TOT LA BANI PUBLICI AJUNG: Chirica dă 3 milioane de lei la Poli Iași, după ratarea intrării în play-off. Ambrosie-Stoican, bugetari de lux

TOT LA BANI PUBLICI AJUNG: Chirica dă 3 milioane de lei la Poli Iași, după ratarea intrării în play-off. Ambrosie-Stoican, bugetari de lux

Dacă Poli câștiga la Sibiu, lua din drepturile TV exact cât a încasat pe Flores. Managementul lui Ambrosie-Stoican tocmai urmează să fie premiat cu 630.000 de euro până la vară, că altfel nu-și mai puteau lua salariile de 5.000-6.000 de euro. Mihai Chirica a refuzat un an jumătate să mai finanțeze clubul și tot acolo s-a întors: legislativ nu s-a schimbat nimic, doar toanele. Prunea acuză că transferurile lui Cristea și Flores ascund bani publici.

Rămasă fără susținere financiară, cu bugetul pe chituci, Politehnica Iași va apela din nou la banii Primăriei. Clubul din dealul Copoului va depune un proiect pentru obținerea sumei de 3 milioane de lei, sumă considerată suficientă până la terminarea actualei ediții de campionat.

În ceea ce privește obținerea licenței, ieșenii susțin că nu mai sunt probleme după ce au achitat datoriile către stat cu banii obținuți pe Dylan Flores. În legătură cu acest transfer, fostul președinte al Politehnicii Iași, Florin Prunea, susține că s-ar fi dat și „bani negri“, nu doar cei trecuți în acte.

Vor bani de la Primărie

Oficialii formației Politehnica Iași au anunțat că vor apela din nou la banii de la Primăria Iași pentru a putea încheia actuala ediție de campionat. Astfel, președintele executiv Adrian Ambrosie a declarat că va depune un proiect de finanțare de la bugetul municipalității.

„Solicităm finanţare pentru a desfăşura o activitate care aduce multiple beneficii comunităţii. Modelul pe care mergem este cel care se aplică deja la Sibiu, unde municipalitatea ajută echipa de fotbal. Domnul primar și-a arătat disponibilitatea pentru a susține echipa“, spune Adrian Ambrosie.

Pentru a putea funcționa până la finalul campionatului, Ambrosie susține că ar mai avea nevoie din partea municipalității de 3 milioane de lei.

Primăria Sibiu a susținut echipa FC Hermannstadt anul trecut cu suma de 2,4 milioane lei, în baza a două proiecte depuse pe Agenda Sportivă a municipalității sibiene. Pentru anul acesta, suma ar putea depăși 3,4 milioane de lei având în vedere că în vară gruparea sibiană a promovat în prima ligă.

Oficialii de la Poli spun că Horia Sabo a înglodat clubul în datorii

Să depună proiect

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, a menționat că nu a fost primit încă un proiect din partea clubului ieșean, însă acest lucru este posibil. Finanțarea publică va fi hotărâtă la votarea bugetului.

„Primăria Iași nu a primit niciun proiect din partea echipei de fotbal. Bugetul Primăriei se va vota la 45 de zile după aprobarea bugetului național, conform Legii Finanațelor. Dacă președintelui nu i se va da dreptate de către Curtea Constituțională, atunci va trebui să promulge legea bugetului de stat. Dacă însă Curtea Constituțională îi dă dreptate președintelui, bugetul se retrimite în Parlament pentru discutarea obiecțiilor ridicate de Iohannis. În aceste condiții, cel mai devreme noi putem discuta de un buget pe la sfârșitul lunii aprilie. Proiectul clubului de fotbal va fi analizat“, menționează Sebastian Buraga.

„Chirica nu-și permite să nu finanțeze echipa“

Fostul președinte al formației ieșene Florin Prunea consideră că primarul Mihai Chirica ar deconta din punct de vedere electoral nesprijinirea financiară a echipei de fotbal.

„Cât a fost Fundația Sportului Ieșean, Iașul era un exemplu de finanațare a sportului. Lăsarea sportului ieșean să moară a fost un act deliberat al primarului. Apropierea alegerilor îl vor face pe acesta să reia finanțarea echipei de fotbal pentru că în condițiile actuale Politehnica Iași riscă să intre în faliment. S-au acumulat datorii și, la un moment dat, bulgărele nu va mai putea fi oprit. Nu cred că primarul își permite să deconteze electoral o eventuală desființare a echipei de fotbal. Politehnica Iași este un brand al orașului“, menționează Florin Prunea.

