fbpx
 
Scandal în Consiliul Local: stradă lată de 3,5 metri pentru cele opt blocuri de pe Smârdan

Scandal în Consiliul Local: stradă lată de 3,5 metri pentru cele opt blocuri de pe Smârdan


Majoritatea PSD-ALDE-PMP-Postolache au mai dat „undă verde”, in Consiliul Local Iași, la construirea unor proiecte imobiliare în zone fără acces rutier corespunzător, fără realizarea numărului de locuri de parcare prevăzut prin HCL 425/2007, fără realizarea de spaţii verzi sau spaţii de joacă, aşa cum prevede legea.

De exemplu, consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a atras atenţia că aprobarea PUZ-rilor pentru construcţia de locuinţe colective, spaţii comerciale şi birouri, al căror trafic se va « vărsa » în str. Melodiei (vezi hartă – denumire 8 blocuri zona Smârdan), din zona Smârdan, va conduce la blocarea traficului rutier.

„Strada are o lăţime de 3.5 m, cu un singur sens, şi va trebui să asigure traficul pentru aproximativ 600 de apartamente, câte se estimează că se vor construi în urma aprobarii PUZ-urilor din zonă (vezi hartă). Faptul că, în mod ridicol, primarul şi acoliţii lui m-au acuzat că „am confundat străzile”, când aproape tot traficul pentru aceste blocuri se va „vărsa” în str. Melodiei, nu pe Bulevardul D. Mangeron, aşa cum susţin ei, arată că aceşti oameni şi-au pierdut raţiunea. Pe Bulevardul D. Mangeron „se va vărsa” maxim 10% din traficul ce va fi generat de imobilul aprobat pentru ICPE TRAFIL S.A. Ei încearcă să „truncheze” realitatea. Ei cred că şmecheriile cu denumirea aiuritoare a proiectelor de hotărâre şi străzilor ne duc în eroare. Se înşeală. Primarul Chirica, în calitate de preşedinte al Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei, la presiunea cetăţenilor din zonă, a cerut investitorilor realizarea unui studiu de trafic pentru zona Smârdan. Acest lucru nu s-a mai întâmplat”, a declarat Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi.

Consilierii locali PNL reiterează faptul că susţin dezvoltarea sustenabilă a oraşului şi solicită imperios primarului Chirica şi majorităţii PSD să urgenteze aprobarea unui Plan Urbanistic General (PUG) actualizat la realităţile sociale şi economice ale oraşului.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30