fbpx
 
Timofciuc (PNL), exasperat de sfidarea „social-democrată” cu care îl tratează Chirica. „Scamatoriile imobiliare stau ascunse”

Timofciuc (PNL), exasperat de sfidarea „social-democrată” cu care îl tratează Chirica. „Scamatoriile imobiliare stau ascunse”


Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a înaintat o sesizare către Prefectul Județului pentru că primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, încalcă legea prin faptul că nu îi pune la dispoziție mai multe informații publice solicitate în baza legii. Răzvan Timofciuc a făcut mai multe solicitări de la începutul acestui an pentru a primi informații de la Primărie, însă nu i s-a răspuns la niciuna dintre aceste solicitări.

”Solicitările mele au vizat obținerea de informații privind retrocedările de terenuri în baza legii 10 de la nivelul Municipiului, cheltuirea banilor publici pentru organizarea Sărbătorilor de Iarnă și Sărbătorilor Iașului, surparea trotuarului de la Rond Vechi sau lămuriri privind ”scamatoriile” imobiliare ale viceprimarului Harabagiu, a cărui familie a fost pusă în posesia a 1.5 ha teren în zona Moara de Vânt. La niciuna dintre aceste solicitări nu am primit răspuns, în ciuda faptului că legea 215, legea administrației publice locale, precizează obligativitatea primarului de a pune la dispoziția consilierilor locali informațiile solicitate. Această lipsă de transparență este o marcă a administrației Chirica.Principiile social-democrației europene autentice” pe care tot le clamează primarul Chirica sunt lozinci goale de conținut, atât timp cât se comportă ca un despot oriental, total surd la punctele de vedere ale Opoziției”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iași.

Acesta a mai precizat că niciunul dintre proiectele inițiate de consilierii PNL nu a fost pus pe ordinea de zi de primarul Mihai Chirica.

”Până acum am inițiat, alături de colegii mei din Consiliul Local, 25 de proiecte de hotărâre, însă niciunul nu a fost pus pe ordinea de zi de primarul Chirica. În spiritul democratic şi în litera legii, primarul Chirica avea obligația de a introduce aceste proiecte pe ordinea de zi în ședința ordinară de Consiliu Local. Faptul că nu face acest lucru este o formă de abuz. În acest sens l-am și acționat în instanță pe primarul Chirica”, a mai spus Răzvan Timofciuc.

Ordonanța Guvernului României privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale, nr.35/2002, aprobată de Legea nr.673/2002, precizează clar si fără echivoc, la art. 48, faptul că ”proiectele de hotarari si celelalte propuneri, insotite de avizul comisiei de specialitate si de raportul compartimentului de resort din aparatul propriu al consiliului, se inscriu pe ordinea de zi si se supun dezbaterii si votului consiliului in prima sedinta ordinara a acestuia”.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: