Luni, 27 02 2017

cristi tanasa

În comuna Negrești din județul Vaslui, pompierii au intervenit de urgență pentru a evacua apa din casa inundată a unui bărbat, dar acesta, vizibil turmentat, a considerat că este mai important să continue să bea în loc să îi ajute pe aceștia.

 

Autorităţile braziliene au anunţat că cel puţin 20 de persoane au fost rănite, dintre care opt au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare, după ce un car alegoric a intrat în petrecăreţii care participau la Carnavalul de la Rio de Janeiro, transmite DPA citat de News.ro.

 

O femeie din Suceava a ajuns, luni, la Unitatea de primire Urgenţe, rănită grav, după ce a fost muşcată de un câine maidanez, incidentul petrecându-se într-o zonă centrală a municipiului.

 

Femeia, în vârstă de 79 de ani, ieşise pentru a duce gunoiul menajer şi a fost atacată de un câine chiar în faţa blocului în care aceasta locuieşte.

 

Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în perioada 26 februarie - 3 martie 2017 mai multe evenimente dedicate aniversärii a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă la Chișinău - Iași - Târgu Neamț, Zilele „Ion Creangă”.

 

În perioada 26 - 27 februarie se desfășoară un program realizat de Biblioteca Națională pentru Copii și Tineret „lon Creangă” din Chișinău.

 

Reuniţi în şedinţa de mâine, consilierii locali vor analiza alocarea sumei de 1.398.390 lei în vederea suplimentării puterii de alimentare cu energie electrică a Spitalului Clinic de Recuperare. Durata de estimare a investiției este estimată la maxim 24 de luni.
Curtea Constituţională a dezbătut luni sesizarea privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi DNA, depusă în urmă cu aproximativ trei săptămâni de către preşedintele Senatului. Călin Popescu Tăriceanu a susținut că anchetarea de către procurorii anticorupţie a modului în care a fost elaborată OUG 13 este o încălcare a puterii executive de către puterea judecătorească. CCR a admis astfel această sesizare.

 

Judecătorii CCR au decis că există un conflict juridic între Direcția Națională Anticorupție și Guvern, în ceea ce privește anchetare de către DNA a modului în care a fost elaborată Ordonanța de Urgență 13.

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu lucrători vamali, au descoperit 4.000 de ţigarete, ascunse într-un loc special amenajat în butelia de gaz a unui autoturism, pe care un brăilean intenţiona să le introducă ilegal în România.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au descoperit aproximativ 4.000 de ţigarete asunse în roata stânga spate a unui microbuz,  cu scopul de a fi transportate în Belgia.

 

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit aproximativ 6.400 ţigarete pe care un cetățean român intenționa să le introducă ilegal în România, ascunse într-un spațiu special amenajat sub bordul autoturismului.

 

Consilierii locali vor analiza în şedinţa de marţi, 28 februarie, indicatorii tehnico - economici ai studiului de fezabilitate ce priveşte proiectele de extindere a termoficării centralizate în cartierele Copou şi Bucium. Primarul Mihai Chirica a declarat vineri, într-o conferință de presă, că valoarea proiectului este estimată la circa 22,3 milioane de lei cu TVA şi va fi asigurată în proporţie de 70% de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi 30% de către Primăria Municipiului Iaşi, însă această sumă din urmă va fi rambursată de Veolia Energie Iaşi ca redevenţă suplimentară în cadrul contractului de concesiune, aşa cum s-a stabilit recent cu reprezentanţii operatorului.

 

Finanţarea proiectului de extindere a sistemului centralizat de termoficare va fi asigurată prin Programul „Termoficare - Căldură şi Confort” derulat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, program ce pune la dispoziţie municipalităţilor sume destinate sistemelor de termoficare, pentru lucrări de înlocuire de conducte şi echipamente sau de prelungire a reţelelor de alimentare cu energie termică.

Pagina 1 din 477

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Clipul zilei

Go to top