fbpx
 
Pietonalul, patria cerșetorilor

Pietonalul, patria cerșetorilor


Poliția Locală se declară învinsă de fauna care a pus stăpânire pe bulevard. Imediat ce-a devenit pol de atracție al Iașului, Pietonalul s-a umplut de cerșetori, Poliția Locală declarându-se depășită de fenomen. Boschetarii au devenit o faună a bulevardului din centrul orașului, cerșind, consumând băuturi alcoolice sau făcându-și nevoile în împrejurimi.

 

De la cele câteva băbuțe care stăteau în fața porții de la Mitropolie, cerșetorii s-au întins acum pe toată lungimea Pietonalului, formând adevărate clanuri.

Sunt cetățeni europeni

„Sun acum să-i îndepărteze... Singura măsură este îndepărtarea lor din zonă. Dacă le dăm sancțiuni, ăia nu au de unde să plătească. Acuma îi alungi și, dacă ai plecat trei minute de acolo, s-au întors înapoi. Să-i luăm la bătaie nu putem, iar alte măsuri nu putem să luăm împotriva lor. Ei acolo s-au împământenit să stea. O soluție permanentă nu avem pentru că sunt cetăţeni europeni şi au drepturi”, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

 

Doi polițiști locali cu greutate

 

Exponate ale unui fenomen în expansiune

Marcel este din Pașcani. Omul străzii s-a urcat în primul tren și a coborât pe peroanele gării din Iaşi. A stat câteva nopți prin gară, fiind bătut de boschetarii care stăpânesc teritoriul pestriț al acestei porţi de intrare în Iaşi. Într-o dimineață a ajuns sub poalele Mitropoliei, fiind alungat și de acolo de un rrom de la o casă de pe Uzinei, așa că s-a înhăitat cu o gașcă de bețivi care-și fac veacul lângă Biserica Trei Ierarhi. De atunci a trecut vreo jumate de an și nu are de gând să schimbe locul.

În fața Primăriei, ca la el acasă. Trecătorii îi tulbură somnul

 

Printre prietenii de ocazie ai lui Marcel se numără și Gelu. În 1985 a omorât un om la o cârciumă din județ. I-a dat cu halba în cap. Unul s-a dus în groapă iar celălalt la pușcărie. Vreo 12 ani. Acum își omoară timpul pe pietonal și-și are adăpost sub boscheții din fața Consiliului Județean Iași.

„Cu cât te îndepărtezi de Centru e mai periculos și fără potențial. Nu faci lovele. În cartiere nu-ți dă nimeni nimic, posibil un șut în cur. Aici e lumea mai cu ștaif și nici polițaii nu te întreabă de sănătate. S-au plictisit că, de, ce să ia de pe noi, sticla de Babanu?”, ne-a spus Gelu.

Out of Service

 


Adăpost și veceu public în fața Casei Pătrate

În timp ce ziua își fac veacul pe băncile din preajma Bisericii Trei Ierarhi, la Mitropolie sau chiar în fața Primăriei, noaptea se retrag pe spațiul verde din fața Casei Pătrate.

La serviciu

 

Deși aflat în administrarea Primăriei Iași, acest loc este ocolit de polițiștii locali. „Angajații Serviciului Public Județean de Pază și Protecție au alungat, în repetate rânduri, persoanele fără adăpost care obișnuiesc să stea pe spațiul verde din fața Casei Pătrate și au anunțat telefonic Poliția Locală pentru a rezolva situația.  Zonele respective au fost igienizate de personalul de curățenie din Consiliul Județean, însă aceste persoane fără adăpost au revenit”, a declarat Delia Săndulachi, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Iași.

Te acostează peste tot!

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30