fbpx
 
Lui Cuc îi cântă cucul. Premierul Tudose: „Nu mai am pic de încredere în ce spuneţi"

Lui Cuc îi cântă cucul. Premierul Tudose: „Nu mai am pic de încredere în ce spuneţi"


Premierul Mihai Tudose l-a certat pe ministrul Transportului, Răzvan Cuc, în cadrul şedinţei de Guvern. Premierul i-a reproşat numirile de la TAROM şi l-a asigurat că vor avea o discuţie, după şedinţa de astăzi.

 

Premierul a arătat o atitudine ostilă, reproşându-i ministrului Transporturilor pierderile de la TAROM şi numirea managerului, pentru care Cuc a girat. „Domnule ministru, acum patru luni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul celui de la TAROM şi mi-aţi spus că vă asumaţi şi că aveţi încredere în el, aşa este?", a fost întrebarea premierului care a aşteptat doar confirmarea, după care a continuat să vorbească oprindu-şi interlocutorul cu un simplu "Mulţumesc".

 

„104 milioane pierderi pe şase luni, CFR Marfă pierderi, CFR Călători pierderi. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia bună. Nu ştiu ce vedeţi bun în asta", a continuat premierul Mihai Tudose.

 

 

Niciun control la autostrăzi

Premierul a mai spus că s-au făcut verificări şi că trebuia ca nişte oameni din Ministerul Transporturilor să verifice anumite tronsoane. „Noi am verificat. Acolo nu a fost nimeni", a spus Tudose.

 

„Ştiţi că cei care au fost desemnaţi de dumneavoastră în urmă cu două luni ca responsabili din partea Ministerului pe diverse tronsoane de autostrăzi să se ducă acolo nu au fost niciunul", i-a reproşat premierul ministrului Cuc.

 

Reamintim că atunci când a fost întrebat ce îl recomandă pe Eugen Davidoiu pentru funcția de director general al TAROM, în condițiile în care acesta a deținut funcții de conducere în mai multe companii naționale, printre care „Electrica Serv" și Societatea Națională a Lignitului Oltenia, ministrul a răspuns: „Eu m-aș uita la rezultatele omului în primul rând și haideți să vedem situațiile financiare și cum și-a încheiat anii cât a fost manager acolo".

 

„Deci, pe acest om îl recomandă experiența și, dacă vă veți uita la bilanț și la aprobarea situațiilor economice la finalul fiecărui an cât a fost el manager în companiile respective, veți vedea că a avut performanțe, iar companiile au fost pe profit operațional. Eu cred că un manager în primul rând trebuie să știe foarte bine politica unei companii. Am avut manager privat și îl voi da ca exemplu pe domnul Heinzmann, pentru că eu am fost cel care a cerut Adunării Generale a Acționarilor să îl demită la momentul respectiv, pentru că nu își îndeplinise indicatorii de performanță. Și era om venit din aviație, cu o experiență extrem de vastă — spunea dânsul — și am văzut unde a dus TAROM-ul. L-a ținut pe pierderi atâta timp, iar așa ceva nu se mai poate! TAROM-ul este un brand național și trebuie sprijinit în primul rând de cei care simt și trăiesc și se simt români în țara lor", a susținut șeful de la Transporturi.

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: