Asimionesei schimbă sclavul la „Spiridon". Chirica e complice într-o afacere rușinoasă

Asimionesei schimbă sclavul la „Spiridon". Chirica e complice într-o afacere rușinoasă

Asimionesei se crede o eminență cenușie ce mută pioni în afacerile sale dubiose de sute de mii de euro. La câteva săptămâni după ce REPORTER DE IAȘI i-a deconspirat firma și interpusul prin care dorește să ridice două spații comerciale în dreapta și stânga scărilor de la intrarea Ambulatoriului, patronul Bună Ziua Iași (BZI) a fost nevoit să schimbe acționarul firmei.

Interpusul Șalaru s-a speriat și a plecat din societate, lăsând locul lui Andrei Cristian Hitruc (foto), un cunoscut reporter de la Bună Ziua Iași.

Nu știa nimic

Societatea comercială care a câștigat contractul de închiriere al terenului din dreapta și stânga scărilor, XYZ Stream SRL, a fost înființată în iulie 2017. Sediul societății este aceași cu al BZI – Calea Chișinăului nr. 22, C34, etajul 1, biroul 5. La acest etaj și la parter sunt numeroase firme aparținând familiei Asimionesei, unor interpuși ai lor sau unor angajați ai ziarului. Faptul că firma are sediul la BZI a fost confirmat în octombrie chiar de către Șalaru, care a menționat și că are o colaborare cu postul de televiziune online care aparține ziarului. „Nu sunt angajat, avem niște proiecte împreună”, a recunoscut Șalaru.

Posesorul unui contract de milioane cu Spitalul „Sfântul Spiridon” nu știa nici când a fost licitația, nici când a depus cererea pentru teren, nici ce urmează să facă acolo, nici dacă are sau nu bani pentru investiție. Tânărul absolvent de Arte nu știa absolut nimic despre contract. „Eu am desemnat pe cineva care s-a ocupat de toate actele. Nu știu cum am convins Primăria să îmi dea acel teren. Nu cunosc data la care a fost licitația”, a spus Șalaru.  Acesta nu a putut fi contactat de REPORTER DE IAȘI pentru a explica de ce a renunțat la firmă.

Citește și Șmenul Asimionesei-Bârliba la Spitalul „Sf. Spiridon”, ca în țările bananiere: mână moartă, anunț în BZI, chirie – 5 euro/mp

 BZI-ist cu acte

Andrei Cristian Hitruc, noul asociat unic, lucrează la BZI din 2017 și a notat asta pe pagina de Facebook. De asemenea, în comparație cu Șalaru, al cărui nume nu apărea nicăieri în ziar, numele lui Hitruc este prezent la sfârșitul a numeroase știri sportive. Hitruc menționează că a fost jurnalist la Viva FM și că este jurnalist la BZI, Gazeta de Moldova și Sport Moldova.

Așa se laudă Asimionesei că va arăta investiția de la Spiridon

Anunțul, ascuns în BZI

Loturile de teren de câte 80 metri pătrați, în stânga și în dreapta intrării principale în clădirea Ambulatoriului, fac parte din terenul de peste 4.500 mp ce aparține domeniului public, fiind administrat de spital. Licitația, au spus reprezentanții spitalului, ”a fost anunțată”, doar că nu în canale de maximă audiență, Monitorul Oficial sau portalul de achiziții publice, ci la avizierul unității medicale, și... în BZI, pe 21 decembrie 2017. A fost publicat un anunț minuscul, la ofertele de locuri de muncă, înainte de Sărbătorile de iarnă, deși licitația urma să aibă loc în februarie 2018. Directorul Spitalului ”Sfântul Spiridon” a precizat că toată documentația ar fi fost întocmită la Primăria Iași, proprietarul terenului.

Nu există un preț clar al chiriei pe metrul pătrat. Motivarea ar fi că firma XYZ Stream trebuie să investească în fațada clădirii și în geamuri, sumă ce va fi scăzută din chiria finală.

Citește și Chirica îi dă Iașul lui Asimionesei bucată cu bucată: magazine pe spațiul verde la Policlinica Mare


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Go to top