fbpx
 
Bătrân de 84 de ani, condamnat pentru atac cu șurubelnița. Victima are doar 40 de ani și e patronul StarNet

Bătrân de 84 de ani, condamnat pentru atac cu șurubelnița. Victima are doar 40 de ani și e patronul StarNet


Situație tragicomică la un bloc din centrul Iașului. În mai 2016, Mihai Munteanu, un pensionar născut în 1935, l-a tăiat la gât, cu un obiect ascuțit, pe un vecin care avea atunci 40 de ani. În primă instanță, moșul a primit 9 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei, dar a depus apel. Victima, omul de afaceri Cezar Cătălin Toader (foto sus), are un șir incredibil de ghinioane: unul dintre fiii patronului de la Select i-a spart nasul, iar mai recent, în timpul unei vacanțe în Deltă, s-a ales cu fața desfigurată după o săritură într-o piscină.  

7-8 zile de îngrijiri medicale

Printr-un rechizitoriu din febuarie 2018, Mihai Munteanu (83 de ani la acel moment) a fost trimis în judecată pentru „loviri sau alte violențe”, pentru că,

în data de 15 mai 2016, în jurul orelor 15.30, l-a agresat, cu un obiect tăietor, pe Cezar Cătălin Toader. Cel din urmă, patron al cunoscutei firme de Internet StarNet SRL, este vecin de bloc cu Munteanu, incidentul având loc în fața imobilului. Victima a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea rănii din zona gâtului. Evenimentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, imaginile fiind utilizate de anchetatori, alături de declarațiile părților și martorilor.

Nu i-a putut lua „arma albă”

Din toate aceste mijloace de probă a reieșit că, în momentul în care cei doi s-au întâlnit, Munteanu a discutat cu Toader, „gesticulând foarte mult și având o atitudine agitată, spre deosebire de persoana vătămată care are o atitudine calmă față de inculpat. La un moment dat, se observă cum inculpatul Munteanu Mihai o lovește cu mâna dreaptă pe persoana vătămată Toader Cătălin Cezar în zona gâtului, cu un obiect a cărui natură nu se poate distinge, despre care persoana vătămată a precizat că ar fi un briceag iar inculpatul a precizat că este o șurubelniță. În imaginile surprinse de camera de supraveghere se observă cum persoana vătămată îl apucă de mână pe inculpat și încearcă să-i smulgă obiectul din mână, timp în care se bruschează reciproc, după care persoana vătămată părăsește zona, nereușind să-i ia inculpatului obiectul din mână.”

Judecător: „Un gest violent neașteptat”

Audiat de procurori, bătrânul a recunoscut fapta și a motivat-o prin faptul că era nervos deoarece bănuia că Toader ar fi pus persoane necunoscute să-l agreseze fizic. El a adăugat că avea șurubelnița la el în scop de apărare, întrucât anterior acestui eveniment a fost agresat pe stradă de persoane necunoscute.

Judecătorul a concluzionat că ”actele de violență ale inculpatului Munteanu Mihai au avut un caracter grav, fiind exercitate pe fondul unor presupuneri ale inculpatului, în sensul că persoana vătămată ar fi pus persoane necunoscute să-l agreseze fizic, aspecte care nu au fost dovedite în cauză. Pe fondul acestor presupuneri, inculpatul a considerat că își poate face singur dreptate, a acționat contrar normelor morale ale societății și a recurs la un gest violent neașteptat, care a luat prin surprindere persoana vătămată, inculpatul folosind în activitatea sa infracțională un obiect înțepător, cu consecința producerii unei plăgi în zona supraclaviculară, leziune ce a necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.”

Blocul din zona Bucegi unde lociesc cei doi „dușmani”

Daune de 5.500 lei

În aprecierea pedepsei, instanța a avut în vedere că inculpatul avea 83 de ani și că a

a avut o atitudine procesuală sinceră pe parcursul procesului penal și a colaborat cu organele de urmărire penală.

În decembrie 2018, el a primit 9 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei. În ceea ce privește daunele, Toader a cerut 1.000 lei cu titlu de daune materiale reprezentând  contravaloarea gecii și a tricoului distruse ca urmare a comiterii faptei și 10.000 lei daune morale, raportat la numărul zilelor de îngrijiri medicale, suferința cauzată și ”starea de temere provocată de inculpat”. Judecătorul a înjumătățit ambele sume dar, în plus, l-a pus pe Munteanu să-i achite lui Toader 3.500 de lei, onorariul avocatului. Inculpatul a depus apel.

Piscina cu ghinion

Toader pare să nu scape de un șir de traume provocate în diferite ocazii. În urmă cu circa 15 ani, el a fost bătut de unul dintre băieții patronului de la Select chiar în Internet Cafe-ul pe care îl deținea în zona Târgu Cucu. Agresorul a fost trimis în judecată și condamnat.

Mai recent, în 2015, aflat într-o vacanță în Deltă, Toader s-a accidentat grav la pensiunea unde era cazat. S-a ales cu faţa desfigurată şi a avut nevoie de 14-16 zile de îngrijiri medicale după ce a sărit în piscin care nu ar fi fost marcată corespunzător. Ieșeanul a dat în judecată firma care administra complexul, precum și pe patron, cerând daune de 50.000 de lei. Procesul este pe rol la Judecătoria Tulcea.  


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30