fbpx
 
Doamne, ce premier! Ascultă cum pronunță premierul Viorica Dăncilă cuvântul „imunoglobulină” (VIDEO)

Doamne, ce premier! Ascultă cum pronunță premierul Viorica Dăncilă cuvântul „imunoglobulină” (VIDEO)


Premierul Viorica Dăncilă a rostit, miercuri, în ședința de guvern, de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină” citind din laptop ceea ce avea de spus despre cea mai nouă și mai acută criză din sistemul de sănătătate românesc.

 

Premierul Viorica Dăncilă a dat detalii în ședința de Guvern de miercuri despre declanșarea mecanismului european de protecție civilă prin care România a solicitat ajutor în privința stocului de imunoglobulină.

Șeful Guvernului a declarat că această criză a apărut din cauza faptului că s-au retras de pe piață producătorii de imunoglubulină, care asigurau 80 la sută din necesar.

În timp ce citea aceste informații, Viorica Dăncilă a pronunțat greșit de fiecare dată, spunând (de 6 ori) „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”.

 

„O altă problemă la care doresc să mă refer este declanșarea mecanismului european de protecție civilă, și mă refer la imunoglobină. Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sănătății, doamna Sorina Pintea, pentru declanșarea mecanismului european de protecție civilă, din cauza lipsei de imunoglobină din spitale.

Impactul asupra vieții pacienților diagnosticați cu imunodeficiențe primare, boli autoimune, boli neurologice, ar fi foarte mare. Astfel, situația din ultimul an în care s-a înregistrat o lipsă acută de pe piață a imunoglobinei va fi finalizată în sfârșit.

Cred că este o soluție pe care putem să o rezolvăm pe termen scurt, în ceea ce privește acest aspect . Demersurile pentru achiziționarea imunoglobinei vor fi realizate de acum de către compania națională Unifarm SA, care va acoperi de asemenea și costurile aferente.

Vă reamintesc că discontinuitățile în aprovizionarea cu imunoglobină au fost generate de retragerea de pe piață a producătorilor care asigurau 80 la sută din necesar, iar în ciuda eforturilor depuse de ministerul Sănătății în 2017, inclusiv eliminarea taxei claw-back, criza de imunoglobină a continuat”.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30