fbpx
 
Șefii din Jandarmerie pe care ministrul de Interne vrea să-i demită

Șefii din Jandarmerie pe care ministrul de Interne vrea să-i demită


Ministrul de Interne Marcel Vela a precizat că va propune premierului Ludovic Orban demiterea unor şefi ai Jandarmeriei din cauza protestelor de pe 10 august.

Parchetul General anunţase că şefi din Jandamerie şi cei care au coordonat intervenţia din 10 august de la protestul diasporei sunt puşi sub urmărire penală. 

„A fost un plan sau o pregătire minuţioasă a intervenţiei, astfel încât să se genereze o stare de conflict, la început artificială, probabil neaşteptându-se regizorii la un final dramatic şi cu impact negativ la nivel naţional şi internaţional. Democraţia a avut de suferit în România, pentru că după o asemenea intervenţie se pune întrebarea dacă în România oamenii pot să se exprime liber fără să fie gazaţi, bătuţi”, a spus Marcel Vela, la Digi24, despre intervenţia jandarmilor din 10 august.

Printre acuzaţiile pe care procurorii militari de la Parchetul General le aduc şefilor din Jandarmerie şi Ministerul de Interne, se numără şi abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals intelectual.

Şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată. De asemenea, maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals.

Vela spune că şefii Jandarmeriei ar fi avut legături cu politicienii, astfel explicându-se acţiunile din 10 august.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30