fbpx
 
sursa foto: shutterstock.com sursa foto: shutterstock.com

De ce simt oamenii nevoia să asculte muzică?


Te relaxează, te umple cu energie pozitivă, te face să atingi stări emoționale imposibil de explorat prin alte modalități. Muzica, această poveste sonoră uluitoare prin care doar omul poate trece, scoate la iveală tot ce este mai bun din fiecare dintre noi. Orice om are nevoie de muzică.

Îți vine să crezi sau nu, prin muzică îți poți îmbunătăți, fără să realizezi, calitatea vieții.

Cum este posibil? Foarte simplu! Magia se poate întâmpla prin două modalități:

  1.     Când trăiești muzica - prin efectul direct asupra sănătății fizice și psihice

Există nenumărate studii care dovedesc beneficiile psihologice și fiziologice ale muzicii. Când asculți muzica preferată, au loc transformări nu numai pe plan mental, prin detașare, relaxare și stimularea funcțiilor cognitive, dar și la nivel organic. Fiecare celulă din corp vibrează în același timp cu ritmul melodiilor ascultate, iar reacția organelor vitale la fluctuațiile sunetelor este una pozitivă, exaltantă pentru întregul organism.

Tehnologia avansată la care s-a ajuns în ziua de astăzi îți dă șansa să te bucuri de finețea excepțională și de acuratețea incontestabilă a sunetelor prin intermediul sistemelor audio profesionale dedicate spațiilor interioare de tot felul. Fie că este vorba de birouri de afaceri, de spații comerciale, de sufrageria proprie sau de săli de evenimente, există soluții audio de top care pot acoperi orice fel de pretenții și nevoi.

Calitatea dispozitivului care te ajută să te bucuri de muzică trebuie să fie de cel mai înalt nivel, indiferent ca te afli la birou, în confortul casei sau la cumpărături. Totul pentru ca intensitatea vibrațiilor muzicale să se muleze perfect nevoilor tale de a te transforma prin ritmul muzicii.

  1.     Când devii muzică - prin crearea propriilor compoziții unice

Chitară, tobe, pian, trompetă sau vioară? Tu la ce instrument ți-ai dorit dintotdeauna să știi să cânți? Nici nu contează! Câtă vreme știi să cânți la un instrument muzical, poți avea certitudinea că ești mai câștigat ca toți ceilalți, din foarte multe puncte de vedere.

Da, este adevărat, îți ia timp, implică perseverență, dedicare și mult, mult exercițiu. Dar ce poți dobândi de pe urma deprinderii unei astfel de abilități nu se poate compara cu nicio altă experiență de viață. Cântatul la un instrument muzical te ajută să te redescoperi, să te autodisciplinezi, să fii mai bun, mai răbdător, mai relaxat, mai organizat, mai fericit. 

Nu are importanță ce instrument alegi, cât timp ești dispus să îți schimbi viața cu ajutorul muzicii pe care o compui chiar tu. Variante, din fericire, sunt destule. Magazinele de profil oferă cele mai bune soluții, în acest sens, printr-o gamă completă de instrumente muzicale chiar și pentru cei mai exigenți viitori muzicieni.

Iar dacă nu ai tu personal destul timp și suficientă răbdare pentru a te apuca de studiat muzica, gândește-te ce impact ar putea avea un instrument muzical asupra copilului tău. Studierea muzicii îți va ajuta copilul să își dezvolte personalitatea într-un mod armonios și îl va face să devină un om mai bun, o persoană mai echilibrată și mai deschisă către partea frumoasă a vieții.

Indiferent că decizi să rămâi la stadiul de ascultător, că îți iei inima în dinți și îți îndeplinești visul de a cânta la instrumentul preferat sau ca îl îndrumi pe cel mic să descopere fascinanta lume a muzicii, un lucru rămâne cert: fără muzica, lumea în care trăim ar fi mult mai întunecoasă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30