fbpx
 
Onofrei, sechestru şi ameninţat de insolvenţă

Onofrei, sechestru şi ameninţat de insolvenţă


Întrebarea nu este de ce n-a plătit, ci de ce să dai 85.000 de euro pentru publicitate în Fanatik? Patronul celei mai mari reţele de distribuţie de presă din Iaşi are sechestru pe o hală din cauza unei datorii către ziarul Fanatik. Manuel Onofrei susţine că el este cel care a luat ţeapă şi că a pierdut un proces după ce „s-a umblat” la judecător.  

 

Un afacerist din Iaşi şi un ziarist sportiv din Bucureşti se judecă de doi ani din cauza unui contract de publicitate pentru produse Disney. Manuel Onofrei, patronul firmei de distribuţie de presă Amo Press Retail, susţine că din contractul de 85.000 de euro, Horia Ianovici de la Fanatik nu i-a prestat servicii de publicitate nici la jumătate. Instanţa este de altă părere şi a obligat Amo Press Retail la plata sumei de 117.000 lei, pentru care i s-a instituit lui Onofrei sechestru pe o hală de 500.000 de euro. Creditorul cere şi insolvenţa firmei lui Onofrei.

 

Amândoi spun că au dreptate

Pe rolul Judecătoriei Iaşi se află un litigiu mai puţin obişnuit. Totul a pornit de la o licenţă Disney pe România, obţinută de ieşeanul Manuel Onofrei. Acesta, împreună cu Rareş Neamţu, un asociat de-al său, ar fi trebuit să comercializeze pe teritoriul României anumite produse din gama Disney, iar pentru a-şi face cunoscută afacerea au apelat la o site-ul Fanatik al lui Horia Ivanovici.

„Noi importam la un moment dat nişte produse din Uniunea Europeană cu licenţe Disney. Am vrut să facem publicitate şi pe site-ul şi pe ziarul lui Ivanovici, Fanatik. Ne-am înţeles la preţ, ne-a făcut o factură şi trebuia să se deruleze contractul în etape. În contract scria că trebuie să fac plata în avans. Am făcut acea plată şi, după vreo două-trei luni, am cerut machetele ca să vedem ce a apărut în ziar şi... nimic. Din cauză că nu ne-a apărut publicitate în Fanatik, nu am vrut să mai plătim. Toată factura a fost de 85.000 euro. Eu i-am cerut înapoi ăia 50.000 de euro pe care i-am achitat, iar el mi-a cerut cei 35.000 de mii de euro pe care nu i-am dat pentru că nu mi-a prestat servicii de publicitate”, a povestit Onofrei.

 

Dușmanii îi poartă pică

În aceste condiţii a fost deschis un proces. „În primă instanţă am câştigat la Iaşi şi după aia a umblat la judecător cu ajutorul lui Asimionesei (proprietarul Bună Ziua Iaşi - n.r.), sunt sigur, mai ales că BZI are o relaţie de colaborare cu Fanatik şi pe site-uri. Apoi a câştigat prin ordonanţă de plată şi mi-a făcut executare. Executorii care încearcă să mă execute dau reclamă tot timpul în ziar (BZI - n.r.) la el”, a spus afaceristul ieşean. Executorii i-au pus sechestru pe o hală, despre care Onofrei susţine că valorează 500.000 de euro.

 

Ivanovici, pornit la luptă contra lui Onofrei

 

Onofrei, bun de plată

Ivanovici nu recunoaşte acuzaţiile pe care i le aduce Onofrei, susţinând faptul că, pe parcursul desfăşurării relaţiilor contractuale, debitoarea a beneficiat de serviciile de publicitate WEB şi a înţeles să achite parţial şi cu întârziere facturile emise de către creditoare, rămânând un sold în cuantum de 104.832,3 lei.

Mai mult, Ivanovici susţine că, de fapt, contravaloarea serviciilor prestate a fost negociată de comun acord şi stabilită prin contractul însuşit de părţi, la suma de 4.837 euro + TVA/lună, pe o perioadă de 12 luni, iar valoarea totală a contractului a fost de 58.044 euro + TVA. „Pe parcursul derulării contractului, AmoPress Retail nu a invocat niciodată neexecutarea obligaţiilor de publicitate, ci a continuat relaţiile comerciale şi a propus alte afaceri noi”, a precizat Ivanovici.

 

Manuel Onofrei, datornic de top la bugetul local

Onofrei se află în topul datornicilor la bugetul local, tot prin Amo Press Retail SRL. Societatea a acumulat un debit de 243.598 lei, la care s-au adăugat accesorii de 43.616 lei. Firma este pe locul doi în topul debitorilor la bugetul local, după RADEF. Recent, AmoPress Retail a fost la un pas să aibă executate chioşcurile de presă pentru această datorie, dar a achitat în ultima clipă o parte din bani.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30