fbpx
 
Profesoară: „Pentru fostul meu soţ sunt doar un obiect sexual”

Profesoară: „Pentru fostul meu soţ sunt doar un obiect sexual”


Coşmar pentru un băiat de nouă ani ai cărui părinţi se află în conflict deschis de mai mult timp. O profesoară de la Şcoala din Hadâmbu a obţinut un ordin de protecţie împotriva fostului soţ cu care a locuit şi după divorţ. Femeia a cerut ca bărbatul să nu se apropie de bisericile la care merge să se roage

 

Procesele în care sunt judecate cererile de ordin de protecţie dezvăluie adevărate drame, deseori cei mai afectaţi de neînţelegerile dintre părinţi fiind copiii. O arată cazul a doi ieşeni care au fost căsătoriţi între 2004 şi 2006.

 

Băiatul, afectat de scandal

Alina C., profesoră la Şcoala din Hadîmbu, a cerut judecătorilor să-l oblige pe fostul soţ. Ilie H., gestionar la Compania de Transport Public Iaşi, să păstreze, timp de mai multe luni, o anumită distanţă faţă de ea şi băiatul lor, precum şi de locurile pe care le-ar putea frecventa. În faţa judecătorului, femeia a susţinut că „pârâtul a demonstrat din probatoriul administrat că este o persoană violentă care o agresează fizic pe reclamantă şi creează o stare de tensiune. (...) arată că acest comportament al pârâtului a produs o stare de temere şi a provocat un comportament modificat minorului, respectiv urinări nocturne, episoade descrise de mama sa precum şi o serie de ticuri dezvoltate de minor în urma comportamentului afişat de pârât. Reclamanta, prin apărătorul din oficiu, arată că (...) nu reprezintă pentru pârât decât un obiect sexual”. Cei doi au un copil de nouă ani, născut după divorţ.  

 

 Proces tensionat în urma violenţelor dintr-o familie din Iaşi

 

„A consumat droguri”

Reclamanta a mai afirmat că fostul soţ a abuzat-o verbal, emoţional şi fizic, a dat-o afară din casă, a ameninţat-o cu moartea şi i-a adresat injurii. Ea a mai menţionat că „în ultimul an pârâtul a consumat droguri şi a lăsat minorul nesupravegheat în sala de jocuri de la Iulius Mall.”

În replică, Ilie H. a cerut respingerea acţiunii pentru că nu reprezintă un pericol pentru minor şi „întrucât din probele administrate în cauză nu reiese că acesta ar fi agresat-o pe reclamantă la locul de muncă sau la lăcaşurile de cult pe care aceasta le frecventează”. El a recunoscut totuşi că există o stare de conflict între el şi fosta soţie şi a povestit că, în ianuarie 2017, lucrurile au escaladat: „ambele părţi au avut o răbufnire, reclamanta stropindu-l cu apă fierbinte pe picioare iar pârâtul într-un acces de furie a apucat-o de bărbie.”

 

„Tata a venit la ei în stare de ebrietate, s-a certat cu mama şi i-a vorbit urât. De asemenea, a hărţuit-o sexual pe aceasta în prezenţa lui. Atunci când este doar cu el, tata se comportă bine, merg la mall împreună.”, Ce a spus copilul celor doi în faţa judecătorului

 

Analizând probele, instanţa a decis evacuarea temporară a lui Ilie H. din apartamentul proprietate comună a celor doi, obligarea de a păstra, timp de patru luni, o distanţă de minimum 50 de metri faţă de imobil, de locul de muncă al femeii şi de şcoala copilului. A fost respins însă capătul de cerere având ca obiect obligarea bărbatului de a nu se apropia de două biserici unde merge să se roage femeia. Ilie H. a depus apel, dar acesta a fost respins.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30