Ambrosie are nevoie în continuare de bani de la bugetul local pentru a încheia cu bine sezonul

Ambrosie: „Nu vor fi probleme cu licența“

Adrian Ambrosie susține că gruparea din Dealul Copoului nu va avea probleme cu luarea licenței pentru viitorul sezon competițional.

„Se lucrează la dosarul pentru obținerea licenței și nu cred că vom avea probleme. Managamentul lui Sabo ne-a lăsat cu datorii imense și am fi avut probleme mari dacă nu l-am fi vândut pe Dylan Flores. Așa am reușit să plătim datoriile la stat până la data de 31 decembrie 2018. Restul de aproximativ trei milioane de lei a fost reeșalonat. Mai avem aproape un milion de lei datorii la terți. Față de jucători avem restant salariul aferent lunii ianurie“, explică Ambrosie.

Banii pe Flores, pierduți în ultima etapă

Zilele acestea, formația ieșeană urmează să primească ultima tranșă din drepturile de televizare. Astfel, pentru ocuparea locului 8 la finalul sezonului regular, Politehnica Iași va primi suma de 387.766 de euro.

În cazul în care elevii lui Flavius Stoican ar fi câștigat în ultima etapă, cu Hermannstadt, ar fi terminat pe locul 7 și ar fi avut de încasat suma de 465.320,05 euro. Adică ar fi luat cu 77.553,34 euro mai mult.

Dacă ținem cont că Dylan Flores a fost vândut la Sepsi OSK pentru suma de 90.000 euro, din care aproximativ 10.000 euro au ajuns la impresarul jucătorului, rezultă că Iașul ar fi putut obține banii pe Flores doar câștigând cu Hermannstadt, nemaifiind necesară vânzarea jucătorului.

„O afacere păguboasă“

Referitor la vânzarea lu Dylan Flores, directorul executiv, Horia Sabo, care se află în conflict cu gruparea ieșeană, susține că oficialii formației ieșene au greșit luând atât de puțini bani pentru un jucător care valora mult mai mult.

„A fost o afacere păguboasă făcută de Ambrosie și Comitetul Director. FC Botoșani l-a vândut pe Oaidă, jucător care valorează 400.000 de euro, cu 700.000 de euro la FCSB, iar jucătorul pleacă la vară. Iașul l-a dat pe Flores, care avea o cotă de 700.000 de euro, cu 10% din această sumă și jucătorul a plecat acum. Nu mai spun și de modul în care s-a renunțat la Cristea. Nu poți să vrei să intri în play-off și să renunți la cei mai buni jucători“, menționează Sabo, care susține că, în jurul datei de 20 martie, așteaptă o ordonanță președințială din partea instanței pentru a fi repus în funcție.

Prunea: „S-au dat bani negri în cazul transferului lui Flores“

Florin Prunea susține că în lumea fotbalului se vorbește de bani negri în cazul transferului mijlocașului costarican Dylan Flores la Sepsi OSK.

„Am auzit că Iașul ar fi luat mai mulți bani decât s-a declarat. Se vorbește despre asta în lumea fotbalului de la noi. Nu pot spune de unde am aflat. E de înțeles să apară aceste discuții deoarece o echipă care vrea să intre în play-off nu poate să-și dea golgheterii. Întâi îl dai pe Cristea gratis la Craiova și pe urmă pe Flores la Sepsi pe o sumă atât de mică. Lucrurile iau o altă turnură“, susține Florin Prunea.

În replică, Adrian Ambrosie a spus că Prunea este invidios pe rezultatele echipei ieșene.

„Prunea nu a dus Iașul în play-off și este invidios pentru performanța Iașului din sezonul trecut. Acuzele lui sunt niște mizerii pentru care va răspunde în fața justiției”, a menționat Ambrosie.

Pierderi de câteva sute de mii de euro

Fostul președinte al grupării ieșene susține că Iașul a pierdut câteva sute de mii de euro.

„Dacă îi avea pe Cristea și Flores, Iașul bătea pe CFR și Hermannstadt și acum era în play-off. Lua cu 250.000 de euro mai mult numai din drepturile TV. Dacă mai adaugi ticketing-ul pentru meciurile pe care le jucai cu CFR Cluj, FCSB și Craiova, spre exemplu, suma urca și mai mult. În plus, sunt banii oferiți de FCSB pentru Cristea. Iașul a pierdut și financiar și sportiv. Atunci se pune întrebarea: «Nu ai avut alte interese?» și de aici pleacă toate discuțiile“, adaugă Prunea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Go to top