fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 17 Decembrie 2016

Sambata, 17 Decembrie 2016 20:28

Dilema lui Dragnea: va fi sau nu va fi deputat?

O prevedere din Regulamentul Camerei Deputaţilor stabileşte că alegerea unui deputat poate fi invalidata dacă există o condamnare definitivă pentru infracţiuni legate de derularea procesului electoral. În acest caz, liderul PSD Liviu Dragnea, ales deputat de Teleorman prin scrutinul din 11 decembrie şi condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte pentru fraude comise la referendumul în 2012, riscă să nu poată prelua mandatul, scrie News.ro.

 


Publicat in Parlament
Formaţia Coldplay a fost desemnată de platforma de streaming Spotify drept cea mai difuzată trupă din lume, piesele sale fiind ascultate de peste 5 miliarde de ori, informează News.ro.

 

Cel mai recent album al formaţiei britanice, „A Head Full of Dreams” (2015), numără peste 1 miliard de audiţii online.

 


Publicat in Vedete
Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că excluderea soţului ei Sergiu Moroianu din USR este „o decizie greşită”, spunând că totul a început de la „o decizie greşită a lui, care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional”. Armand a explicat că soţul ei nu a avut ocazia să îşi susţină punctul de vedere pentru că a fost nevoit să participe la activităţi cu copiii cât timp ea s-a aflat la Cluj, scrie News.ro.

 

Liderul USR, Clotilde Armand, a declarat sâmbătă la Cluj, la evenimentul de lansare a cărţii pe care a scris-o, „Am ales România”, că nu ştia de excluderea soţului ei din partid, explicând că decizia este una greşită la mai multe niveluri.

 


Publicat in Parlament
Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR în urma unui vot unanim dat vineri noapte în Biroul Național al partidului. Decizia a fost luată după ce Moroianu a criticat „echipa de comunicare/campanie” a USR, afirmând că aceasta ar fi asociat imaginea formaţiunii cu activiştii LGBT şi cu Soros.

 

Anunțul privind excluderea lui Moroianu din USR a fost făcut pe Facebook, sâmbătă, chiar de liderul formațiunii, Nicușor Dan.

 

„E un moment trist. Prin decizia unanimă a Biroului Național de aseară (vineri - n.r.), Sergiu Moroianu a fost exclus din USR. Biroul Național a sancționat atacul lipsit de etică la adresa USR, care a rănit miile de oameni care au muncit pentru acest proiect”, a scris Dan pe rețeaua de socializare.

 


Publicat in Parlament
Primul primar al municipiului Iași de după Revoluție a fost trimis în spatele gratiilor vineri, după ce a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare într-un dosar de înșelăciune.

 

Fostul edil Ionel Onofraș a primit o condamnare definitivă de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat, alături de alte persoane, de către Curtea de Apel Bacău.


Publicat in Justitie
În perioada 19-21 decembrie 2016, Școala Gimnazială Specială Pașcani sărbătorește Zilele Școlii, prilej de celebrare  a celor 40 ani de învățământ special la Pașcani, eveniment ce se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate ”Zilelor învățământului special și special integrat ieșean”.

 

Manifestările dedicate acestui eveniment se adresează în primul rând comunității, celor care de-a lungul timpului au sprijinit activitățile școlii prin activități de voluntariat, promovarea imaginii școlii, susținerea în implementarea proiectelor sau finanțarea unor activități. Vor fi invitați foști directori și profesori, personalități de la instituțiile administrative care patronează școala (Consiliul Județean Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași), reprezentanți ai instituțiilor partenere în procesul asistențial și didactic (Casa Corpului Didactic Iași, CJRAE Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, DGASPC), dar și personalități locale și părinți ai elevilor școlii. Programul cuprinde activități cu voluntari, întâlniri cu personalități, expoziții cu obiecte realizate de copii, concursuri pentru școlari.

 


Publicat in Educatie
După mai bine de 48 de ore de căutări, poliţiştii au reuşit să-i prindă pe cei 3 tâlhari care au atacat şi au jefuit cel puţin 5 femei din Botoşani.

 

Unul dintre ei a fost găsit acasă în Dorohoi. Ceilalţi doi au fost ridicaţi imediat după ce au agresat o altă femeie în scara unui bloc din Suceava. Niciunul dintre suspecţi nu are mai mult de 30 de ani. Toţi risca acum ani grei de închisoare.

 


Publicat in Moldova
Sambata, 17 Decembrie 2016 09:15

Nereguli mari la saloanele de bronzat din Iași

7 dintre cele 13 saloane de bronzat aflate în Iași nu îndeplinesc mai multe condiții specifice, arată un control al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Iaşi efectuat în luna noiembrie.

 


Publicat in Social
Mai multe sute de manifestanți ai opoziției au blocat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, toate ieșirile Parlamentului de la Varșovia unde se aflau prim-ministrul Beata Szydlo, șeful partidului conservator la putere, Jaroslaw Kaczynski, și mai mult de două sute de deputați ai majorității, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Cu puțin înainte de ora locală 3:00 dimineața (2:00 GMT), un convoi de mașini care îi transportau pe șefa guvernului, Beata Szydlo, pe Jaroslaw Kaczynski, dar și pe mai mulți alți înalți responsabili ai partidului Lege și Justiție (PiS) a forțat trecerea prin mijlocul manifestanților și, sub protecția polițiștilor, a părăsit Parlamentul. Potrivit The Guardian, opoziția susține că poliția a făcut uz de gaze lacrimogene.

 


Publicat in Eveniment
Sambata, 17 Decembrie 2016 08:31

Mai puţin, mai subţire, mai nimic

Pot fi mai mult de 20 de ani de când partea ţesătoare a lumii a făcut un calcul şi a născocit o idee, pe care partea vocală o strigă, cea tâmpă o repetă, iar cea laşă o îndură. Marea idee este că tinerii pe care societatea îi pregăteşte pentru o viaţă împlinită ar avea programele de învăţămînt prea încărcate, multe discipline sau părţi ale acestora ar fi inutile, toate acestea privându-i de „timp liber”.

 

Trecutul activ

În alte secole, elevii învăţau 25-35 de ore pe săptămână, în pauze se jucau, acasă învăţau, îşi făceau temele, apoi se exersau ca fiinţe sociale, jucându-se cu alţii sau participând la mici îndeletniciri casnice. Seara luau masa în familie şi mergeau la culcare. Tot atunci, studenţii participau activ şi cu interes la cursuri şi seminarii (cam 50 de ore pe săptămână), în pauze doar holul şi ţigara schimbînd cadrul, discuţiile din amfiteatre şi săli continuând firesc. După ore, poate că 90% dintre ei studiau în bibliotecă sau acasă, citind avid scrieri din mai multe domenii, şi adesea peripatetizau. Această paradigmă – mod de viaţă firesc al familiei şi al societăţii – a edificat fiinţe raţionale şi sociale hrănite cu sevele ştiinţei şi ale culturii.

 


Publicat in Editorial
Pagina 1 din 2