Miercuri, 17 10 2018
Patru „mușchetari” jihadiști, condamnați la închisoare pe viață pentru pregătirea unui atentat terorist în Marea Britanie

Patru „mușchetari” jihadiști, condamnați la închisoare pe viață pentru pregătirea unui atentat terorist în Marea Britanie

Patru bărbați, care s-au autointitulat „mușchetari” și au planificat atacuri teroriste în Marea Britanie, au fost condamnați la închisoare pe viață de către un tribunal londonez. Aceștia au fost arestați anul trecut, relatează Sky News.

 

Cei patru bărbați au fost arestați în august 2016, după ce autoritățile au găsit în mașina unui dintre ei arme, inclusiv un dispozitiv exploziv improvizat parţial finalizat şi un cuţit de bucătărie din metal pe lama căruia era scrijelit cuvântul „kaffir” (necredincios, în arabă – n.r.). Desciperirea a fost făcută de un agent al serviciului de informații britanic MI5, în timp ce încerca să plaseze microfoane în mașina suspectului.

 

Astfel, cei patru au fost arestați imediat, autoritățile temându-se de un atac iminent. O bombă și cuțite cu inscripția ‘kafir’ (necredincios) au fost descoperite în vehiculul unuia dintre ei.

 

Naweed Ali, 29 de ani, Khobaib Hussain, 25 de ani, Mohibur Rahman, 33 de ani, și Tahir Aziz, 38 de ani, au negat că ar fi pregătit un atentat. Ei au susținut că armele descoperite în mașină au fost plasate acolo de agentul MI5. Acesta din urmă a fost audiat și a respins toate acuzațiile formulate la adresa sa. După 22 de ore de deliberări, cei patru bărbați au fost găsiți în unanimitate vinovați de „pregătirea unui atac terorist”.

 

De altfel, procuratura i-a acuzat pe cei patru că voiau să atace ţinte din cadrul poliţiei sau armatei. Astfel, în urma procesului, judecătorul Henry Globe i-a condamnat joi pe Ali, Hussain şi Rahman  la închisoare pe viaţă, cu posibilitatea eliberării condiţionate după 20 de ani de detenţie. Aziz, care a fost recrutat mai târziu în acest complot, a fost condamnat la cel puţin 15 ani de închisoare.

 

Marea Britanie se află în stare de alertă după ce a fost lovită anul acesta de mai multe atacuri teroriste.

 

(Sursa: libertatea.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Go to top