fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 18 August 2017

Un italian de 35 de ani se numără printre victimele atentatului din Barcelona. Bruno Gulotta se afla pe Rambla împreună cu soția și cei doi copii ai lor.

 


Publicat in Panorama
Peste 500 de elefanţi, mai exact 520, au fost transferaţi la 320 de kilometri distanţă, pentru a repopula rezervaţia din Malawi. Operaţiunea extraordinară, numită „călătoria giganţilor“, a durat doi ani.

 

O iniţiativă de proporţii a fost cea de a muta elefanţii: giganţii africani au fost luaţi din rezervaţiile Majete şi Liwonde National Park şi transferaţi pe malul lacului Malawi, în Nkhotakota Wildlife Reserve. În această zonă, de-a lungul anilor, vânătorii de fildeş au făcut un adevărat masacru: din cele 1.500 de exemplare existente în anii '70 au mai rămas doar o sută.

 


Publicat in Naturism
Considerat un caz ilustrativ pentru modul în care sistemul îşi răsplăteşte fidelii pe cârca cetăţenilor de rând „mulşi" de taxe şi impozite pentru a plăti pensii şi salarii obscene, Cornel Ciocoiu a demisionat din MAI.

 


Publicat in Guvern
Statul român şi-a exprimat recent disponibilitatea de a primi aproape 2000 de refugiaţi din Grecia şi Italia, a precizat Meleşcanu.

 


Publicat in Guvern
Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România și raportate până vineri este de 8.803, dintre care 32 decese.

 

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România și raportate până vineri este de 8.803, cu 310 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

 


Publicat in Sanatate
PS Corneliu, episcopul Huşilor, şi-a anunţat retragerea din funcţie după şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Informaţia privind retragerea din funcţie a episcopului de Huşi a fost confirmată de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 


Publicat in Moldova
Un singur poliţist a ucis patru dintre presupuşii autori ai atacului din oraşul turistic catalan Cambrils, a declarat vineri un reprezentant de rang înalt al poliţiei, relatează The Associated Press, citat de News.ro.

 


Publicat in Panorama
Premierul Mihai Tudose l-a certat pe ministrul Transportului, Răzvan Cuc, în cadrul şedinţei de Guvern. Premierul i-a reproşat numirile de la TAROM şi l-a asigurat că vor avea o discuţie, după şedinţa de astăzi.

 


Publicat in Guvern
Maiorul SRI Arad care a fost reţinut, vineri, în urma unor percheziţii privind un dosar de trafic de droguri, Ciprian Sabin Mareş, este chiar şeful Departamentului Antidrog, biroul acestuia fiind percheziţionat pentru a se căuta probe. Conform anchetatorilor, al doilea suspect reţinut este Eduard Pălincaş, cu antecedente penale, cunoscut ca „dealer” zonal de droguri, el fiind condamnat în 2002 la opt ani de închisoare.

 

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că una dintre cele patru percheziţii DIICOT a avut loc la sediul SRI Arad, fiind vizat biroul maiorului Ciprian Sorin Mareş, din care au fost ridicate documente. Acesta este şeful departamentului Antidrog, însă a fost reţinut pentru că ar fi cumpărat droguri pentru a le vinde mai departe.

 


Publicat in Justitie
Procurorii din Rădăuţi cercetează in rem pentru ucidere din culpă moartea accidentală, la Mănăstirea Putna, a unui elev seminarist, dar şi infracţiunile de neluare a măsurilor legale de securitate în muncă.

 

Parchetul Tribunalului Suceava arată, într-un comunicat de presă, că pe 11 august, la ora 13,18, lucrătorii Postului de poliţie Putna au fost anunţaţi de ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei Rădăuţi cu privire la faptul că Spitalul Judeţean Suceava a sesizat telefonic că, în cursul aceleiaşi zile, la această unitate medicală a fost adus un tânăr de 17 ani diagnosticat cu „contuzie toraco-cervicală, secţiune carotidă”, în urma unei vătămări corporale suferite pe raza comunei Putna.

 


Publicat in Justitie
Pagina 1 din 4