fbpx
 
Consilierul local Răzvan Timofciuc a iniţiat un proiect pentru promovarea Iaşului în rândul a cel puţin 500.000 turişti străini

Consilierul local Răzvan Timofciuc a iniţiat un proiect pentru promovarea Iaşului în rândul a cel puţin 500.000 turişti străini


Consilierul local Răzvan Timofciuc a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliul Local pentru introducerea oraşului în reţeaua turistică USE-IT.

Scopul acestui proiect este acela de a creşte numărul de turişti în Iaşi, în condiţiile în care Iașul a atras, în primul semestru al acestui an (2017), 28.352 turiști străini, pe când Brașovul 65.000, Clujul și Sibiul câte 46.000, iar Timișoara 50.000 de turiști străini.

La Cluj, la Untold, au venit mai mulți turiști străini decât au venit în tot anul la Iași.

USE-IT este o reţea care include 41 de oraşe din Europa care au creat hărți turistice gratuite (Map for Young Travellers), website-uri și puncte de informare adresate turiștilor tineri, turiștilor itineranți care călătoresc cu rucsacul în spate (backpackers). Practic, prin acest demers orașul nostru ajunge să fie promovat prin hărţi turistice în 41 orașe din Europa.

Hărţile turistice, care trebuie să respecte o serie de reguli de comunicare de bază, vor fi distribuite în punctele frecventate de turiștii care călătoresc cu rucsacul în spate (hosteluri, cafenele, centre de informare turistică, parcuri etc.).

Prin acest proiect, iniţiatorii estimează că Iaşul va fi promovat în rândul a cel puţin 500.000 turişti.

Din rețeaua USE-IT mai fac parte orașe precum: Praga, Oslo, Haga, Timișoara, Utrecht, Zagreb, Verona sau Anvers.

“Prin această iniţiativă estimăm că cel puţin 500.000 de turişti străini vor lua contact cu oportunităţile turistice oferite de Iaşi. Vom ajunge cu această hartă, special concepută pentru acest proiect, în cele mai frecventate locuri de către turiştii care călătoresc cu rucsacul în spate. Aceşti turişti reprezintă o categorie aparte, iar Iaşul poate fi o destinaţie interesantă pentru ei. Vorbim mereu la modul abstract despre potenţialul turistic al Iaşului, dar acţiuni concrete sunt prea puţine pentru a valorifica acest potenţial”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local în Comisia de Turism din Consiliul Local şi unul dintre iniţiatorii proiectului.

Răzvan Timofciuc a mai precizat că a iniţiat acest proiect de hotărâre la propunerea administratorului Bicycle Hostel, singurul spaţiu de cazare din Iaşi dedicat turiştilor care călătoresc cu rucsacul în spate din oraş în oraş. 

Deja a fost creată  o hartă turistică de promovare a oportunităţilor turistice din Iaşi de către Asociaţia Outventure şi Content Wizards, o firmă de marketing. Această hartă respectă principiile USE-IT. Realizatorii o oferă gratuit în cadrul proiectului, cu condiţia ca Primăria să asigure resursele pentru includerea Iaşului în reţeaua USE-IT.

Rețeaua USE-IT există din 1971 și a pornit din Copenhaga, iar în 2008 a fost creată și organizația internațională USE-IT Europe. Conținutul și designul materialelor sunt create de localnici, însă există reguli de comunicare de bază care necesită a fi respectate pentru a deveni membru USE-IT.

Pentru concretizarea acestui proiect, este nevoie de un parteneriat între Asociația Outventure, care a realizat harta turistică, și Primăria Municipiului Iași pentru finanțarea cu cei 7000 euro necesari tipăririi hărţilor, distribuţiei acestora în toate oraşele partenere USE-IT şi înscrierii Iaşului în acest circuit turistic.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30