fbpx
 
PSD pierde majoritatea în Camera Deputaților: patru deputați social-democrați intră în partidul lui Victor Ponta

PSD pierde majoritatea în Camera Deputaților: patru deputați social-democrați intră în partidul lui Victor Ponta


Pe fundalul războiului din PSD, Victor Ponta şi-a mărit echipa cu 4 deputaţi plecaţi din tabăra lui Dragnea.

Victor Ponta a reuşit să îmbarce în formaţiunea sa politică patru deputaţi de la PSD. Fostul premier, actualmente lider al Pro România, a anunţat, luni, că echipa partidului său se măreşte cu patru colegi, respectiv deputaţii Ion Spânu, Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci şi Ion Mocioalcă. Cei patru vin din organizaţiile PSD Caraş Severin şi Braşov.

În urma dezertării celor patru, PSD şi ALDE pierd practic majoritatea în Camera Deputaţilor, lipsindu-le două voturi pentru a nu depinde de alte partide. Pe de altă parte, PSD şi ALDE beneficiază de sprijinul UDMR şi al unora dintre deputaţii minorităţilor naţionale.

„Echipa Pro România şi din Parlament şi la nivel naţional se măreşte astăzi cu patru colegi - domnul deputat Spânu, domnul deputat Popa, domnul deputat Mohaci şi domnul deputat Ion Mocioalcă.

Sunt patru oameni alături de care eu am lucrat în ultimii 17 ani ca membru PSD, cred că toţi sunt mai vechi decât mine chiar în PSD, de pe vremea când alţii erau în PD şi în PRM - cei patru au fost în aceeaşi echipă. Am făcut toţi alături de domnul Constantin, de Bănicioiu, de Sorin Câmpeanu, în 2016, campanie în ideea că România să meargă într-o direcţie bună, să aplice un program de guvernare, de dezvoltare, să promoveze oameni de calitate şi oameni care să fie capabili să guverneze cel puţin la fel de bine, dacă nu cumva chiar mai bine decât am făcut-o în 2012 - 2015.

Lucrul ăsta nu s-a întâmplat, cei patru colegi deputaţi care vin alături de noi pur şi simplu vor să rămânem în direcţia în care credeam că mergem în 2016, să ne ţinem de cuvânt faţă de cei care ne-au votat şi au crezut ca şi noi că vom face acele lucruri promise şi să dezvoltăm Pro România ca un proiect politic de centru-stânga, pro european, pro dezvoltare, cu oameni capabili să guverneze bine România", a declarat Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Parlamentului.

Fostul premier a mai adăugat că el şi colegii săi de partid îşi doresc să dea şi un semnal pentru "alţi oameni, alţi colegi deputaţi şi senatori" că nu trebuie să le fie frică de Dragnea, nici să se lase cumpăraţi cu funcţii de acesta.

„Trebuie să se teamă doar de alegători şi alături de PRO ROMÂNIA putem merge pe stradă, putem vorbi cu oameni, putem ţine capul sus, şi asta e cel mai important", a adăugat Ponta.

Fostul premier a mai explicat că acum PRO România poate avea propriul grup parlamentar care "va vota proiectele bune indiferent de unde vin".

„Vom încerca să aducem ce nu aduce acum un PSD condus de dl Dragnea, un PNL condus de dl Orban, partide care nu îşi fac datoria către cei ce i-au votat", a mai declarat Ponta.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30