fbpx
 
Timofte își demolează etajul ilegal din Smârdan

Timofte își demolează etajul ilegal din Smârdan


Simbolul încheierii celor 2 ani de domnie ai lui Harabagiu la Urbanism. Cad cărămizile... Investitorul vindea deja prin anunțuri apartamentele de la nivelul care nu-i apărea în autorizație. Poliția Locală l-a vizitat după articolul din REPORTER. Acum, muncitorii sparg betoanele deja turnate. Până acum era simplu să te reautorizezi, după un an de scandaluri e mai greu. Laurențiu Timofte face parte din grupul imobiliarilor pășcăneni, cei mai influenți din Iași.

Presiunea vecinilor și cea mediatică au condus, în cazul unui controversat proiect imobiliar, la primele măsuri de demolare. Familia Timofte, care ridică un bloc pe Smârdan nr. 53-55, a fost obligată să înlăture elementele construite în plus față de autorizație. Decizia a fost impusă de Poliția Locală.

„Au desființat câteva balcoane și niște închideri cu cărămidă care însemnau, de fapt, câteva camere în plus”, a afirmat un vecin, sub protecția anonimatului.

Timofte intenționa să extindă nivelurile superioare, mărind suprafața prin metoda „blocului-ciupercă”

 

Ultimatum pentru Timofte

Reprezentații Poliției Locale au făcut, acum câteva săptămâni, verificări pe șantierul din Smârdan. „S-a constatat faptul că lucrările recent executate la imobilul situat în strada Smârdan nr. 53-55 au fost realizate cu nerespectarea autorizației de construire”, se arată în adresa semnată de Georgel Grumeza, director general adjunct al Poliției Locale.

Investitorul a fost pus să opteze, având doar două variante. „S-a dispus beneficiarului aducerea imobilului în forma autorizată, în caz contrar, oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire dacă vor permite condițiile urbanistice”, au afirmat cei de la Poliția Locală.
Pus în fața acestui ultimatum, Laurențiu Timofte (reprezentantul investitorilor, în fapt părinții acestuia) a decis să dărâme ce s-a construit în plus. „Au tăiat plăcile balcoanelor realizate în plus, au dărâmat mai mulți pereți de cărămidă”, a spus un vecin în ce au constat lucrările de desființare.

Practic, a susținut acesta, investitorul a făcut mai multe amenajări menite să-i mărească suprafața apartamentelor. „Nici aliniamentele nu le-a respectat”, au completat locuitorii din zonă. Ieșenii care locuiesc în apropiere au afirmat că vor continua monitorizarea șantierului.

 

Investitorul asistă la operațiunile de demolare

 

Un proiect cu cântec

Regimul de înălțime, nerespectarea prevederilor legale privind însorirea, înghesuiala, rețelele de utilități subdimensionate care nu ar face față unei asemenea investiții au fost câteva dintre elementele reclamate de locuitorii străzilor Smârdan și Barbu Lăutaru în legătură cu acest bloc.

 

Citește și Apele Române au sistat blocul lui Timofte din Smârdan

 

Laurențiu Timofte ridică pe terenul părinților un imobil cu subsol, parter, două etaje și un al treilea retras (S+P+2E-3E - etaj retras). Mare parte din locuințe au fost deja vândute. În primăvară, Timofte gândea o supraînălțare, adică ridicarea unui etaj în plus, idee la care, între timp, a renunțat.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: