fbpx
 
Tupeu Chirica la Dragnea: „Îl măturam”. Ieșenii l-au linșat pe primar pe contul de Facebook

Tupeu Chirica la Dragnea: „Îl măturam”. Ieșenii l-au linșat pe primar pe contul de Facebook


Postările primarului Mihai Chirica pe contul său de Facebook, loc unde, în mod tradițional, ar trebui să se manifeste susținătorii săi, se întorc împotriva lui, fenomen vizibil din ce în ce mai mult în ultimele luni. O postare de aseară, menită să înfiereze mitingul PSD, a scos în evidență în mod excepțional acest lucru: 80-90% dintre cele peste 600 de comentarii reprezintă un tsunami de critici la adresa primarului. Paradoxal, Chirica cheltuie sume exorbitante pentru a-și atrage simpatii prin intermediul Internetului, dar acest lucru pare că nu-i folosește la NIMIC.   

Probabil credea că va fi adulat

9 mai, în jurul orei 20.00. Doritor să tragă spuza pe turta lui pe fondul valului de nemulțumire creat în Iași de mitingul PSD (președintele acestui partid, Liviu Dragnea, l-a exclus din această formațiune în februarie 2018), Chirica postează următorul mesaj:

„Mult trâmbițatul miting organizat de PSDragnea s-a transformat, așa cum era de așteptat, într-un miting al rușinii, al deznădejdii și al lipsei de orizont al celor care au mai rămas în barca ce se scufundă încet, dar sigur.

Ieșenii au fost la înălțime și le mulțumesc pentru faptul că au demonstrat că între democrație și abuz, primează democrația și bunul simț dobândit de acasă.

Iașul nu va fi un punct de atracție pentru PSDragnea, iar ieșenii au fost și vor rămâne un stindard al democrației.”

Simpatia pe care o aștepta Chirica s-a transformat într-un linșaj online. Am izolat ideile-cheie care au străbătut cele peste 600 de mesaje, unii putând pretinde că reprezintă o radiografie a percepției de care se ”bucură” Chirica într-un moment în care mai este doar un an până la alegerile locale.

De ce a autorizat mitingul

Cele mai multe comentarii i-au reproșat primarului faptul că a autorizat mitingul, o parte dintre semnatari susținând că o eventuală aprobare trebuia făcută în alte condiții.

Lucian Lazăr: Domnule Mihai Chirica reiau întrebarea si va rog sa imi raspundeti la obiect: cine a permis jandarmilor ca astazi mie cetatean al acestui oras si altor mii de ieseni sa le fie INTERZIS accesul in centrul orasului timp de cateva ore pe un perimetru larg pentru ca acolo era un miting al unui partid politic la care participau mii de cetateni adusi din alte orase? Cine a autorizat acel miting si cine a autorizat jandarmii sa procedeze astfel?

Katerina Silistru: Lucian Lazar intrebare pertinentă. Ne-au umilit in propriul oras. Vedeti sa nu va răspunda dl. Primar.. o dezamagire totală

Catalin Urtoi: Va spun eu cine a autorizat acest miting - Primarul. A batut de trei ori cu palmele in masa la intalnirea cu asociatiile civice, care ii cereau sa schimbe locatia, sau sa-l amane si a spus: '' asa am hotarat eu, iar acest miting va avea loc pe 9 Mai''. In acel moment am considerat ca nu are sens sa mai stam la acea intalnire si am parasit sala. Primarul Iasului este un om slab, care joaca la mai multe capete!

Tudor Dascalescu Miting-ul psd-ului a fost ca si cum eu as chema niste prieteni sa ne facem de cap dar nu la mine acasa sau la ei, ci am merge cu japca la o persoana acasa care nu ne suporta. Dupa ce ne inbatam si distrugem la om in casa, plecam fiecare la casele lui.

Bigu Cristi: Pentru a preveni "mutilarea" zonei simbol a Iașului, cred că se putea da un comunicat al primăriei ieșene prin care se specifica faptul că nu se poate îngrădi dreptul la libera circulație pe criterii politice. Și mai cred că putea primăria să organizeze o sărbătoare a ceea ce înseamnă ziua de 9 mai in Piața Unirii, iar celor din PSD li se putea pune la dispoziție terenul pe care s-a desfășurat ediția After Hills 2018. Ce ziceți domnule? Trebuia doar interes în slujba urbei la cârma căreia vă aflați...

Sorin Simon: Sa-ti fie rusine, te-ai facut pres si i-ai pus orasul la picioare!

Andrei Meiuș: Poftim? Ce incerci, bai terminatule? Sa te scoți după ce iesenii normali au realizat cât de sluga ești? Nu tu ai autorizat mitingul ca să arăți ca oricand lustruiești pantofii flausatului? Pleacă odată din primarie ca ești ca o ciuma puturoasa.

Isacila Dragos: Aceasta autorizatie cred ca o sa te coste cam scump primarasule. Iesenii nu or sa uite!

Cristina Anton: Mihai Chirica patetic....lasati asa...macar nu va mai afisati cu mesaje de acest gen. nu e momentul. sunteti principalul responsabil pentru ce s-a intamplat la Iasi. puteati gasi solutii alternative pt aceasta manifestare. puteati, dar nu ati vrut. asta e realitatea. nu va pasa de ieseni. sa va fie rusine, daca stiti ce e aia...

Angela Deme: Tie chiar nu ti-e putin jena cand te uiti in oglinda?

Frustrare, sentimentul că ieșenii au fost umiliți în propriul oraș

Alți ieșeni au fost extrem de nemulțumiți că traiul obișnuit, împovărat de obligații și restricții, a fost și mai afectat.

Lucian Lazar: Cine le-a dat dreptul jandarmilor sa inchida centrul Iasului pentru ieseni astazi? De ce a fost inchis traficul, de ce a fost rezervata o zona atat de mare exclusiv pentru simpatizantii PSD si de ce jandarmii au interzis iesenilor sa stea si sa scandeze pasnic in orasul lor?

Liliana Lily: Lucian Lazar buna intrebare...si eu am vrut sa ajung in Piata Unirii de la Fundatie si nu se putea

Petrescu Ioana Gabriela: Mihai Chirica , ,, dar cu dreptatea, cum ramane?” De ce nu a fost mitingul pe stadion, de exemplu! Multi parinti astazi nu au ajuns la timp sa-si ia copiii de la after school, de la gradinite , de la scoala, din princina de centrul orasului blocat! Dom’ primar, daca-ti pasa de noi, de ce nu iei deciziile in acord cu necesitatile noastre?

Viorica Morariu: Domnule primar, de mâine dimineață oprim mașinile unde vrem, parcam unde vrem și trecem strada pe unde apucam, azi câte amenzi s au dat? Amendați ne numai pe noi ieșenii când greșim, ca musafirii noștri nepoftiți de azi au făcut ce au vrut ei...... Politia ce a făcut azi?

Nicoleta Nicola: Mihai Condurachi nu am înțeles de ce în orașul în care trăiesc eu și familia mea, nu am putut circula, avem servicii, copii la școală, autorizați aceste întâlniri pe.... maidan...

Lungu Dan: Nu se poate cs să faci 45 minute din Podul Roș până în Tudor pt că așa vrea Dragnea . RUȘINE

Tudor Pantelimonescu: Taraboi Dumitru ok, miting legal, dar nu e legal sa pui bariere si garduri sa nu lasi cetatenii orasului sa umble liberi! Trebuia sa fii beat si cu o fata desfigurata ca sa te lase sa intri?

Laura Iacob: Tu mihai chirica, tu esti sanatos la capul ala? Tu esti pe pastile? Traim in acelasi oras? Oameni treziti de la 4, ca sa isi inceapa programul la ora 6, au ajuns inapoi acasa la ora 5,pe putin. Cand la maximum 3 trebuiau sa ajunga acasa in acest oras, oras care nu iti apartine.. Cum raspunzi la asta??? Cum avut venit sutele de autocare si au blocat orasul? Cum, in vis?? In puii mei, ca mi e scarba de voi!!! M..E chirica, dragnea, si tot psd ul curului!

Dima Claudiu Dl Chirica începeți să deveniți un NIMIC; Vă face plăcere să fiti galanton pe spatele altora. Era un semn de normalitate sa fiti alături de cei cărora le serviți o abureala cu iz de dualist. Mergeți în plata DOMNULUI.

Pretext pentru critici ale întregii activități

Alte persoane care au scris pe pagina de Facebook a primarului au extins criticile la adresa mandatului de edil al acestuia.

Iulia Diaconu: Mihai Chirica Lăsați vitejia va rog nu dvs sunteți copilul crescut de tătuca Nechita? Aveți grija de tunurile imobiliare care se dau cu acordul ascuns al domniei voastre. Poate ma înșel dar nu dvs ați ajutat hoții ăștia de PSD sa câștige la Iași? Cine a fost crescut de PSD nu prea inspira încredere.

Eduard Adrian Giurgiu: Daca tăceai, domnule Chirica, filosof rămâneai! Atât timp cât tot ce faceți anti-PSD e doar verbal ... mai bine vă abțineți de la mulțumiri ... eu și grupul de prieteni/cunoștințe nu acceptăm aceste mulțumiri. Sănătate și la cât mai multe aprobări de PUZ-uri .. (sper că s-a înțeles ironia)

Dan Ionescu: Las-o balta cu comentariile politice dle Chirica si vezi mai bine ca ne duci cu vorba cu asfaltarea drumului Iasi Voinesti cand spui ca ai contracte semnate, dar nu ai dat inca Ordinul de incepere al lucrarilor si ne rupem masinile pe drumuri. Pe dta te intereseaza ce face barca PSD in loc sa-ti faci treaba de primar al Iasului.

Deta Nina Andurnache: Dan Ionescu Exact...mai este și o șosea foarte importanta Dancu Holboca Ungheni de 30 de ani a fost doar cirpita el se ocupa de mitinguri PSDiste...ocupate de probleme importante ale Iașului fii un bun gospodar circula pe jos sau cu bicicleta vezi ce mai trebuie făcut....nu îți bate joc de ieșenii care te sun votat.Rusine

Adrian Spita: Dar cu poluarea orașului de atitea autocare cum rămâne? Ați sufocat orașul într o zi cit pentru o luna. Zicea ți ca luptați pentru ecologie. Pe ieșeni vre ți sa i pedepsiți cu tot feluri de solutii radicale pentru reducerea poluării in Iași și autorizați aceasta mascarada. Ce părere aveți ieșeni?

Reproș pentru trădarea PSD

Contigentul PSD a fost prezent și aici, reproșându-i discursul abraziv la adresa partidului care l-a ajutat să devină primar.

Radu Rădoi: D-le primar.....te-ai nascut primar din randul PSD cumva.....gresesc oare.....acum de ce nu va mai place.....ganditi cumva altfel......cata rusine trebuie sa ai.....iti jignesti si renegi parintii(PSD-UL)....de ce ?! !? ! ? Nu mai gandesti romaneste.....vezi ce repede si schimba omul...si vrei sa mai creada omul in tine.....asta se cheama .....curvarasie ..pacat....rusinos....asa sunteti majoritatea politicienilor.. .asa ca mai bine taci .....

Ani Berindan: Neamul nostru nu duce lipsă de trădători, nu-i așa d-le primar? Ar fi fost mai onorabil să vă abțineți de la astfel de comentarii. Noi nu uităm.

Elena Didila: Dle Chirică , pe listele cui ați ajuns primar ? Considerați că dacă nu erați propus pe listele PSD , mai erați astăzi primarul Iașiului ?

Atitudinea duplicitară

Un joc pe care încearcă de mai mult timp să îl ascundă: pe de o parte, critică PSD, pe de altă parte, se folosește de acest partid pentru a conduce orașul. Unii dintre cei care au postat comentarii îi aduc reproșuri pentru acest lucru:

Katerina Silistru: Andronic Ionela exact. Dar acolo (la Cluj-Napoca n.r.) primaria nu joaca la doua capete.

Sorin Manole: Domnule primar cu tot respectul azi ați fost,, calul troian,, a lui dragnea... Ați deschis porțile cetății... Cred ca ce vor sa va transmită ieșenii e că toți ne-am simțiți trădați... Una vorbiți pe față și altfel reacționați pe la spate... Chiar nu vedeți ce ați provocat în Iași??

Chirila Ovidiu: Jucati la doua capete domnule Primar si asta o sa se reflecte in votul iesenilor la urmatoarele alegeri pt. Primarie.

Corina Gheorghe Barladeanu: ....din păcate, dle primar, cam joci la două capete.......era în pixul dvs autorizarea acestui miting....o mare de jeg să sufoce orașul....unde au fost polițiștii să dea amenzi de parcare neregulamentară a autocarelor?! Eu,dacă aș fi parcat așa, cotizam la buget.....

Iulia Filip: Nu mai cred, jucați la două capete, azi , Iașul cel sfânt, cultural, încărcat de poezie și istorie,a fost întinat și făcut de râs în fața Românie, și asta cu acordul dv. și păcat.

Stefan Daniel: lasati domnule primar, colaborati excelent cu ei in Consiliul local la avizarea tuturor puz-urilor pentru smenarii imobiliari preferati de dvs.

Mircea Stan: Nu stiu cine va gestionează contul, dar a făcut o treabă minunata. Un ipocrit mai mare nu are acest oraș! Spuneti sincer cate cărucioare de la Lidl ati împins indirect azi ? Cu cat s-a vandut accesul colegilor PSDisti in Iasi azi ? Sunteti penibil !

Iulian Rusu: Dom primar smecher! Le-a dat autorizatie sa-si faca mitingul stiind ca se vor face de ras si aratandu-le in acelasi ca Iasi le cam fuge din ograda! Pe scurt un miting care a aratat slabiciunea si hidosenia psdragnea!

Afectarea electoratului pentru alegerile din 2020

Poate cel mai dureroase pentru un primar sunt amenințările legate de vot:

Adrian Şuhanea: Lucian Lazar cine il va vota in continuare de primar?

Roxana Stefan Dobos: Una e sa autorizezi un miting și alta e sa închiriezi centrul orașului! Va consider complice la mizeria de astăzi! Plata se va vedea la vot!

Prelicz Oana: Mihai Chirica , sa va fie rusine pentru ceea ce ati permis astazi sa se intample in Iasi! Sper ca lumea sa vada si sa nu va voteze!

Roxana Cojocaru: Mihai Chirica nu te mai da deștept acuma, ieșenii sunt una si primarul alta. cred ca tocmai v-a fugit de sub picioare un nou mandat de primar

Bogdan Iftime: Sunteti complice, fără supărare! Ati pierdut un vot!

Mihaela Dascalu: Bogdan Iftime plus inca 2

Gradina Botanica Crizantema: Plus inca 3

Chira Constantin Bogdan Iftime plus încă unu!

Iulian Hanu: Mai pune

Magda Cuza: Încă 2

Paul Silisteanu: PLUS DIASPORA !

Mariana Pruteanu: Plus 3

Ioan-Cosmin Scurtu: Plus încă 2!;)

Mihai Condurachi: Bogdan Iftime si pe al meu l a pierdut

Andone Cosmin: Pe al meu nu l-a avut niciodată.

Cristina Borcila: Si votul meu l-ati pieedut.

Maria Sarbusca: Bogdan Iftime Si pe al meu!

Elena Sonohat: Faptul că ati aprobat această mascaradă m-a facut sa-mi schimb parerea despre dvs. Chiar credeam ca nu mai gândiți și nu mai actionati ca orice alt psd-ist. M-am înșelat amarnic și sigur ati pierdut aprecierile familiei mele. Mare păcat. Chiar dacă nu vedeti acum paguba ca ne-au decepționat, nu peste mult timp o sa simtiti asta. Rusine!

Radianu Mihai Iulian: Stai liniștit Mihăiță cã nici pe tine nu te vãd bine! Îmi doresc sã ți se termine mandatul de primar și sã vãd atunci la care partid ai sã migrezi ca o slugă.

Lucian Gavril: Toti iesenii sunt dezamagiti Dle Primar te credeam altfel dar acum ai demonstrat de ce baricada esti . Ai vrea dar nu ai vrea esti confuz! Totul se va vedea la vot. Pana atunci succes in restul de mandat!

Calin Bradatan: Domnule primar, daca ati fi avut vreodata sansa sa beneficiati de votul meu, la cum a decurs ziua de azi - s-a dus, permanent, forever, garantat!

Tabăra lui „Nu avea ce face”

Octav-Cãlin Botez: Olivia Nistor cum rămîne cu dreptul la manifestații...să ajungem să distrugem și ultimul concept care ne-a separat de PSD-iști?

Romeo Graur: Elena Sonohat, asta este democratia adevărată, fiecare are dreptul de a vorbi si manifesta democratic chiar dacă nu -i simpatizam. De sanctionat îi sanctionam la vot.

Emilia Neagu: Ce frumos au protestat adevărații oameni împotriva PSD și nu au fost puțini și nici nu i-a plătit nimeni și nici nu au fost aduși cu autocarele pe banii noștri. Nu cred că primarul putea să interzică mitingul pentru că nu conduce el singur primăria Iași sunt și consilierii locali PSD care dețin majoritatea în primărie.

Taraboi Dumitru: asa e legea....orice partid are drept la un miting organizat democrat!!!ca nu prea democrații aia de la PSD dar asta e!!!

Iulia Elena: intelegeti este campanie electorală nu poate interzice un miting in campanie!!

Susținători: „Te iubesc Mihai Chirica”

Adriana Gurita: Adrian Adi pentru faptul ca nu a facut ceea ce tu ai FI facut daca erai in locul lui.,este eroul nostru asta e palma cea mai grea data lui dracnea si analfabetilor adusi care practic nici nu stiau pt ce au fost adusi

Cristina Barbone: Primarul Mihai Chirica este iubit de ieseni,este mult respectat pentru orice activitate a desfășurat in orasul Iasi.

Gabriel Cazacu: Voi chiar credeti ca primarii chiar pot face ce le taie capul?

Se vede clar ca d-ul Chirica nu a avut de ales si a trebuit sa aprobe organizarea meetingului ratatilor. Daca era dupa el, cred ca urca cu banner pe care scria "Mu$ie PSD" pe scena fix langa Dragnea

Alice Mihaela: Felicitari Domnule Primar ca nu ati permis violenta la miting. Orasul nostru frumos nu a fost facut de ras. Imi pare rau ca Iasul a fost calcat in picioare. Nu merita asa ceva!

Radu Condurat: Chiar nu pot intelege unii oameni. Eu unul apreciez faptul ca domnul primar a avut incredere in ieseni. In realitate, PSD s-a facut singur de rusine. Uneori e bine sa ii dai prostlui toporul ca isi taie singur creanga de sub picioare.

Stefana Agop: Tot respectul domnule primar! Sunteti un model de politician ce are coloana vertebrală!

Madalina Ioana Talpiz: Te iubesc #MihaiChirica

Claudiu Marica: Felicitari Domnule Primar!

Simona Ronela: Felicitarii d-lui primar Mihai Chirica, ai facut bine sa ii lasi sa se faca din nou de ras!

Diversioniști/ignoranți/cospiraționiști

Au fost și mesaje, foarte puține, care parcă făceau parte din ”alt film”:

Corina Stan Lucian: Lazar nu primarul este raspunzator, ci cel care a aprobat...presedintele consiliului judetean...daca nu se supune , vai mama lui...

In Ialomita nu a executat ordinile politice, nefiind benefice comunei, l.au dat afara din partid si chemat in judecata...asta.i politica psd.ista....

Lucica Cajban: Lucian Lazar mitingul psd a fost aprobat de președintele consiliului județean ...iar jandarmii sunt platiti sa apere jigodiile .

Iuliana Chifu: Marius Manole a avut spectacol de teatru astazi la Iasi, sau a venit asa ,,intamplator” sa - si viziteze parintii? A fost si Malin Bot? Tot intamplator...

O reacție ciudată. Oamenii ar fi vrut mai mult

Singura reacție a lui Chirica în fața acestui ”foc” care s-a extins imediat a avut loc la puțin timp după postarea inițială și este ciudată, fiind scrisă într-un stil diferit, dezordonat, incitativ și amintind de o declarație controversată pe care a avut-o în octombrie 2018, tot la ceas de seară: ”La înmormântarea lui Dragnea voi face foc de artificii.” Iată această reacție:

Mihai Chirica: Am aratat ca suntem si mai buni si mai destepti , iar daca mai ramanea un pic il maturam cu tot ce a lasat in urma lui !

Prilej pentru un nou val de miștouri la adresa sa:

Daniela Dany Mihai Chirica unde ai stat azi?

Daniela Dany: Mihai Chirica iasul a aratat nu tu

Chira Constantin: Daniela Dany la gratar.

Adrian Adi: Mihai Chirica dacă l-ați fi măturat pe Dragnea când încă era prezent în Piața Unirii împreună cu toți Psd-iștii lui asistații social, erați deja astăzi erou național !

În mod repetat, fiind tăguit, Chirica a fost invitat să răspundă la întrebările celor care au comentat la postarea sa, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Mugurel Coliba: Domnule Primar , dacă tot postati un lucru , faceti-va timp și răspundeți la câteva comentarii care vi se par concrete , la subiect , concludente.

De ce postati și nu îi respectați pe cei ce vă citesc? O seară frumoasă.

Haz de necaz

Sorin Segarceanu: Nenea Mihai Chirica, in curand vine ziua mea! Pot sa blochez si eu cu prietenii mei o piata din Iasi, sa facem niste gratare si sa bem niste beri? Cred ca aducem si doo trupe sa zdrangane ceva! Ia zi, ne dai voie?! Promit ca o sa se cante si piesa aia a lui Arma, #muiepesede! Nici nu strangem dupa noi, ai matale contract cu aia de fac salubritatea! Te poop, am plecat sa cumpar mici, maine trec pe la matale cu cererea de adunare publica, sa mi-o semnezi! #nimicaesichirica #dragneamarsacasalamatainteleorman


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: