fbpx
 
Ficu, apartament de 150.000 de euro: bârlogul celui mai barosan bugetar din Iași

Ficu, apartament de 150.000 de euro: bârlogul celui mai barosan bugetar din Iași


A vândut locuința din complexul Negurici și s-a mutat la vilă, în Valea Lupului. Pozele postate pe OLX cuprind detalii ca mobilier Louis Philip alb-antichizat, marmură, ferestre Saint Gobain și parchet de bambus. Penthouse-ul cu o terasă de 23 mp îl cumpărase fără niciun credit. În perioada 2013-2016 a declarat, împreună cu soția, venituri de 795.000 de lei, numai din salariile de la stat și din contracte publice.

 

Cel mai tare bugetar din Iași, e titlul la care poate candida cu mare succes Anghel Ficu. Câteva borne: în 2015, Ficu, director general adjunct la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, s-a mutat cu soția într-un apartament de lux din Copou, în complexul ridicat de frații Negurici.

În 2016, lui Ficu i s-au născut gemenii și a plecat în concediu de creștere a copiilor cu o indemnizație lunară de peste 1.500 de euro.

Mai nou, Ficu mută iarăși: a vândut cu peste 150.000 euro apartamentul din cartierul VIP-urilor și a cumpărat o casă în Valea Lupului. În plus, a făcut cerere să revină la serviciu: „De pe 9 iulie”, a spus liberalul Anghel Ficu. Și, printre altele, a dat anunț pe Facebook că e în căutare de bonă pentru cei mici.

 

Living-ul cu bucătăria open-space din apartamentul lui Anghel Ficu: gama Jazz de la Mobexpert

 

A luat cât a cerut

Anunțul de pe OLX: „Proprietar, apartament 3 camere de lux – Complexul Exclusive Residence” încărcat în dimineața zilei de 29 mai 2018 nu mai este valabil. Proprietarul, Anghel Ficu, a confirmat vânzarea. „L-am vândut și ne-am mutat la casă. Îl luasem acum trei ani. O să găsiți toate informațiile în viitoarea mea declarație de avere”, a spus Ficu care a adăugat că, deocamdată, nu este persoană publică, aflându-se în concediu de creștere a copiilor. Dar vrea să revină pe funcție începând cu 9 iulie.
Potrivit anunțului, apartamentul a fost scos la vânzare cu 159.000 de euro, Ficu lăsând de înțeles că a obținut aproape cât a cerut.

 

Pe lângă marmură, se vede o scară interioară. Penthouse după buget

 

Marmură și bambus

Pentru un așa preț, liberalul a dat detalii care să susțină afirmația că apartamentul e de lux: ușă din lemn masiv la intrare, dar și la interior, marmură în camera de zi și bucătărie, parchet din lemn de bambus în dormitoare, obiecte sanitare de la producători renumiți, termosistem de 15 cm la exterior, ferestre termopan cu 3 randuri de sticlă (4S Saint Gobain), terase generoase cu balustrade de inox și sticlă securizată.

Apoi, livingul și bucătăria open space cu mobilier Mobexpert Louis Philip gama Jazz (alb antichizat), două canapele de piele, TV Philips ambilight, Sound Bar Sony + Blueray Sony, frigider Whirlpool 6’th sense, plită albă cu inducție Whirlpool, hotă Ariston, cuptor electric Whirlpool încorporat, chiuvetă Fragranit Hotpoint Ariston + baterie Hotpoint Ariston.

Într-unul dintre dormitoare, mobilier tot Mobexpert Louis Philip, dar gama Chocolate, perdelele și draperiile de catifea. Apartamentul este prevăzut cu două băi și o terasă imensă, de 23 mp, loc bun pentru luat masa sau băut cafeaua.

Unul din dormitoare dă spre o terasă de 23 mp



Bani gârlă
Apartamentul pe care tocmai l-a vândut, Ficu l-a luat acum trei ani fără să apeleze la credite bancare. „Verificați declarațiile de avere trecute și o să vedeți”, a răspuns Anghel Ficu, referindu-se la proveniența banilor.

Astfel, în 2014, Ficu a notat venituri de peste 55.000 de lei din funcția de director la instituția de stat, dar și alte 36.000 de lei ca manager pr/jurist la firma Development Training Consulting SRL Iași la care este asociat. De la aceeași firmă, soția acestuia a raportat, tot în 2014, încasări din salariu, ca director economic/responsabil formare în valoare de 18.000 lei, la care s-au adăugat 70.000 lei ca expert manager calitate de la Asociția Inadeco.

Rezultă un venit anual al familiei de peste 180.000 lei (15.000 lei lună).

La aceștia, potrivit declarației semnate în 2014, s-au adăugat venituri din investiții, 307.000 lei la Anghel Ficu, retragere creditare Development Training Consulting și alți 57.000 lei, tot retragere creditare de la aceeași firmă pe numele soției, Livioara Anghel.
În declarația de avere dată în 2016, ultima, Anghel Ficu a notat venituri de 17.000 de lei ca expert implementare/consilier juridic la firma sa, Development Training Consulting SRL Iași, alți 89.000 de lei salariul de director CRFIR și aproape 4.000 de lei indemnizația de consilier local.

Soția a declarat un salariu de 3.200 lei ca director economic la Development Training Consulting și 33.000 lei ca expert formare la asociația Smart. Adică, un total anual de peste 142.000 lei, echivalentul a 12.000 de lei lunar.

 

Anghel Ficu a lucrat numai la stat, iar firma sa de formare profesională a avut contracte cu instituții publice. Apoi a plecat în concediu de paternitate cu indemnizație de 1.500 de euro/lună

 

Contracte babane cu instituții de stat
Firma Development Training Consulting, a soților Anghel, e specializată pe contracte cu instituții ale statului. Astfel, în 2013, a derulat afaceri, printre alții, cu: Spitalul de Pneumoftiziologie Iași, Administrația Bazinală de Apă Siret, Consiliul Județean Iași, primăriile din Țibănești, Cotnari, Gorban, Miroslovești, Negrești, Vatra Dornei, Lespezi, Consiliul Județean Botoșani, Filarmonica Moldova, Aeroportul Iași, Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, Spitalul Socola, Curtea de Apel Iași, Universitatea de Vest Timișoara, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor Iași.

Sumele variază de la câteva sute la câteva zeci de mii de lei pentru formare profesională sau consultanță.

Aceeași rețetă și în 2014 și 2015 când firma lui Ficu a derulat contracte cu: Primăria Vatra Dornei, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bacău (718.000 lei, contract prestat în asociere din care firma lui Ficu are 333.000 lei), comuna Cristești, municipiul Bacău (205.000 lei), Opera Iași.

În cazul tuturor contractelor menționate în declarația de interese din 2016 este vorba despre formare profesională.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: