudine politică şi de responsabilitate politică. Nu se poate să tratezi cu atâta iresponsabilitate un efort comun făcut de un partid tânăr, să pretinzi că nu înţelegi de ce este vorba”, a declarat Eugen Tomac.

 

Totodată, preşedintele executiv al PMP s-a arătat încrezător că membrii PMP Sălaj vor înţelege ce a făcut deputatul Liviu Balint şi vor rămâne uniţi la nivelul organizaţiei judeţene.

 

„Nu este o pierdere uşoară, ănsă este o pierdere necesară pentru a construi un partid sănătos, în care oamenii ştiu să se respecte între ei. M-a minţit până în ultima clipă că domnia sa nu este în Parlament şi că nu se va prezenta la vot pentru că este bărbat. Cum este posibil aşa ceva? şi am vrut ca cetăţenii judeţului Sălaj să ştie că, din nefericire, prin PMP, au trimis în Parlament un om fără coloană vertebrală, un om care nu-şi respectă cuvântul. Astăzi ne-a trădat pe noi,  mâine îi poate trăda pe oricare dintre dumnealor. Oamenii care nu ştiu să-şi respecte cuvântul în politică sunt oameni fără caracter”, a mai spus Tomac.

 

Preşedintele executiv al PMP a mai spus că îl aşteaptă pe Liviu Balint, dacă este bărbat aşa cum i-a spus, să meargă luni la grupul parlamentar cu demisia din funcţia de parlamentar şi să lase locul următorului de pe listă, pentru că mandatul nu este al lui, ci al partidului.

 

Totodată, Eugen Tomac a spus că va urmări dacă ceea ce se vehiculează în mediul public este adevărat, că Liviu Balint şi-a negociat votul pentru ca soţia sa să primească şefia Ambulanţei Sălaj. „Funcţiile pe care le-a negociat nu le va primi. Pentru că în clipa în care le va primi, va avea soarta domnului Octavian Goga. Nu poţi negocia pentru avantaje personale o poziţie politică. Vorbim de primirea de foloase necuvenite”, a spus Tomac.

 

Deputatului Liviu Balint i s-a retras calitatea de membru şi şefia organizaţiei PMP Sălaj. În locul lui, până la următoarea şedinţă a forului de conducere în care se va stabili noul preşedinte interimar al organizaţiei sălăjene, va conduce partidul prim-vicepreşedintele Fekete Carol.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30