Miercuri, 29 03 2017

cristi tanasa

Prinţul Charles revine în România. De data aceasta moştenitorul coroanei britanice va veni într-o vizită oficială. Acesta va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României" în Grad de Mare Cruce. Prinţul Charles va rămâne în România până la sfârşitul lunii.
Povestea de viaţă a unui porc din Africa de Sud face înconjurul lumii.

 

A scăpat din mâinile unui măcelar, după ce şi-a descoperit aptitudinile de artist. Animalul pictează tablouri, care se vând chiar şi cu câteva mii de euro. Pig-casso este numele său şi trăieşte într-o fermă din Africa de Sud. În timp ce colegii săi vin şi pleacă, acest porc, destinat şi el, vânzării, este considerat artistul fermei. Şi-a descoperit pasiunea pentru pictură în 2016, iar de atunci livrează tablouri pentru clienţi din toată lumea.

 

În perioada 27-28 martie 2017, la Colegiul Național „G. Ibrăileanu” Iași, reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Iași au desfășurat activități informativ-educative cu tema «Tinerii împotriva corupției» la care au participat elevii claselor a XII-a, scopul activităților  fiind informarea tinerilor liceeni cu privire la reacția față de corupție și modul de sesizare a faptelor de acest gen.

 

Inspectoratul Școlar Județean Iași a organizat,, marți, 28 martie, la Colegiul Național din Iași Cercul metodic al profesorilor coordonatori ai comisiilor diriginților din unitățile de învățământ ale județului, cu tema „Formarea competențelor elevilor pentru cultura democrației. Siguranța pe internet”, la care au participat 220 de reprezentanți ai școlilor din Iași.

 

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor partenere: lect. univ. dr. Elena Seghedin, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, care le-a prezentat diriginților modalități de dezvoltare a autonomiei și responsabilității elevilor în câmp civic, comisarul șef Mădălin Țăranu, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, a făcut recomandări specializate cu privire la utilizarea internetului de către elevi într-un mod sigur, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, prof. consilier Anca Hardulea, a abordat perspectiva psihopedagogică a relației profesor - elev nativ digital și provocările internetului, ciber-bullyingul.

Opt șefi din Poliția Română sunt verificați, fiind acuzați de divulgare de secrete de serviciu și informații care nu sunt destinate publicității, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului.

 

De asemenea, anchetatorii au descoperit probleme la nivelul pontajului orelor lucrate și la modul de completare a foilor de parcurs ale mașinilor de serviciu.

 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, este rectorul suspendat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, post în care a fost ales în februarie 2016, şi fost membru al Curţii Constituţionale, între 2006-2016. Fost decan al Facultăţii de Drept, el a fost unul din personajele dosarului „Erata CCR" în care Parchetul General a investigat modul în care judecătorii Curţii Constituţionale au emis în anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.

 

La nouă luni după uimitoarea performanță de la turneul final de fotbal din Franța apar și detalii despre cum au sărbătorit victoria contra Angliei locuitorii de pe mica insulă din nordul Europei, relatează Euronews.

 

Islanda se confruntă cu un „baby-boom”, după nouă luni de la victoria contra naționala Angliei, 2-1, din optimile de finală de la Euro 2016, din 27 iunie.

 

Autorităţile din România au primit avertizări din partea Autorităţii Naţionale  pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova privind existenţa a două noi focare de pestă porcină pe teritoriul ţării vecine.

 

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Iaşi, Gabriel Ciobanu, a precizat că primul caz a fost înregistrat la 10 martie, iar cel de-al doilea, ieri, în localităţi din imediata vecinătate a Prutului.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va anunța, miercuri,rezultatul evaluării procurorului general al României, Augustin Lazăr, și a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. În urmă cu mai bine de două săptămâni, ministrul declara că va verifica activitatea celor doi procurori în legătură cu dosarul în care este anchetată adoptarea, în Guvern a Ordonanţei de Urgenţă 13.

 

Primele semne de viață după luni de tăcere din partea organizatorilor festivalului „Afterhills” a cărui buget anunțat este de 2 milioane de euro. „Imaginează-te în mulțime și dezlănțuie entuziasmul! Afterhills Music & Arts Festival anunță primul val de artiști pe 30 martie”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Până mâine, când organizatorii promit să anunțe artiștii care vor participa la festival, primăriile din Iaşi şi Miroslava vor încheia un acord pentru susţinerea festivalului „Afterhills“. În timp ce Miroslava va pune la dispoziţie un amplasament pentru desfăşurarea evenimentelor, lângă Complexul ERA, Iaşul se angajează să asigure transport public contra cost, publicitate pe raza oraşului, acţiuni care vizează ordinea şi liniştea publică, salubritatea şi facilitarea accesului la amplasament.

 

Pagina 1 din 566

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top